"Системата - 60" - тема 54

• 48 244
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, системки.
Лебед, прегръщам те! Има такива дни, има такива моменти, има и такива сезони. Чудесно те разбирам.
На мен много ми тежи това тичане по цял ден. Ставам сутрин в 5,30 и си лягам вечер 23 часа и времето между тези часове протича в бързане, срещи, ангажименти, тренировки, домакинстване и т. н. Понякога си мисля, че не мога да си организирам и оптимизирам добре времето или пък прекалено много се натоварвам с ангажименти. Не знам. Менюто ми за днес ден 40:
З: Най после се наканих да си купя баничка от закусвалнята и си я хапнах, но не ми беше така вкусна Grinning 2 квадратчета натурален шоколад
О: 1/2 порция султан кебап, 1 домат
В: кисело мляко и пъпеш

# 721
cvetnaS и аз те прегръщам!

Ден 8 + 150
з: мазна фокача напълнена с благост (така и не разбрах с какво беше - месо, кашкавал, зеленчук...
о: пилешка кавърма с ориз
в: праскова и около 20 зърна грозде.

# 722
Днес беше брутален ден откъм физическо натоварване. Правим ремонт на къщата и къртихме пода на стаята и изхвърляхме замазката с кофи. Беше едно качване и слизане по стъпалата с пълни кофи. Направо ни се разката фамилията.
Менюто за днес:
З: безглутенов тутманик с тиквички, 1 домат и една препълнена лъжица със сусамов тахан с мед
О: безглутенов тутманик с тиквички, 1 домат и 1 праскова
В: липсва. Уморена съм и не ми се ядеше. Нямам търпение да стане петък и да тръгнем за санаториума. Ще си почина 10 дена. Имам осезаема нужда

# 723
cvetnaS браво на вас! Почивката ще е напълно заслужена!

Ден 9 + 150
з/о: 3 домашни питки с кашкавал + краставица
в: 3 варени яйца

Много жега и пот, средно към недостатъчно пиене на вода и умерено режимни нарушения. Ходихме на пещера Проходна, до реката, до пещерния дом, до скалния манастир - всичко е на едно и също място с по 15-тина минути разлика пеша. Хубаво беше.

Ден 10 + 150
з/о: 3 яйца на очи с кашкавал, две филии хляб, сирене маслини, бекон - класика с домат и краставица
в: таратор, панирани чушки в доматен сос с бучка сирене и... половин паница чудесна боб яхния
20:30: две големи топки сладолед - сорбе касис и 70% шоколад, мляс!

Лято е!

В парка сме и слушаме великолепен джаз от хамака.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 20:52 от Лебед

# 724
Здравейте.
Лебед, завидях за джаза за хамака и за парка Grinning
Тази сутрин успях да мина през НОИ и вече имам всички документи за санаториума. Нямам търпение да стане петък. Аз съм с възпален венец и днес ще съм само на вода. Мажа през няколко часа и като не дъвча нищо доста ме отпусна и се отду. Имам един джоб и понякога ми прави мизерии.

# 725
cvetnaS много неприятно. Бързо да забравиш, за проблемите с венците и скоро отново да се наслаждаваш на храната!

Ден 11 + 150
з: купешки десерт - закуска. Банан, овесени ядки, чия, кокосово мляко и някаква сладост
о: таратор, салата домати и краставици и картофено пюре
в (19:30-20:30): шопската салата, тиквички на фурна, няколко маслини и две къпини с жълтата слива за десерт. Бяхме на гости и всичко беше овкусено с мазнина, взех си за вкъщи - телешко с моркови и току-що набрани огромни петровки!

Днес съм на погача с много храна + ще направя бонбони и ще занеса от ябълките + всяка поканена ще носи нещо сладко.

Ще го мисля в движение. Закуската ще я преместя към 14:00 усещам...

Хубав ден, момичета!

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 06:30 от Лебед

# 726
Здравейте.
Лебед, хубаво изкарване днес. Пък закуската, когато тогава .
Тази сутрин с голям кеф си изядох последното парче от безглутеновия тутманик с тиквичка. Той е мек и лесен за дъвчене. Откъснах си домат от градината и стана много вкусна закуска. За десерт си вземах 1 пълна лъжица със сусамов тахан с мед.
О: задушени картофи, котидж и няколко сливи. Все лесни неща за дъвчене.
В: ще е сливи и кисело мляко (така съм я запланувала).
Венеца днес е доста добре. Усещам болка само, когато с конеца вкарвам лекарството между зъбите. Предните дни ме болеше постоянно.
Хубав ден.
Другите момичета да пишат и те как са при тях нещата Flowers Sunflower

# 727
Ще изпреваря другите момичета Bowtie

Ден 12 + 150
з: две ябълки + два бонбона за тест (станаха от раз много вкусни - без шоколад, захар, мед и подсладители, изцяло моя измишльотина - бадеми, червена боровинка, бананово брашно, брашно от лен, сухо мляко и масло)
о/в (13:30-17:30): имаше много, много сладки неща на основната маса + солено на помощна маса. Нагушкахме бебетата и за награда ни нагушиха нас - не искаха нищо да се хвърля, да не се изнася и то стана... Ама щом майката е доволна, всичко е наред.

Сега ферман като отчет:
Огромно парче козуначена питка, тънко парче висока торта, еклери, кошнички с шоколад, толумбички, шоколадови мъфини, по една хапка от всички солени неща и няколко от моите бонбони... Син коктейл и... вино...

