"Системата - 60" - тема 54

• 48 230
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
cvetnaS, иу-ху, да се насладиш на почивката!

Kally May,  нямам грам съмнение в теб!

Ден 15 + 150
з: парче торта от вчерашен рожден ден и една купешка "домашна" твърде сладка курабия
о: телешки кюфтета със сирена и смета + порция ориз
в: две ябълки, малко замразени горски плодове и по половин кофичка от два вида кисело мляко - цедено 10% и биволско с канела

# 736
  • София
Ден 3
Закуска: краставица, сирене, билков чай.
Щях и варено яйце да добавя, ама моите хора вкъщи ги изяли, грижат се да не прекаля Joy
Обядът ще ми е навън на заведение, но знам точно какво ще си поръчам оттам - фусили с доматен сос, сирене и маслини
Вечеря: айрян, ябълка

# 737
Здравейте, момичета. Браво на вас. Дръжте фронта. Аз в момента съм на диета 15 в санаториума и не съм много системна 😃
Kally, успяваш ли да се нахраниш с толкова храна? Аз явно обичам да си хапвам повече 😳

# 738
cvetnaS, за обичането, тук всички обичаме храната Stuck Out Tongue Winking Eye. Малко е храната на Kally May, но тя знае какво прави. Преди беше смъкнала доста като вечеряше основно таратор. Понякога човек е добре да се ограничи леко, за да започне, плюс, самата Мириманова се храни силно ограничено спрямо големината на порциите. Когато съм на Системата, съм с най-големите порции от всички наоколо. Онзи ден, дори едно младо високо яшно момче ми каза, че обядът ми би му била храната за два дена... Казах му, ако ми беше видял закуската Bowtie ... Ама не всеки ден е така, де...

Kally May чакам да преминеш през първите седмици, но и според мен можеш малко да увеличиш храната.

Днес бяхме на хоров концерт, а сега отиваме на един DJ фестивал в Банско.

През деня се ядосах, защото бях гладна и... тъкмо го пиша и виждаме в насрещното пожарни и... т.н. със задръстване. Няма никакъв смисъл от негативни емоции.

Ден 16 + 150
з: домашна питка напълнена със салам, кашкавал и домат
о: пропуснах
в: 1/2 гигантска тиквичка с лимон, чесън, зехтин и орехи

# 739
  • София
Прави сте, момичета, че на пръв поглед е доста оскъдно. Три са моите "Но!". Първо, не гладувам. Второ, психологическият заряд ми е важен в началото, т.е. сега съм мотивирана много и мога да си позволя малки порции, нататък ще увелича качеството и количеството на храната. След една седмица, като видя - 3 или - 4 на кантара, ще се мотивирам още. Знам, че първите няколко свалени килограми са основно вода и за реално сваляне можем да си говорим след месец-два, но на мозъка ми се отразява добре в планирането и спазването. Не случайно се разписвам тук сутрин, защото като си напиша менюто - край! То остава такова и нищо не го променя. Сега ще направя изключение и утрешното ще го напиша сега, защото е планирано, даже досега готвих. Утре съм на работа цял ден и ще си нося само това, което съм решила, че ще ям. И третото "Но!" - преди години посещавах доктор-диетолог, който беше изготвил режим конкретно за мен. Този режим е балансиран, с добре съчетани храни ден за ден и то само с неща, които обичам. В момента си взимам идеи от него и го комбинирам със Системата. И двата режима доказано работят при мен.
И друго нещо ще спомена - за него обикновено не се говори много, а е толкова важно. ВОДАТА!!! По принцип пия много вода, а когато съм на режим, пия поне с още литър отгоре. Отделно, след 18:00ч. знаете от личен опит, че е най-тегавото време и да устоиш на глада понякога си е голямо предизвикателство. В такива моменти чаша чай без подсладители е най-верният помощник. Топлата напитка притъпява глада, може би мозъкът си мисли, че му даваш супа, а то какво - просто вода. Чудесно измъкване е!
Та, така с мен Blush

Ден 4
Закуска: Сурова червена чушка, сирене, билков чай
Обяд: Миш-маш, краставица
Вечеря: Айрян, ябълка

# 740
Добро утро.
Kally, извинявай ако съм те засегнала на тема количество храна. Аз по- скоро имах предвид себе си, че ям големи порции и после се чудя защо не смъквам вече. Но пък и апетитът ми е голям в момента. Предполагам, че това е някакъв защитен механизъм на тялото, защото смъкнах не малко килограми и това все пак си е стрес, колкото и да е хубаво да се отслабва.В момента съм в период на задържане. Като се върна от санаториума планирам да се захвана сериозно с останалите килограми.Престрашавам се да си кача снимки преди и в момента. Не ме цитирайте, че после ще ги трия

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 16:34 от cvetnaS

# 741
Цветна, уаааааааууу...прекрасен резултат!
Изглеждаш толкова подмладена! Браво! Flowers Hibiscus

# 742
  • Враца
Цветна, супер си, и не го казвам по задължение!

# 743
Здравейте момичета!
Посипвам си главата с пепел-изобщо не бях системна. Напротив-то бяха рождени дни, то почерпки, то коктейли и фрапета-да не изброявам. Четях ви редовно, та поне ме хващаше срам, ама пуста лакомия.След две седмици заминавам пак на почивка.Дано дотогава да съм частично системна поне. Няма да пиша менюта, за да не подведа някой. Обаче съм решиила след почивката да се консултирам и с лекар. Поне ще видя пак ЩЗ и някои хормони и с нови сили отново на Системата. Бъдете здрави и хубаво лято.
Кали, добре дошла!

