Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 402
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Превеждах един доклад днес за връзката между вируса и пазара на имоти. Според експертите пазарът ще се възстанови бързо най-вероятно до крав на годината.

# 586
Франсоаз, в момента каква ще става не казва кабинета, а щабът. В началото не разбирах, но сега съм им фен и ме кефи колко са компетентни. Причината за тези мерки са няколко случки с ромите, които отказват да се съобразят с рязпорежданията. Удва след това дойде въвеждането на сегашната ситыация в държавата.

# 587
Туристическият бранш ще пострада много това лято.

Какво каза министъра днес на брифинга ?
След като и ТУИ обявиха замразено положение , наистина не знам какво лято очаква нашето Черноморие и бизнесите там .

На нискотарифните не можело.
Така му отговорили на милото.Изгорях с 250 паунда..

Ако е използвал кредитна карта да им се обади и я анулира през тях.
При нас ми даваше 390 минути да чакам, а и опциите. ( нов билет за след няколко месеца на двойна цена;  кредит в авиокомпанията) не ми харесаха. Звъннах на кредитната карта и за има няма 10 минути приключихме заниманието.

Имам билет за Испания за дата 05.05 с БГ еър дали мога да очаквам връщане на сумата според вас ?

# 588
  • Mediterraneo
Днес ми отмениха полет за 31 март Уиз до Валенсия. Ще ми върнат парите на 100%, а ако искам да ми стоят на кредит при тях, 120%.

# 589
  • На остров
Аз се чудя Раян и Уиз няма ли да правят съкращения ? Поне аз не съм чула нещо за тях.

Фин Еър също съкръщава 90 процента от персонала си.

# 590
Направо се чудя Уиз как ще се закрепят да не банкрутират близките месеци... Да питам- всички, които сте поискали да ви се възстановят сумите по сметката в Уиз профила, ако компанията фалира /дано не се стига до там, разбира се/- тези суми остават ли си гарантирани и кой ще ги изплати?

# 591
Пазаруването е нормално да е завишено. Всеки разумен човек според мен би трябвало да се подсигури за известно време. Сега хората са вкъщи. Аз дори и на работа вече си нося храна, защото не искам да си поръчвам от ресторантите. Така че е напълно нормално вкъщи да пазаруваме повече. Освен всичко аз подозирам, че ще има и сериозна инфлация и ако сме успели да си вземем някои неща сега- то това ще ни е малка глътка въздух след време докато си адаптираме бюджета. От друга страна като отпаднаха разходите за  забавления, извънкласните дейности на дъщеря ми и всички странични покупки се оказа дори, че в момента имам пари и предпочитам да ги вложа в нещо ( колкото и безумно да звучи), отколкото после да наблюдавам как се обезценяват.

# 592
Франсоаз, в момента каква ще става не казва кабинета, а щабът.
Скрит текст:
В началото не разбирах, но сега съм им фен и ме кефи колко са компетентни. Причината за тези мерки са няколко случки с ромите, които отказват да се съобразят с рязпорежданията. Удва след това дойде въвеждането на сегашната ситыация в държавата.
Абе, не знам дали е по-добре...военните са още по-......спестявам думата, от всеки обикновен гражданин.
На тях им дай само "автомати и военно положение", от друго не отбират.
Та, по-скоро влошават ситуацията.....откъм психика.
Сега остава само да пуснат военни да шарят по улиците, та народа тотално да откачи.Че досега му е малко....

Пиша това с ясното съзнание, че този вирус нито е по-бърз, нито по-опасен, нито по-смъртоносен, нито по-страшен, от всеки отминал предишен вирус.
Разбирам, че "Целта оправдава средствата!", но не вярвам на голи думи, а на направени статистики.

# 593
Бъркаш за военните. Това не са старшините от казармата от миналия век.

# 594
  • София
Краси, проблемът е, че ти вярваш на линейния регресионен анализ от статистиката, а той не става за прилагане във всички случаи

https://www.researchgate.net/publication/316515669_Two_Paradoxes … gression_Analysis

# 595
Абе, аз проблем нямам....   Smiley  и съм зле с математиката.
Философстването ми се отдава повече.
Но гледайки статистики, броя заразени и починали сега, дори не се доближава до минималния %, изискван за обявяване на епидемия, камо ли за пандемия.
Един бърз прочит в Уики-то Какво е пандемия, показва, че коронавируса не се вмества дори в определение от типа "Масова зараза".А е толкова далеч от епидемия/пандемия, че.....

# 596
Абе, аз проблем нямам....   Smiley  и съм зле с математиката.
Философстването ми се отдава повече.
Но гледайки статистики, броя заразени и починали сега, дори не се доближава до минималния %, изискван за обявяване на епидемия, камо ли за пандемия.
Един бърз прочит в Уики-то Какво е пандемия, показва, че коронавируса не се вмества дори в определение от типа "Масова зараза".А е толкова далеч от епидемия/пандемия, че.....

Според СЗО пандемията е свързана не с брой заболели, а с разпространение на болестта на по-голяма територия извън мястото на възникване.

# 597
Истинското психическо и икономическо изпитание ще е за западния човек. Ние тук, с изключение на най-разлигавените и все още млади, имаме друг подход към живота. Ако щеш, на Запад се мислят за изключително безсмъртни и буквално не виждат никога какво става - човекът влиза в болница и после някакви позитивни послания. Освен това са не просто свикнали, а са пристрастени към лесен живот. В последните години особено, о стигна до нива на лиготия. Сещам се за разните видеа на хора в огромни къщи, които разопаковат играчки или правят слайм. Вътре в мен живее една прабаба-бежанец, за която излишеството във всеки аспект на живота е грехота. Ами какво да кажа, силно се радвам, че някои видове хора ще си свият перките.

Няма да лъжа, позагубих клиенти в последния месец. Само че преди това беше бум и мога да си позволя поне една година да не правя нищо и пак да съм много напред.

Друго ме притеснява - че тия навикнали на леко и меко хора, вместо да се стегнат, ще приветстват нов режим, който да им обещае безметежна лиготия. Тоест, нов тоталитаризъм, вече с дигитално следене и никаква тайна на личността - нито банкова, нито здравна, а скоро се оглеждайте и за тайната на изповедта, и тя ще падне. Впрочем църквата като институция показа, че капитулира.

# 598
Франсоаз, защо най-обикновен вирус води до колапс на здравната система в Италия и то в най-развитата й част? Защо вече има полеви болници и сериозен недостиг на апарати за обдишване, мед. персонал? При това, се хоспитализират само тежки пациенти.    Нали процентно са много малко заболелите в сравнение с грипа? И тези с усложнения също? Защо почти всички държави доброволно се съгласиха на срив на икономиките им?

# 599
  • София
Сирена е права в общ план. Но не в детайлен. В България с този бум на бързи и ипотечни кредити положението ще бъде доста тъжно. Липсва закон за личните фалити, какъвто има във всички бели страни. Тук много хора ще изгорят - буквално и преносно. В NYT снощи има статия, рисуваша на къде отиват нещата при тях. Общият извод е, че всичко ще се плати от същите, които платиха през 2008-2009 - т.е. народът, особено засегнати ще бъдат работническата класа.

Общи условия

Активация на акаунт