"Системата - 60" - тема 54

• 48 236
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте.
Лебед, след този разхлабителен коктейл как точно спи човек, че ми стана интересно? Grinning
Коя книга се опитваш да четеш? Много хубаво, че си с добра компания в стаята. Поне няма да ти е подтискащо.
Лоритта, как я правиш тази мусака от тиквички?
Вчера в крайна сметка си доизядох скумрията на фурна за вечеря. Дори и котките намазаха, че ми дойде в повече 1 скумрия.Менюто за ден 26:
З: 2 сварени яйца, 1 кюфте на фурна, 2 смокини от домашно сладко, синьо сирене, фреш от 1 портокал с глицин и колаген
О: 2 кюфтета на фурна, няколко маслини и 2 лъжици картофена салата
СЗ: 4 парчета пъпеш, 1 лъжица маскарпоне Понеже тренирам с тежести на обяд и следобед направо ми пристъргва стомаха. Днес ще пробвам с малка закуска да видя как е положението.
В: планирам таратор. В тези жеги ще ми дойде на място.
Започнах и едно предизвикателство този месец. Всеки ден по 100 клека и 100 лицеви опори. Това е отделно от тренировките. В почивките на работа си ги правя.3 серии за деня. 1х40 и 2х30. Много добре ми се отразява това раздвижване. Надявам се, когато дойде време за теглене да съм при 7те. За малко бях там и после качих няколко килограма, когато започна срива.
Излязоха резултатите от класирането за 7 клас. Приети сме първо желание. Голяма радост!

Имайте успешен ден Flowers Blossom

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 14:17 от cvetnaS

# 691
Здравейте момичета!

Отвориха ме, видели са, че всичко ми е наред с тръбите и с матката, нямам хидросалпинкс, нямам и ендометриоза, обадили са се на моя човек, обсъдили са го и са ме затворили без никаква интервенция.

За сметка на това сега ме гледат като писано яйце в интензивното. Вливат ми нови "коктейли", но този път хидратиращи, обезболяващи и антибиотични (не мога да се отърва от антибиотици покрай тези дейности).

Едва сега ми дадоха да пия вода, ще ме раздвижват след някой и друг час и утре ще ме върнат в отделението.

Поне си лежа, спя и всичко ми е наред. Дори не мисля да си пускам болнични. Ама, да се раздвижа и ще разбера.

cvetnaS, много интересно усещане - по принцип редовно си изпразвам червата, всяка сутрин. Та... след коктейлчето - "пиках" със силна струя от необичайно място. Можех спокойно да се контролирам и да не тичам до тоалетната, въпреки това... Интересно е как можем с мисълта да потискаме дори и такъв силен напън и дори да го докараш до липса на дискомфорт. Избирах си време между темите, защото наистина ми беше интересно с момичетата Bowtie
Изпих коктейла още щом ме приеха, за да съм спокойна, че всичко ще е минало до вечерта. Е... дори и така сутринта отново пиках от две места Stuck Out Tongue Winking Eye А как се спи, с приспивателно, което, както писах изобщо не ми подейства. Ставах няколко пъти... И така. Сега спя.
Това е книгата, ама тук в интензивното съм само с телефон, та... остава за друго време да я почна отново.

Е, щях да забравя отчета Joy
Ден 44 + 100
Дори не е воден ден, по-скоро сух ден, щото до тук са ми дали само 150 мл... вода
(Вчера двете момичета... изядоха по две огромни принцеси с кайма и кашкавал, По една шопска салата, мусака и още една купичка с храна, отвориха си пакет вафли и гризяха до късно солети, сега на преминаващите през интензивното им дават по един кроасан и ги пускат към отделението за обяд и вечеря... Аз ще ям най-рано утре по обяд - както каза сестрата чай! И, защото съм ѝ симпатична ще види дали няма да ми донесе и бисквити Simple Smile)) Пиша всичко това, за да се похваля, дори и за миг не ми се дояде и нямах никакъв проблем да ухае вкусно около мен, а аз да не ям. Чудесна Система!