# 744
Лоритта,  хайде момиче, можеш!

Kally May, да, точно за това и нищо не ти писах до сега. Устремът в началото е добре да се използва.

cvetnaS, изпуснах, но съмнение нямам, че си великолепна!

Ден 17 + 150
з: купешка баница и малко тутманик
о: шкембе чорба със салата домати и печени чушки с козе сирене и песто
в: 1/2 купичка бадеми и кашу, зелени и кафеви маслини, гуакамоле и сирене върху чеснова пърленка и за десерт 2 блокчета хубав шокколад на гости на сестра ми... Ама беше хубаво.

# 745
  • София
cvetnaS, успях да видя снимките вчера, но не можах да пиша, че бях на работа. Резултатът ти е фантастичен, момиче! Смело все така напред! БРАВО! Sparkling Heart
Не си ме засегнала по никакъв начин за малкото хранене. То наистина е такова в момента и беше добре, че обясних, за да не се подведе някой, който е решил да почете в нашата тема. Днес по стечение на обстоятелствата ще увелича малко храната. Станах много рано и само със зеленчук и чай няма да мога да изкарам до обяд. Ето го днешното меню:

Ден 5
Закуска: филийка с кашкавал, чисто черно кафе без добавки
Обяд: Миш-маш (остана ми от вчера), краставица
Вечеря: печени тиквички с кисело мляко и копър

И споделям нещо, което ми попадна вчера и с което съм много съгласна:
Скрит текст:

Лебед, нова тема май ни е нужна вече?

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 12:12 от Kally May

# 746
Благодаря ви, момичета. Не го направих с цел да получавам комплименти. Направих го, за да си напомня от къде съм тръгнала и колко съм постигнала. Имам навика да се съдя много строго. Понеже доста месеци нямам напредък започнах да изпадам в дупка и депресия, че не съм достатъчно силна и мотивирана да си постигам целите и още куп лоши неща..... От детската градина съм с наднормени килограми. Чак в 12 клас се хванах да отслабвам за бала. Успях да задържа сваленото до първата бременност. По време на бременността не качих много килограми, но след раждането бум 30. Успях да ги сваля, но след това забренях пак. Родих и след раждането качих пак 30 кг. Забременях трети път и след раждането качих още и така стигнах до 100+ Реално  през по-голямата част от съзнателния си живот съм била с повече килограми. После разбрах, че имам хипо функция и Хашимото. След това открихме и начален стадий на ИР и така реших, че е време да направя нещо за себе си. Инсулина ми от 20 падна на 9. Останалите кръвни показатели се подобриха. Имам да свалям още към 15-20 кг и още малко инсулина. Това е моята история на кратко

# 747
  • София
Това с качването на килограми, след като родиш е точно и моят случай. Първият път ги свалих именно със Системата - почти 25 кг надолу. Но при втората бременност (неуспешна), качих и така си останах Confused , а в последните 3-4 години качих и още, което вече съвсем не е ОК.
Надявам се сегашният ми опит в тази нелека битка да е успешен вече.

Ден 6
Закуска: шоколад, бисквити, кваставица, кашкавал, чай - безразборна работа Rolling Eyes
Обяд: Ориз с гъби
Вечеря: кисело мляко, ябълка

# 748
Kalyy, доста често срещано явление е качване на килограми след раждане. В началото си мислех, че съм частен случай, но после видях и други като мен. За днес приключих с процедурите. Дори и тренировката си направих.
З: 1 двоен сандвич с чисто масло, луканка и сирене. 1 малко пакетче сладко от кайсии
О: салата от домати и краставици, свинско с ориз,кайсии
В: наденица на скара и салата
Следобед предстои плаж, плуване и разходка

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:27 от cvetnaS

# 749
Нова 55-та тема, момичета!

Да завърша с двоен отчет, темата.

Ден 18 + 150
з: купешка баница и половина ама по-вкусна и дашна от домашна с точени кори, яйца и т.н. + една курабия
о: сьомгова пъстърва два котлета с разкошна шарена салата + пармезан
в: овче кисело мляко с 6 смокини

Ден 19 + 150
з: половин купеша баница от хубавата... с биволско кисело мляко и 4 смокини
о: две големи купи гъста крем супа от картофи, праз, тиквичка, чесън, много градински билки с "крутони" от кашкавал
в: биволско кисело мляко с 3 смокини и 3 ябълки

За двойно по-добри резултати в двойната 55-та тема!!

Общи условия

Активация на акаунт