# 728
Лебед, щом майката е доволна значи всичко е както трябва. Аз снощи готвих ориз с домашно пуешко и вечерта ядох от него. Не издържах. Толкова вкусно ухаеше в кухнята Disappointed
Менюто за днес:
З: протеинова баничка, 1 домат, домашно краве кисело мляко, 1 праскова от дървото. Имат нужда още да зреят.
О: протеинова баничка, домашно краве кисело мляко, 4 смокини
В: 3 кюфтета на фурна от смляно свинско месо
Остават два дена преди отпуска Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 21:05 от cvetnaS

# 729
cvetnaS, ммм, чак на мен ми се дояде!

Ама аз днес съм много гладна от закуската още, та умишлено ядох без тесто за закуска и гледах да имам протеин за другите хранения. Леко да нормализирам от вчера, но за утре имам поръчана домашна баница, вече Simple Smile)

Ден 13 + 150
з: две ябълки + един бонбон
о: кюфтетата с гъбен сос и салата от домати
сз: 1/4 голям пъпеш
в (19:30-21:00): сърчица и няколко свински ребра

Спокойна нощ!

# 730
  • София
Ами здравейте, пак и отново, и again, и аман от тия кила! Angry
Попътувах си доста това лято, на различни места, с различна храна и качих естествено, то аз ли няма PersevereFrowning1Head Band . Нооо! Както казваше Гаргамел на смърфовете: "Край на ваш'то синьо лято, сготвено на злато." Днес е 1-во число и моят 1-ви ден. Освен качеството на храната, ще намаля и количеството, защото положението е тра-гич-но и няма да стане така, както беше преди години, когато свалях килограми. И поради тази причина е възможно да имам някъде междухранения с някой пресен зеленчук (нищо повече), но ще ги задрасквам, защото Системата не ги предполага.
Та, за днес вече закусих, но имам план за обяд и вечеря:

Ден 1
Закуска: 1 краставица, сирене и билков чай без захар и без мед
Обяд: Леща
Вечеря: Кисело мляко, краставица

Попрочетох ви малко назад. Радвам се, че ще си имам компания. Мотивацията оттук е безценна.
Лебед, какво е това +150, което пишеш след Ден еди-кой-си? Пусто любопитство Grinning

Успешен ден на всички!

# 731
Здравейте,
Kally May, радвам се, че се включваш. С голяма компания е по- хубаво и по- лесно. Вярно, че не е добре дето сме стигнали до момента с повечето килограми, но това е положението. Ще вземаме и вече вземаме мерки.
Менюто за днес:
З: остатъка от протеиновата баничка, 1 кюфте, няколко парчета диня и кафе с мляко
О: 3 кюфтета от смляно свинско месо, салата от домати и 1/2 краставица, 1 праскова
В: 2-3 сварения яйца

# 732
Kally May, много ми е хубаво да те видя отново и си мисля, че трябва да направим друга група, вече!!!, която да е за задържане на килограмите, щото там още повече ще се радвам да те видя! Относно + 150 Grinning, това са нови, за сега работещи, психологически мои си измишльотини, с които уж занулявам всичко на определен период. И започвам да броя отначало. Опитвам да минат 3 дена, после да станат седмица, 15 дена и т.н. Така имам постоянен стремеж да си достигна следващата мисловно обусловена граница.

Днес реално ми е 164-ти ден, но лъжа мозъка си, че съм само две седмици от началото.

Ден 14 + 150 (ден с огромно преяждане, а предстои и гости)
з: две баници с кисело мляко, мекица с пудра захар и бонбон
о: голям домат,  краставица, една огромна тиквичка настъргана с чесън и лимонов сок + орехи и три пълнени чушки с бешамелов сос.. (бях ги взела не устоях)
в: тепърва отиваме на гости... Ще дописвам - няколко малки пържени рибета (21:00-22:00)

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 23:42 от Лебед

# 733
  • София
Лебед, много добър мотивационен механизъм си си измислила. Щом работи е още по-добре.
На мен основно темата ще ми е корективът. Като се разписвам всеки ден, ще се задължавам да измислям менюто  си предварително и да не оставям нещата на случайността под формата на неподходящи храни.

Ден 2
Закуска: 1 краставица, шунка, билков чай
Обяд: 2 варени яйца, сирене, моркови
Вечеря: домати и кашкавал

Успешен ден на всички! И пишете - безценно е!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 11:10 от Kally May

# 734
Здравейте.
Ден 1 от отпуската. Настанихме се в санаториума и вече минах първата процедура.
З: беше по път няколко парчета бански старец, 1 круша и малко кисело мляко
О: пиле с броколи и сметана, шопска салата и 1 банан
В: ще е свинска вратна пържола на скара и мешана салата
Като разгледах менюто ще имам разминавания с вечерята и евентуално плодовете, но това ще е само 10 дена. За сметка на това се очертава много ходене и плуване.Не искам да се чувствам ограничена и да гледам как другите хапват салатка със скарата или плодове. Толкова много години съм била все на диета и съм гледала другите как ядат пък аз все гладна и дебела 😃 Сега нещата определено са по- различни. Друго си е да имаш малко килограми в повече от това да си затлъстял.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:24 от cvetnaS

Общи условия

Активация на акаунт