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 18:29 от Лебед

# 692
Здравейте.
Менюто ми за днес ден 27
З: няколко кокосови гризини, които си изпекох снощи, половин порция спагети Болонезе от тиквички, шепа череши и фреш от 1 портокал с глицин и колаген
О: салата от моркови, 1 кюфте на фурна и шепа череши
В: котидж и пак малко череши
Вчера беше доста интересен ден. Един път покрай емоциите по приема на седмокласничката и второ реших да си направя СЗ на работа, защото много охладнявам след тренировките с тежести. И о чудо. Хапнах си следобед плод с млечни и се почувствах добре. Не бях изнервена, не ми премаля и като за капак забравих да вечерям. Просто не бях гладна. Преди се получаваше така, че следобед огладнявах и едвам изчаквах да се прибера от работа. Съответно бързах да ям и лапах на максимална скорост. Естествено ме заболяваше стомаха от бързото напълване с не добре сдъвкана храна, прималяваше ми докато се прибера. Накратко не ми беше добре. Тялото си казва от какво има нужда, но кой да го слуша. Та вече ще си имам подготовка за СЗ след тренировка и ако прегладнея ще си я хапвам.
Лебед, радвам се, че всичко е било наред като са те отворили. Съжалявам само, че е била напразно манипулацията. Виж колко добре ти се отразява системата. Въпреки всички процедури, АБ, хормони си вече - 20 кг. Наистина поздравления! То след това разхлабително и ден с неядене вече са повече от 20 Хубаво е, че и храните на другите не са те изкушили. Когато човек е нахранен и не отслабвал с глад може да се справи с изкушенията и да си подбира добре храната.

# 693
Здравейте на бързо.

cvetnaS
Ще видим какво ще стане.., а за следобедната закуска, много ми е помагало, когато дните са трудни.

Ден 45 + 100
з: 5-6 обикновени бисквити
о: бистра пилешка супа с картофи и фиде + 5 обикновени бисквити
в: овче кисело мляко

(вероятно ще доям и обикновените бисквити и за деня ще стане пакет)

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 16:37 от Лебед

# 694
Здравейте системки!
Тези дни все се залисвах да се отчета.
За вчера:
З:две филийки хляб Енергия с масло и чедър. Ча
О: месо със зеле
В: диня с парче сирене.
За днес:
З: пържена филийка с конфитюр. чай.
О: пържола с шопска салата.
В: решила съм да бъде резен пъпеш.
Мусаката е супер лесна. Тиквичките се нарязват на кубчета  и се задушават в малко олио с лук и настърган морков. Добавят се настъргани домати. След като и те се запържат се добавя кайма, каквато искате. Само я обърквате. Не я запържвам. Сол, черен пипер, други подправки по ваш вкус. Изсипвам в тавичка, малко зеленчуков бульон да покрие, пека до готовност. После заливка от две яйца, кисело мляко и лъжица брашно. Може и без заливка. Някои добавят и варен ориз в мусаката, но на мен не ми харесва така.
След малко тичам до Лидл за тиквички, че утре пак ще правя тиквички-лодки.
Хубав летен неделен ден.

# 695
Здравейте
Менюто за ден 28
З: 1 кюфте на фурна, 2 гризини от кокосово брашно, 3 смокини, 1 топка домашен сладолед
О: късен към 15.00 ч 3 парчета руло от тиквички с крема сирене и сьомга, 5 смокини
В: пропуснах. Не бях гладна.
Лоритта, благодаря за рецептата. Смятам да я пробвам сега в сезона на тиквичките

# 696
Здравейте момичета,
малко сме си дръпнати един на друг у дома. Много искам да се науча да не си изкарвам всичко на най-близките, а с тях да съм най-мила, блага, усмихната и добра. Едно време си мислех, че винаги съм такава.., докато не се появиха телефоните с камера... Тогава установих, че съм повече със строг поглед, кисела физиономия или с истерична усмивка.., от колкото блага и добра...

И... Сега си търся белята. Оставила съм де що прозорец има отворен, уж съм обезопасила от трясване, но в момента идва вечерния стремително силен вятър от планината, а аз не затварям нищо...

Ден 46 + 100
з: 5-6 обикновени бисквити
о: агнешка курбан чорба, две чушки бюрек и дроб
в: диня много, смокини и слънчоглед
в2: ананасово сорбе с чия и шоколадова топка сладолед

# 697
Лебед, не е лесно да си винаги усмихнат и позитивен с близките си, защото пред тях човек се отпуска да бъде себе си, а не винаги сме в топ форма и ниво като емоции. Чудесно те разбирам. И аз полагам целенасочено усилия в тази посока, но не винаги ми се получава. В крайна сметка се надявам нощта да е приключила без инциденти със стъклата.
Менюто ми за ден 29:
З: 2 гризини от кокосово брашно, 2 слайса свинско филе, 3 смокини, 1 топка домашен сладолед
О: задушен зелен боб с пресни картофи, малко парче синьо сирене
СЗ: 2 смокини и 1 с.л маскарпоне
В: ще е несистемна. Ще ходим с дъщеря ми  по женски на суши бар и ще си поръчам нещо малко от там.

