Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 532
  • 376
  •   1
Отговори
# 120
Момичета здравейте. През 9 м колко пъти се прави консултация. Аз в 34 бях и трябва другата седмица тоест в 37 да ходя, но може и да ме върнат. Много ми е притеснено за тоновете, нещо да не стане с изпускане на прегледите!?

Аз съм в 36 седмица с близнаци, след 29 тр да насрочим раждане. Не съм била нито веднъж на тонове. Усещаш ли бебето, мърда ли, нямаш ли други оплаквания, значи всичко е ок. 100 по-добре е да си стоиш вкъщи и да си здрава, за да няма усложнения за бебето след това. Поне моето мнение е такова.

# 121
Не се паникьосвайте с този вирус. Вирус, като всеки друг бързо прогресиращ вирус. Това, че ще си седим вкъщи не ни дава гаранция за нищо, все пак мъжете ни са контактни. Аз действам като при всеки друг вирус. Малко повече вдигнаха паниката от необходимото все едно чума има. Важно е да се вземат мерки навреме, а не да се чака и нищо превантивно, защото отслабва имунитета.
Тези , които презапасяват се чудя да ги питам дали са си запазили вече и гробните места. За съжаление това , което се случва е психология на групата. Нищо не съм зареждала. До дни магазините ще бъдат заредени на ново. Мъжа на сестра ми работи в голяма верига и казва,че складовете им са фул , просто не могат да смогнат на грабителите и им трябва време да ги презаредят отново. Да не говорим, че днес се срещнах и с моя позната,близка до властта и казва, че това е изкуствено в България, защото се усвояват пари и то в изключително големи размери, като се ккупуват защитни облекла за тройни и четворни суми по счетоводства, а Евро съюза дава допълнителна помощ за справяне с корона вируса. Е, как да ги изтърват тези парички.
Ако някой пита за смъртните случаи- ами всеки ден в България умират хора от усложнения от инфекции, грипове и др, ама никой не чете статистиката.
Дайте си сметка,че в чужбина хората с вирус се изпращат и за домашно лечение. В болниците са най-тежките случеи на хора с много придружаващи заболявания и усложнения.

# 122
Училище за бъдещи родители с акушерка Надежда Стаменова
Грижа за бебето у дома
https://www.facebook.com/mbalnadezhda/videos/647039166129341/

# 123
Аз не смятам, че всичко е спекула. Факт, че нашите тикви крадат денонощно, но е наивно на фона на световна пандемия, да вярваме, че нас ни заобикаля и няма случаи в страната. Смятам дори, че са повече от обявените, което е още по-страшно. Това не е "грипче", няма лечение, няма ваксина, бързо се разпространява и е непознат щам. В болниците нямат маски, облекла, апарати, излагат медиците на риск, като ги пращат "невъоръжени на война". Да не говорим за дезинфекцията...
Относно презапасяването, идеята е да не ходиш всеки ден до магазина, за да не си контактен с много хора. Изключвам това да си купиш 1 тон ТХ и брашно. Дори не проумявам от къде хората намериха толкова пари за пазар.
Мисълта, че до 5 седмици ще трябва да вляза в болница да раждам и ще бъда контактна с още камара хора, които не знам с кого са били контактни, буквално ме кара да настръхна.

# 124
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас, която ще бъде със застъпено майчинство?

# 125
Момичета в 45 дневен болничен съм, защо нищо не са ми превели. От края на февруари?

# 126
Аз не смятам, че всичко е спекула. Факт, че нашите тикви крадат денонощно, но е наивно на фона на световна пандемия, да вярваме, че нас ни заобикаля и няма случаи в страната. Смятам дори, че са повече от обявените, което е още по-страшно. Това не е "грипче", няма лечение, няма ваксина, бързо се разпространява и е непознат щам. В болниците нямат маски, облекла, апарати, излагат медиците на риск, като ги пращат "невъоръжени на война". Да не говорим за дезинфекцията...
Относно презапасяването, идеята е да не ходиш всеки ден до магазина, за да не си контактен с много хора. Изключвам това да си купиш 1 тон ТХ и брашно. Дори не проумявам от къде хората намериха толкова пари за пазар.
Мисълта, че до 5 седмици ще трябва да вляза в болница да раждам и ще бъда контактна с още камара хора, които не знам с кого са били контактни, буквално ме кара да настръхна.

Не знам, и аз горе долу след  5-6 седмици живи и здрави ще раждам ама как да си спокойна като лекарите и мед. Сестри сиг ще въртят из цялата болница и бебето няма да е постоянно при тебе нито ще виждаш кой го пипа, не можеш нито бебето нито себе си да предпазиш!!

# 127
Аз съм от 1 февруари и още чакам. НОИ не се славят с бързина.

Момичета в 45 дневен болничен съм, защо нищо не са ми превели. От края на февруари?

# 128
Аз съм от 1 февруари и още чакам. НОИ не се славят с бързина.

При мен болничния от януари го преведоха около 20.02, та може да очакваме февруарските да бъдат изплатени в следващите няколко дни.. надявам се.

# 129
Извадете си ПИК код да следите кога се входират болничните. След това има срок 15 работни дни да преведат. Превежда се след като изтече за месеца, вторник или четвъртък.

# 130
Аз имам ПИК, но не е входиран още, а е от средата на февруари и се притесних да не би да има проблем нещо. Явно трябва да питам.

# 131
Момичета бихте ли споделили какъв препарат за пране ще използвате, и имате ли впечатления за памперсите на бочко и молфикс Simple Smile

# 132
Тео бебе ползвах с първото и сега ще ползвам него. Пробвах Ариел, но ми мирише странно. За памперсите, използвах само памперс премиум кеър и нямам мнение за други.

Тая седмица ме гони яко безсъние. А днес и едни тъпи болки при движение около срамната кост. Дано отмине, че сега не ми се ходи по болници Sad

# 133
Мили момичета, налага се да се оплача и да помоля за Вашето мнение по следния въпрос: бях на преглед и тонове, в 34 седмица сме, бебчо е 2,8 кг (според УЗ) и всичко е наред, заговорихме се обаче за раждането и док каза "ти едва ли ще можеш да родиш нормално" защото ми бил малък таза, а бебето върви едро и след около месец когато ми е термина беб ще е станал 3,8 - 4,00 кг (нали наддават по около 200 гр на седмица), аз съм 1,66 и вече към 60-62 кг, мисля съвсем стандартни мерки имаме и аз и бебчо, освен това вярвам, че телата ни са супер интелигентно устроени и подготвени за нормално раждане. Та не искам да ме "режат" и да "вадят" бебето, не си го представям, винаги съм си визуализирала нормално раждане и вярвам, че така и ще бъде. Ще потърся второ мнение, но искам да съм сигурна, че ще е от лекар, който се стреми и подкрепя нормално раждане, защото май повечето клонят към секцио. Моля за Вашите мнения момичета, приемам и препоръки за лекар за второ мнение по въпроса. Благодаря Ви Hug

# 134
За праха за пране съм взела Сано максима.
За памперс съм взела Pampers Pure Protection. Но това е много относително. Ще видим дали ще вършат работа, защото с каката имах проблеми. От Pampers premium care и зеления получаваше зверски обриви. И след като няколко пъти през определен период от време пробвах и всеки път завършвахме с кортикостероиден крем, приключих с тях. Зеления конкретно съм го купувала от тук, и от тези, които внасят от Англия. Все тази. Молфикс ми се струваха една идея по-груби. От Лидълските бях доволна доста време, но най-добре ѝ подействаха някакви от Кауфланд. Даже и не ги знам как се казват.
Момичета бихте ли споделили какъв препарат за пране ще използвате, и имате ли впечатления за памперсите на бочко и молфикс Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт