"Системата - 60" - тема 54

• 48 242
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
cvetnaS, да изживееш хубаво и запомнящо се лято!

Лоритта, ммм пържени тиквички наредени на филия типов хляб... Чудничко!

Мога да се похваля, че това с "мантрата" - работи. Усещам се навреме и все още "скрибуцам" от време на време, но ще вземе да стане работата. Има надежда.

Станаха 5 месеца, на Системата и то без ексцесии! Утре ще отчета сутринта килограмите надолу, до тук, въпреки че ще ми е втори ден от месечния цикъл.

Проблем от днес, в тази 36 градусова жега пих малко вода, накрая вечерта правихме аудио записи без климатик в помещението, не пих вода до към 00:30 и след първата чаша на екс ме заболя стомах, така както никога не ме е. Все едно се беше залепил и се отлепи на сила.

Ден 49 + 100
з: 3 курабии - прибрах повечето директно във фризера и след изваждането им, доста ми харесаха.
о: картофи и зеленчуци на фурна готвени с пържоли от пилешки бут (месото е извадено)
сз: купа извара с краставица и зехтин
в: пържолата от обяда

Ден 50 + 100
з: 3 курабии
о: месото от винен кебап, но със салата
в (19:30): домат + бонбон (пак работих до 21:30, а като се прибрах правих неща за дома, изкъпах се и вече е минал един часът след полунощ.., но поне съм мила и добра въпреки цикъла.

# 706
Здравейте.
Лебед, много се радвам за теб! Пожелавам ти добри резултати на кантара днес и да няма сривове!
При мен не се получават нещата. Въртя се между 81-83 кг и това е. Явно някъде бъркам. Как съм ги смъкнала 30 кг до тук направо не знам. След 12 август като се върна от санаториума ще трябва да се хвана по- сериозно. Искаше ми се да съм свалила поне още малко килограми.Гадно ми е, защото полагам усилия а няма резултати. Кантара ми развали настроението. В МЦ и въобще съм голям кривак. Храната днес не е ясна. Нямам закуска, защото много ме боли стомаха и ми се гади. За обяд ако ми просветне ще се поръчам нещо от заведението до работа.
Та ден 33 е пълна мъгла откъм меню, че и откъм настроение  Disappointed

# 707
cvetnaS, нормално е, дай на тялото време + сега е горещо, тялото е в икономичен режим. Това го знам от годините опит нагоре, надолу с килограмите. В горещините килограми не се смъкват дори и да си само на вода. Приеми го. Ще си в нещо като плато до към 25-ти август. Може да не мръднеш и с килограм освен ако не отидеш на море - там нещата са различни, но по-важното е почивай ти, нека да почива и тялото ти. След месец килограмите сами ще почнат да изчезват отново.

5 месеца - 20 кг (не съм мръднала като килограми от последното мерене, но за сметка на това се събирам/свивам/побирам се в кожата си, много съм доволна)

Занулявам и започвам на чисто.

Ден 1 + 150
о: два сета вегетарианско суши и порция кюфтенца от тиквички (поръчах на един колега или спаначени кюфтета или един вегетариански сет... Той решил, че нямало да ми стигне само един сет суши, за всеки случай поръчал два и... защо не и още една порция от нещо, което не съм поръчвала... Ама си изядох всичко като добро момиче Simple Smile))
в: домат + сирене и връзка тученица

Ден 2 + 150
о: ориз с дреболии и овче кисело мляко
в: жълта диня, праскова, пъпеш, портокал (нищо не беше достатъчно хубаво, че да се спра на един плод... и... все още съм гладна, вече обмислям закуската за утре Joy )

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 20:57 от Лебед

# 708
Лебед, благодаря! Определено имах нужда да прочета поста ти! Heart
20 кг са си чудесен резултат.Поздравления!
Ден 34
З: на плажа пъпеш и бирени пръчици, фрапе
О: 1/2 порция пържен сафрид и 1/2 сладолед
В: тиквички на фурна с кисело мляко и чесън 3 парчета пъпеш

# 709
Вчера: З: препечена пълнозърнеста филийка с масло и пилешко филе
             О:2 кюфтета + малко тиквички с кисело мляко
             В: шопска салата
Днес: З: половин баничка "на тиган" Simple Smile
           О: кюфтета "яхния" - няколкото останали кюфтета задушени с много зеленчуци - да има за през седмицата меню, че с тия жеги не се стои всеки ден на печката
           В: половината шопска салата от снощи
Утре: З: останалата баничка
           О: салата от 2 варени яйца+маруля
           В: тиквички с мляко или сирене, кашкавал ?

