Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 519
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ние ще плащаме пълни заплати на тези, чиято функция не е онлайн (в нашия случай е чистачката). Останалите си работят дистанционно - още от предния петък.

# 406
Ние ще плащаме пълни заплати на тези, чиято функция не е онлайн (в нашия случай е чистачката). Останалите си работят дистанционно - още от предния петък.

Като пкатите на 10-100-1000,тогава се похвалете.

Бензинът поевтиня много и в Германия.

# 407
Какъв е проблемът да платят, хората си работят нормално, само дето не са в офиса си.

# 408
Ние няма да работим,магазин за дрехи сме и няма как дистанционно..От фирмата нищо не казват

# 409
В България магазините за дрехи ще работят, ако не са в мол.

# 410
  • here and now
В България магазините за дрехи ще работят, ако не са в мол.
Това не е вярно. В моята България (наше село) от общината са раздали заповеди на всички обекти, които не трябва да работят - магазини за дрехи, обувки, книжарници, заведения... Предупредени са, че ще бъдат проверявани от полицията и че ги очакват солидни глоби, ако нарушат забраната. С 4 собственика на различни обекти говорих и всички потвърдиха.

# 411
  • Mediterraneo
Поради естеството на трудовия ми договор, днес трябваше да ни съкратят всички. Работя в ресторант, не съм офис планктон, че да си взема лаптопчето и да дремя на дивана. Затвориха принудително всички публични места при нас. Оставам без осигуровки и без заплата незнайно докога. Надявам се правителството тук да излезе с реални мерки, за момента всичко е само на приказки. Аз в края на месеца трябва да си платя наема и лизинга.

# 412
  • София
Сядаш и четеш Трудовия Кодекс, той има по-голяма сила от трудовия ти договор. Не можеш да бъдеш уволнена от днес за днес, освен ако драстично не се справяш с работата, за което трябва да има писмени доказателства,  или си в 6-месечен пробен период. При форс мажор (затова е обявено Извънредно положение, за да влезат в сила форс мажорните клаузи) действат други правила. А масови уволнения стават само с изрично писмено разрешение от Инспекцията по труда. Твоят работодател кога точно успя да го изкара това разрешение? Във всички останали случаи завеждаш дело ( за теб е безплатно) и не само ще те възстановят на работа, ми ще ги задължат да ти платят времето, в което си била неправомерно уволнена.

# 413
  • Mediterraneo
Шарки, благодаря за лекцията. Не съм в България, договорът си го знам прекрасно, не работя от месец с такъв договор. Утре сигурно ще получа известие от тукашното НОИ, че не съм в трудови правоотношения и с това се приключва. Както казах, надявам се на мерките на правителството за екстрената ситуация, на която сме подложени.

# 414
Крайно се надявам с крайните мерки на Бойко да се ограничи тази зараза за едномесечния период , който са дали.

# 415
Какво ще правят сервитьори и бармани, чиято заплата без бакшиши е 600 лв.?

# 416
  • Mediterraneo
Аз също изкарам почти половин заплата от бакшиши. Определено са ми част от дохода.

# 417
Какво ще правят сервитьори и бармани, чиято заплата без бакшиши е 600 лв.?
Ще се кръстят ако продължат да взимат тези 600лв.

# 418
  • Пловдив
Че да не са само те без работа...?
Всички сме в кюпа. Ние още ходим, ама незнам докога...имаме си стари документи за обработване. Съкратиха толкова колкото позволява закона, имаше и такива в изпитателен срок и те...ще има и втора вълна.
А може и да затворят хотела със заповед.

# 419
И аз говорих с нашата хр, да не й идват такива идеи, защото наистина в момента има форсмажорни обстоятелства и според мен доста( не всички) такива дела биха паднали...някой ден. Отделно някои колеги трудно взимат болнични, някои са в чужбина с неяснота ще се върнат ли и дали ще работят и т.н.
Но е редно държавата да регламентира малко някои неща за периода на карантина. Работодатели, счетоводители в момента не спят и не се лекуват, ами истерясват.

Общи условия

Активация на акаунт