"Системата - 60" - тема 54

• 48 479
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
cvetnaS, браво на момичето ти! Да влезе от раз, в училище и специалност/профил, където, най-приятно за нея, ще развива потенциала си!

А... иначе, пробвай, ако така и така ще го разливаш по себе си Kissing Heart, кафето..., да го ползваш за масажи. Тъкмо ще направиш преходен период, ако действително си решила да го спираш (на мен ми идва твърде много кофеинът, който поемам през кожата, иначе чудесно се отразяваше на цялото ми тяло преди като го правех).

Ден 35 + 100 (оризов ден)
з: голяма купа оризова каша с лъжица мед
о: пиле със сирена + порция ориз
в (19:00) шопска салата

тръгнах да ям и останало в един буркан биволско мляко, но вече не беше добро на вкус и... реших да направя нови содени кашкавалки. Нямам търпение утре да ги опитам!

Ден 36 + 100
з: содена кашкавалка + орехи
о: качамак с масло и сирене + шопска салата
в: идея си нямам (ще редактирам, щом знам) шепа малини и 1/2 кг череши -- стои в мен и една ябълка, за всеки случай, че отиваме към единни палачинки Fork And Knife

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 18:33 от Лебед

# 661
С интерес ви чета, момичета!
Не пиша, защото спазвам само правилото за хранене до 18 часа!
Останалото е нещо като Зоната, с протеин, въглехидрат и мазнини във всяко хранене.
Най-много пълнея от тестото, глутена сякаш ме издува и разяжда за всичко останало. От месец не се храня с нищо тестено - нито солено, нито сладко. Когато ми се яде сладичко, си хапвам мляко с ориз, крам карамел, шоколад, халва... Отслабвам, но не се тегля.
Писах това, за да ви попитам какво е мнението ви за отслабването, а след 2-3 години - връщането на килограмите с бонус дори.
Всъщност, има ли смисъл, защото съм в тази въртележка от 15-годишна, а вече съм на 50!
Усмихнат ден за всички ни Simple Smile

# 662
Благодаря, Лебед. Надявам се и вярвам, че ще я приемат, където иска.
Аз си правя скраб с кафе, но не редовно. Много ми е хубава кожата след това.Сутрин и без това се тонизирам с ледени душове така, че още малко енергизиране от кафето няма да ме събори Grinning Ще съм като изтребител
Демирче, мнението ми за отслабването е, че трябва да става грамотно и внимателно с нещо, което можеш да си следваш цял живот. Отслабвала съм с глад, с много стриктни диети и в момента, в който ги спра ела да видиш.В момента съм около 80 кг а преди бях над 100. След 106 кг спрях да се тегля. Повече от година ги смъквам бавно и полека. Не искам да съм повече на тази въртележка със смъкване и качване, гладуване и преяждане. Опитвам се да се вместя в рамката на системата, защото дава голяма свобода, но не винаги успявам да я следвам и задрасквам от менюто си.На 46 години съм, с три деца и не мога да си позволя лукса да се откажа или пък да се проваля.
Менюто за днес ден 018:
З: 2 двойни сандвича с кашкавал и чисто масло на тостера, 3 парчета пъпеш, домашна лимонада от ягоди
О: зеленчукова крем супа с крутони и 2 кайсии
В: планирам зеленчуци и млечни

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 12:52 от cvetnaS

# 663
Привет. Последно време смао ви гледам от балкона и не пиша, защото няма какво.
Вчера видях колежка на ММ, която буквално се е стопила. Била на Зоната от месец март. Та планувам след отпуската и морето да съчетаят Зоната и системата, макар че вероятно вечерята ще ми е по-късно от 18 часа. И както каза голямата дъщеря - ще отслабваш за следващото лято 🤣

# 664
Здравейте момичета! Тук съм, ама само гледам, нещо работата зацикли - от 15 дена стоя на едни и същи кг. 94,5 малко нагоре 200-300г, ама не падат надолу. Свалила съм за 1м и половина 2 кг. Sad С тия жеги не ми се хапва много - карам на салати обяд и вечер, закуска пълнозърнеста филийка с масло и кашкавал или шунка .. или и с двете. Сладко почти не ям и гледам ако някой почерпи да го хапна на обяд Simple Smile Не съм се отказала, ама килограмите ме стресират като не мърдат, мислех че като преди 8години   5-6 кг за първия месец 🤣🤣 Да, ама сега съм почти на 57г

# 665
Здравейте момичета! Радвам се, че писахте! Усещането за общност много ми помага.

cvetnaS, не просто вярвам. Знам, че ще успееш!

demirche, да задържа килограмите 2-3 години е мечта, която не съм постигнала за 30 години, от както си играем на йо-йо с тях.