# 710
Днес не можах да спя и се въртях до изгрев слънце... и... после на пресекулки спах до вечерта.

(вчера за закуска изядох и две огромни смокини, забравих да ги добавя)

Ден 3 + 150
з/о: две купи юфка с много масло и сирене (за сравнение, моят човек успя да изяде само половин)
в: тученица с чери домати и кашкавал

# 711
Здравейте. Как сте, дами?
Ден 36
З: фреш от 1 портокал и колаген, 1/2 буркан с домашно овче кисело мляко
О: домати и краставици с шунка и кашкавал,остатъка от овчето мляко,  2 шоколадови бонбона
В: диня с котидж
Лебед, тученицата сурова ли я ядеш или минава някаква термична обработка?

# 712
Здравейте, записвам се в темата да видя дали след 2016 мога отново да мина на режима, че килограмите са много плюс малко екстра диагнози. Сега ще си припомням кое какво беше и дали ще ми пасне на инсулиновата резистентност съчетана с хипогликемия Simple Smile.

# 713
ksanaidu добре завърнала се! Ще се върнеш към по-удобни за теб килограми, само помни, че в постоянството е скрито разковничето за достигането им!

cvetnaS, да... съвсем сурова си я ям тученицата. Много ми е вкусна.

Хм... Умората ми продължава и днес. Едвам си държа очите отворени.

Ден 4 + 150
з: две парчета баница и две курабии с един айрян
о: свински тас кебап (свинско с ориз)
в: замразени малини с кофичка 10% масленост кисело мляко (направо все едно лека сметана).

# 714
Здравейте.
Менюто за ден 37
З:  парче протеинова баничка, 2 парчета диня, 2 лъжици домашно сладко от ягоди
О: парче протеинова баничка и 2 парчета диня
В: планирам скумрия на фурна
ksanaidu, добре дошла отново. Според мен можеш да си съчетаеш режима с ИР. Рамката му е достатъчно голяма и гъвкава. Какви са ти стойностите на кръвна захар и инсулин? Правила ли си обременяване?
Аз бях с инсулин 19, но когато започнах да спортувам, да ограничавам храната и да смъквам килограми инсулина ми падна на 9. Имам още да работя в посока да го смъквам. Истината е, че се притеснявам да орежа съвсем въглехидратите заради щитовидната, че имам горчив опит. Когато ям въглехидрати гледам да ги комбинирам с протеин, малко мазнини и салата (да има фибри). Също така след ядене се разхождам или правя клекове. Тези идеи ги вземах от "Глюкозната революция" и работят при мен. Пожелавам ти успех!
Лебед, как е умората днес?
LilyM, Лоритта, при вас как вървят нещата?
Балкай Бартокомляс, ти започна ли системата?

# 715
Здравейте, прекрасни! Все не успявах да се отчета, залисам се с нещо друго и забравям.
За неделя 20-ти.
З:палачинки, чай.
О:кавърма с пилешко, салата от домати и краставици.
В: беше две нектарини.
За понеделник 21-ви.
З: две филийки Енергия с масло и луканка чай.
О:пържолки с гъбен сос, салата айсберг, краставица и чери домат.
В: диня, малко парче бяло сирене.
За днес:
З:купешка баница със сирене. Беше много вкусна.Чай.
О: две пълнени чушки с ориз и кайма.
В:два резана пъпеш.
Подмятам един кг нагоре-надолу, но си знам, че с тези несистемни плодови вечери няма как да станат нещата. Но умирам за плодове сега лятото. Така че се въоръжавам с търпение.
Хубава вечер на всички.

# 716

ksanaidu, добре дошла отново. Според мен можеш да си съчетаеш режима с ИР. Рамката му е достатъчно голяма и гъвкава. Какви са ти стойностите на кръвна захар и инсулин? Правила ли си обременяване?
Аз бях с инсулин 19, но когато започнах да спортувам, да ограничавам храната и да смъквам килограми инсулина ми падна на 9. Имам още да работя в посока да го смъквам. Истината е, че се притеснявам да орежа съвсем въглехидратите заради щитовидната, че имам горчив опит. Когато ям въглехидрати гледам да ги комбинирам с протеин, малко мазнини и салата (да има фибри). Също така след ядене се разхождам или правя клекове. Тези идеи ги вземах от "Глюкозната революция" и работят при мен. Пожелавам ти успех!

Да, правих обременяване, сега не са пред мен резултатите, но инсулин и захар на гладно са ок. На 60-та минута инсулинът ми е три пъти над норма, като ендокринологът ми обясни, че трябва да е стойността на гладно умножена по 5. На 120 минута захар под 2. Та някаква ужасяваща въртележка. Но да не спамя темата с изследвания, още малко настройка и започвам да се отчитам срам не срам, не знам дали не я докарах до 100 кг Simple Smile.

# 717
Влизам на бързо за отчет. Умора има, но не е чак такава. Така или иначе ми се наложи да стана в 5:30, та и днес не беше лек ден, но поне вечерта направихме лека разходка.

Ден 5 + 150
з: три яйца и две курабии с един айрян
о: агнешка дроб сарма
в: замразени малини с кофичка 10% масленост цедено кисело мляко + 1 вълшебна голяма праскова и 1 ябълка Фуджи - само нея малко по-късно към 19:30.

Днес, пак тичане, бързане... Погледнах се преди малко, очите ми са супер натежали не само като вътрешно усещане.

Ден 6 + 150
з: кисело мляко, чия, овесени ядки, мед и т.н.
о: борито с капрезе
в: лимец със спанак и манатарки

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 19:13 от Лебед

# 718
Как сте, системки?
Аз не пиша менюта, защото съм в движение и пътувания.Съответно не ям съсвсем по правилата. Съобразявам се с часовете, но не и с комбинациите. Днес си обух едни панталони, които преди не ми ставаха. Все се каня да си направя една табличка, в която да следя освен килограми и обиколки със сантиметъра, защото покрай тренировките тялото ми се променя.

# 719
Добре съм, благодаря ти!

Уморена, не тренирам, не следя килограми, но обиколките ги усещам с промяната на дрехите - най-вече платнени панталони. Тъкмо днес си мислих, че ще ми трябват още около два месеца, за да ми увиснат и тези, с които съм в момента.

Вчера малко се изнервих, но сравнително овреме успях да се събера преди да ескалира емоцията в мен.

Тичам от сутринта, едвам успявам да си вляза в графика на срещите и моят човек ми измисли още неща да съвместявам, въпреки че изрично уточнихме рано сутринта, че за днес не мога нищо повече да побера... Е... Побрах.

Казах си "мантрата" преди да изкипя, помолих да затворим, СЕГА... и да се обадя след 5 мин.

Тогава вече бях отново бяла и добра. След това,  карайки колата, проведох срещи с телефон без батерия, на които се налага да се следи екран. Нищо не виждах, половината чувах, карах по спомени, които нямах време да опресня. Малко се изложих на два пъти, но пък бях мила и добра към важния за мен човек или поне се опитвах да бъда.

Вечерта се разревах за малко от безсилие или от задържане на емоциите цял ден при една малка реплика... Луда работа ама вървя в правилна посока. Може да не е по главния път, да е през прекалено пресечена местност, но съм сигурна, че е в правилна посока... (само да не стигна до дере, но ще го мисля тогава).

Ден 7 + 150
з: купешка баница и парче кекс
о: пълнени чушки със сос бешамел
в: 10% цедено кисело мляко с праскова и канела

А, важно, от доста време не пия лимон с вода сутрин (от престоя ми в болницата). Трябва да го върна този ритуал, даваше ми освен всичко останало и енергия!

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 19:09 от Лебед

Общи условия

Активация на акаунт