# 698
cvetnaS, благодаря ти, всичко беше наред тази нощ, защото все пак станах и затворих прозорците.

Лоритта чакам да ми донесат тиквички и ще пробвам мусаката. Предлагам ти любима рецепта с тиквички - по-млади сурови тиквички, настъргани, поръсени с копър (или друга подправка за вкус), поляти с лимон, сол и смачкан чесън. Мляс!

Ден 47 + 100
з: сладка царевица със сол (август месец разбрах от къде, стига да има реколта, ще си взимам царевица от едно време - не сладка, а плътна брашняна и нахранваща + това уж био Simple Smile
о: пълнена чушка с ориз и кайма + кисело мляко
сз: смокини
в: вероятно - кисело мляко със замразени плодове

# 699
Смятам да се присламча към вас. Трябва ми сериозна мотивация да си оправя храненето и да си водя дневник, че съвсем изтървах конете. Започвам от днес, като няма да как да спазвам на 100% режима по обясними причини.

# 700
Здравейте. Балкай, ти имаше проблеми с плодовете или с други храни?
Снощи имах много хубава женска вечер с дъщеря ми. Хапнахме си суши със сьомга и салата. Несистемно, но малко.
Менюто ми за днес ден 30
З: 2 гризини от кокосово брашно, 3 смокини, фреш от 1 портокал с колаген и глицин, няколко лъжици домашно кисело мляко
О: 2 сварени яйца и 1/2 порция задушен зелен боб с картофи
СЗ: 2 смокини и домашно кисело мляко
В: свинско филе
Планирам този уикенд да се изтегля. Да видя какво ще каже кантарев.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 18:44 от cvetnaS

# 701
Здравейте момичета!

Браво cvetnaS, това са най-хубавите възможни моменти!

Мен пък днес ме поканиха на моминско парти - през август. Била съм на много сватби, но никой от моите връстници не е правил такова и сега с младите девойки ще ми е любопитно какво ще правим - вероятно хубави и приятни две вечери в планината.

Сутринта пак си изпуснах нервите. Обмислям да започна да броя и дните, в които се държа нормално, защото имам чувството, че няма да мога да докарам и две седмици... Мантрата ми е "Аз съм мила и добра".

Милото и доброто в мен до преди малко готви и сега не знам в тези жеги... как да охладя, че да прибера в хладилник...

Ден 48 + 100
з: 4 курабии с бяло брашно, фъстъчено масло, малко сладко от ягоди за сладост и черен шоколад (вкусни, но не балансирани и се опасявам, че ще са тежки за храносмилателната система)
о: пълнени чушки с ориз и кайма + сос бешамел
в (19:30): кисело мляко със замразени плодове

# 702
Здравейте.
Ден 31
З: 1 бисквита, 1 шоколадов трюфел
О: пиле с ориз
В: 4 парченца пъпеш, няколко хапки дом. курабия, няколко хапки бирени пръчици
Чакам да ми дойде. Яде ми се сладко и въглехидрати. Подута и нервна съм......
Лебед, разбирам те за настроенията. Пак казвам на мен много ми влияят хормоните. Преди цикъл съм ужасна и за да не си го изкарвам на близките мълча и се усмихвам. Те пък разбират, че ми е периода тогава и са по- внимателни. Не искам да е така. На млади години изобщо не страдах от ПМС.
И нали ми е криво днес се раздадох във фитнеса. Бягах на пътеката, за да се успокоя. Имаше временен резултат
Това с моминското парти звучи много хубаво и различно.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 22:15 от cvetnaS

# 703
Здравейте момичета!
За вчера:
З:Две филийки хляб Енергия с гауда, чай с лимон.
О: таратор, печено пилешко бутче, салата айсберг с краставица.
В: два резена пъпеш.
За днес съм решила:
З: баница със сирене, чай.
О: броколи с бекон и сметана. Ще си направя пак салата айсберг с краставица.
В: за мен ще бъде пак два резана пъпеш, а за домочадието пържени тиквички, които ще хапна утре на закуска.
Прекрасен летен ден на всички.

# 704
Здравейте.
Менюто ми за ден 32
З: 1 малък двоен сандвич с чисто масло и шунка, домашни бисквити, фреш от 1 портокал с колаген
О: задушени картофи, сирене, краставица
В: 20.00 ч - на гости на свекървата сме и не знам какво ще е приготвила
Момичета, аз влизам в периода с много пътувания, гости, санаториум. Ще се опитвам да съм максимално системна, но каквото се получи. Това е положението за лятото. Да не се шашкате като ми четете менютата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт