Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 537
  • 785
  •   1
Отговори
# 390
  • here and now
И 1 грам има. Скоро си купих 1.

# 391
Градина трябва да имаш.

# 392
  • На остров
Да видим днешният ден какво ще покаже на борсите..

Yahoo не ми отговори къде си с тези високи данъци ?

# 393
Не че някой го вълнува, ама като политиците и аз да си кажа.....
Скрит текст:
Лично на мен, тази политическа и световна лудост ми дойде ДО ГУША.ПИСНА МИ!
Все още не разбирам целта на тая задкулисна "игра", но и честно казано, вече не ме интересува.
Политическия "елит" така или иначе ще си изпълни това, което е замислил.
Аз обаче, отказвам да участвам.
За кой ли път се уверявам, че решението ми отпреди 4-5 години-да не гледам и слушам новини и всякакви подобни предавания, е било най-доброто и най-вярното решение в живота ми.
Отклоних се от него да 2-3 дни и единственото, което видях/разбрах, че света си е все същата, а може би дори още по-гадна клоака, отколкото беше тогава.
Ами, мерси, който иска, да си живее в нея.
Аз се "оттеглям в моите розови облаци".НеАм нерви за повсеместната лудост и паника.
Зарязвам всякакви социални мрежи и подобни.
За моя радост, музикалните канали все още не са нападнати от новини....а музиката все така е балсам за душата.
На всички пожелавам първо здраве, и после късмет!

# 394
Градина трябва да имаш.

Градина, ама вече насадена и да дава първа реколта (евентуално зелено нещо). Ако сега тепърва да садим, наесен или догодина ще чакаме нещо. Което ми напомня, че ако недай Боже стане апокалипсиса който някои предвиждат (аз по - скоро не вярвам в него), със сринати доставки, производители и т.н. ще тръгнат едни пълчища от граждани с коли към селата към бабките с готовите градини, и както са само носители безсимптомни, ще пламнат и селцата с възрастните хора. За килограм доматки. Въпросът е, че вече няколко поколения така се изнежиха и когато става въпрос за чисто физическо оцеляване (на предела по Беър Грилс), мигат на парцалки и пачките хилядарки на програмистчетата и мениджърчетата, така ще си увиснат заедно с гладните им мандибулки, не знаейки как да се нахранят. Това пак казвам няма как да се случи, но просто си представям, подтиквайки ме тази ситуация и гледайки празните щандове в магазините по света.

# 395
Глупости. Да закопаеш златото😀

# 396
Глупости. Да закопаеш златото😀

Simple Smile Да бе. Забравих за златото. Апропо, като казах че златото не се яде, някои го ближат за да ... се алкализират? Не знам точно, сигурно е на принципа на тарикатлъка със златния прашец в кафето, но просвещението ми е прекалено повърхностно в това отношение.

# 397
Някои хора да си вземат отпуска от форума, защото освен да пишат глупотевини, друго не правят. Смеете се на Франсоаз, но много истина има в мнението ѝ. Постването и разпространението (не визирам конкретно тази тема) на ВСЯКАКВИ линкове от всякакви сайтове с гръмки заглавия даже не искам да коментирам.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 15:38 от Паганне

# 398
В крайна сметка човек наистина трябва да си гледа близкото обкръжение и ежедневието. Не знам обикновените хора дали са тъпи, но не знам и как може да вярваш, че някаква система - комунизъм, капитализъм, ще ти уреди нещата и няма да имаш проблеми. Доверяваш се на една абстракция и накрая ти дърпат килимчето изпод краката. Системата те тренира да си колелце, "обикновен човек", убива истинската инициативност, подвежда те какво може и какво не може. Инжектира изкуствено усещане за богатство...и после дърпа килимчето.

Затова всеки да си гледа средата и семейството и да, ако трябва, и храната ще се научим да си отглеждаме. Аз лично вече няма как да се излъжа, че някоя система ще построи рай на земята, и на децата си ще го кажа.

# 399
  • here and now
Именно, вски си строи собствения рай, а тарикатите - друг да им го построи, ако може и безплатно.

# 400
Както казах на жена ми, тази година плажовете ще са пусти. Преди малко се върна от работа (работи журналист в новинарски сайт) и казва страшно е. От неделя ще работи вкъщи до второ нареждане. Не само тук икономиката ще се срине, но и в гобален мащаб. Но пък поне в една Италия вижте какво направиха, а тук дребните малки човечета, обсебени от парите си, започнаха да мрънкат са бизнеса си. Къде се скриха ония, които крещяха като разглезени деца против майчинството и болничните, че било кражба на работно време? Къде се прокриха? Или май са настинали? Дето В. ми празправя, че някъде в провинцията ако си настинал те уволнявали, а другаде подписваш документ, че няма да ползваш годишен отпуск. Да не говорим за физическата саморазправа и управлението със със страх. Точно тези ли БОКЛУЦИ ще ни говорят за икономика и бизнес? И се опасявам, че много от тези хора няма въобще няма да се съобразят с карантини, разпоредби, мерки за сигурност и няма да пуснат служителите си от работа. Бачкаш до откат. За дребни стотинки на някакъв самозабравил се бай Ганьо с мутренско-аграрен манталитет и за който хората са разходен материал. Лошото е че огромен процент от икономиката се крепи на частните фирми. Я погледнете колко държавни предприятя има и въобще имаме ли държавно производство. Дори не производство. Услуги, туризъм, медия... Колко от обявите са на държавни фирми и колко са истински? Хората търсят с години работа, не могат да си намерят, а сега ще е още по-зле.

# 401
Смятате ли, че и пазара на имоти ще се срине?

Ти как мислиш?

# 402
В сферата на услугите съм.Официално днес ни съкратиха режима на работа,а час по-късно ни разпуснаха напълно,дежурните за утре екипи,няма да работят,нареждането ни е да държим служебната комуникация активна и в неделя,за да ни уведомят от Понеделник какво следва.
За мързеливи скатавки като мен,идеална ситуация.

# 403
В полунощ Борисов като попита сега бизнеса ще намалили цените на стоки и услуги-мълчание.В Австралия вече горивото е поевтиняло.Очаква се още цените да тръгнат надолу.Отделно,че на никой и през ум не му минава да не спазва закони и да се гаври със служетелите и работниците си.У нас работодателите са пълни неблагодарници.Ако вървят нещата,това е защото те са много умни.Ако има спад,другите са им виновни,нещо им е скъпо и т.н.Знаем си ги,абсолютни мошенници.За имотният балон изобщо не ми се коментира.Не било балон.До края на 2008г. пак уж не беше балон,после цените паднаха драстично.Как става това?Продават на загуба?Друг път.

# 404
Знае ли се дали "отстраняването" от работа ще се заплаща. Днес всички си тръгнахме , но никой нищо не каза по какъв начин ще се оправдае отсъствието ни.

Общи условия

Активация на акаунт