Какво мисля за това, мисля, че тялото се съсипва, уморява, изтощава, липсват му витамини, състарява се, изчезват мускулите, костите се натоварват и все пак чудесно е човек да се стреми да влезе в кожата, в която се чувства най-добре.

Истината е, че аз съм си същата независимо на какви килограми съм. Виждам околните по същия начин. За мен дали си с 50 кг отгоре или с 50 на долу, стига да си здрав, няма разлика. Знам, че това е проблем или поне част от проблема да не мога да задържа килограмите, които съм свалила. Нямам ясна представа за себе си и за това как изглеждам в действителност. За мен съм си красива и жизнена и на 97, и на 57...

Обаче, най-хубавото ми време е по времето през, което отслабвам. Не защото ставам слаба, а защото правя нещо за себе си, защото с всяко устояване на изкушение затвърждавам силата си. Аз съм себе си, когато съм широко усмихната, спокойна, устремена и много силна. Знам, че някой ден ще съм достатъчно силна и ще успея да задържа килограмите в една граница поне за 2-3 години.

Frozenn, чудесно! Имаш достатъчно време, за да събираш щастието от постоянството си и да усещаш цялата година като неземен полет, изпълнен с надежда и сила за живот! Системата чудесно се комбинира с много режими! Пиши как върви, щом се настроиш да се впуснеш в приключението наречено себенадграждане!

LilyM, пробвай да добавиш към всичко, което правиш 3 неща и да видим как ще ти се отрази. Почни да пиеш сутрин до 30 минути след събуждане по 500мл топла вода (най добре с половин лимон и въобще през деня поне 2-3 литра течности да изпиваш - особено в жегите). Включи в дневното си меню, лъжичка канела с резен джинджифил и екстра върджин зехтин. Приемай билки за стабилизиране на хормоните (например бабини зъби) - приятелка, която години наред се хранеше умерено и здравословно беше с над 60 кг на горе. Никакви режими не помогнаха, обаче, щом си коригира хормоните, килограмите сами тръгнаха на долу и сега е на 1/2 от килограмите, на които беше през последните 10-тина години. И последно, нищо, че станаха повечко от 3 Stuck Out Tongue Winking Eye почни да гледаш/правиш техники за дишане.

Спокойна нощ, все по-силни момичета!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 02:34 от Лебед

# 666
Лебед, знам, че ще намериш начин и да задържиш сваленото, когато му дойде времето, защото вече имаш опит и имаш представа кои са подводните камъни. Не помня дали съм споделяла, но аз от малка съм си пълничка. В 12 клас се хванах да отслабвам за бала и така много години след това си ги задържах. Вече след второто и третото раждане качих многото килограми отново, но се оказа, че имам сериозни хормонални проблеми. С хипо функция и хашимото съм. Мина доста време докато се установи проблема и съответно много опити от моя страна да сваля излишните килограми. Пробвала съм какви ли не диети (някои изключително зверски и брутални), но без траен резултат. Сега вече съм наясно със здравословния си статус и гледам да съм внимателна със себе си. Важното е да не започвам често да се тегля, защото тогава става срива при мен. Свалям бавно и честото теглене ме демотивира и започвам да редувам периоди на гладувания и преяждания. Планирам да се изтегля в началото на август, за да видя какво е положението. Дано да устискам, защото съм в постоянна борба.
Ден 019
З: 2 бадемови палачинка с домашно сладко от ягоди, сирене
О: 4 сварени яйца, краставица, 2 кайсии
В:салата Цезар към 20.00 ч.
Довечера ще сме на банкет с групата ни за танци и ще падне голямо скачане. Без угризения ще си хапна салатата. Някак не ми се иска да гледам как всички хапват и да ме питат защо не ям.
LilyM, изследвала си хормони за щитовидната, инсулин, кръвна захар? В менопауза ли си? Явно има нещо, което пречи или забавя процеса. Само гледай да не се отказваш да се грижиш за себе си.Ще се намери начин. Нали знаеш, че този, който търси намира.
Frozenn, ако няма да ти е затормозяващо да теглиш и да мериш всичко не мисли колко време ще ти трябва, за да си във форма.Важното е да се започне!
Момичета, пишете тук. Нищо, че нещата на са идеални. И аз имам своите отклонения и падания, но като пиша ми е по- лесно.
Това е от мен. Имайте хубав и успешен ден!

# 667
Здравейте прекрасни! След непредвиден и дълъг ол инклузив се връщам в лоното на Системата. Четях ви редовно, но не бях системна. Всъщност не съм яла много като количество, но си взимах различни неща по малко, които са против правилата. Както и много, много коктейли. Пораженията са минимални.
За днес:
З: две мекици, чай.
О: тиквички-лодки с яйца и сирене. Салата.
В:малко парче диня.
Много искам да бъда системна до края на другия месец, когато пак ще сме на почивка. Но дотогава има месец и половина и си поставям за цел да удържа фронта.
Респект за постоянството на всички стриктни системки.

# 668
Лоритта, ден за ден, не ги гледай като 45 дена, а като 1-н ден, после още един и така Simple Smile Ама ти си знаеш прекрасно, де.

cvetnaS, имам една книга за проблемите с щитовидната жлеза - още я подмятам, но едно от нещата е да се пие витамин B (ама всякакви видове). Като взема да я осмисля, ще пиша ако ми хареса.

Влизам за бърз отчет.

Ден 37 + 100
з: содена кашкавалка + орехи, две яйца със сирене и една краставица
о: пиле със зелен фасул и домати с порция ориз
в: пропуснах

# 669
Лебед, ще чакам да споделиш, когато прочетеш книгата. Аз суплиментирам с В12, защото съм с умерен дефицит. На есен ще пускам изследвания да видя какво е положението.

# 670
Ще пиша задължително, cvetnaS! Само трябва да се наканя да я почна, както писах, само я подмятам (тъкмо ще ми е стимул да я прегледам не по диагонал).

Ден 38 + 100
з: филия с масло, кашкавал и краставица
о: зелева салата + печено цвекло, тиквички, грах и две наденички.
в: мнооого диня

След два часа сме на рожден ден в бар, мисля да съм на сода и евентуално някое Върджин Мери.

# 671
  • Враца
Какво е Върджин Мери?

# 672
Ден 20
З: 2 бадемови палачинки с домашно сладко от ягоди, сирене и кафе с мляко. Днес не успях да го разлея върху себе си 🤭
О: печени тиквички с кисело мляко и чесън, малко диня
В: котидж, диня и две шепи бели череши
Днес махнах много дрехи от гардероба си, които са ми големи.Гледам ги и не мога да повярвам, че са мои. Изкарах  едни любими, които са ми от слабия период. Да са ми за стимул.

# 673
Трън в Очите, Върджин Мери е като Блъди Мери, но без алкохол. Доматен сок с лют/черен пипер, сос Уорчестър, табаско, лимонов сок, сироп от агаве, сол, целина, маслина, кисела краставица. На мен ми е много вкусно + сравнително ниско калорично и мога да карам дълго време с една чаша заради лютото.

cvetnaS аз имам дрехи за всичките си размери и сега направих нещо като теб. Пробвах преди седмица някъде... едни дънкови панталони, които са ми за 72-70кг и съм ги сложила на удобно място да ги изваждам, щом ми се прииска да се кача на кантара. Смятам, че след още няколко седмици, ще успея да ги закопчая.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 02:20 от Лебед

# 674
Здравейте момичета!
Отчет за вчера:
З:палачинки с конфитюр, чай.
О: пиле с ориз, диня.
В: две парчета!, не резани, диня с Котидж.
За днес:
З: две филийки хляб Енергия с масло и кашкавалено роле, чай.
Руло Стефани, таратор, диня.
В: току-що-пъпеш с парче чедър.
Хубава лятна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт