Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 498
  • 376
  •   1
Отговори
# 165
Дрешки имам от баткото и от една друга мама с по-голямо дете момиче, сега чакаме девойка. Имам още неща при нашите, но не мога да ида да ги взема, поради настъпилата ситуация. Моят мъж се занимава с търговия на бебешки и детски стоки, но има неща, които не исках да купувам нови, не ми е нужно. Количка харесах една, той друга, в момента има наличен един брой от тази, която той хареса, като цвят, но не е заделена за нас конкретно. Донесе ми легълце-люлка, мека подложка за преповиване, протектори за матрак, препарати на Бочко, комплект за изписване, за мен разни неща. Чакам да ми докара вана и стерилизатор, за да мога да си наредя нещата по места, които уж съм предвидила. Чаршафи, одеала, завивки имаме много от другите 2 деца, помпа имам от сина ми, шишета, биби, малко козметика ми изпрати приятелка. Памперси всех набързо, че не бях подготвена.
Добре, че успях да си купя нощници, преди извънредното положение, евтини и много китайски, но за болницата идеални. Превръзки взех 4 вида Grinning Мислех, да приготвя 2 малки сака за АГ, един за мен, един за бебето, сега не знам с тази ситуация, ако не дават да се внася багаж, дали да не взема всички неща. В нашето АГ храната била ужасна, отделно и вода ще трябва, какво ще нося и къде ще го тикна, не знам Confounded

Привет, майчета!
И аз следя ситуацията и чета постоянно наредбите, не съм видяла нареждане, че нямаш право на избор на екип, то така още повече ще им падне бюджета на болниците. Надявам се това да е грешна информация. Предполагам и лекарите са силно притеснени от контактите си с пациенти, надявам се всички да сме здрави!
Чета, че пика се очаква края на април, моя термин е тогава, направо се побърквам. Не, че знам кога ще тръгне. Снощи имах много стягания, бебето се мести от ляво в дясно и се разпъва, което е болезнено. Не вярвах, че е възможно да усещам болка от това, уви, не съм била права. С първата ми бременност нямах никакви такива усещания и болежки. Това да е.
Има още неща за бебето, които не съм набавила, включае количката 😁 Харесах една, но още не е взета. То как е тръгнало, може вкъщи да изкараме доста време.
А вие как прекарвате дните? При нас напрежението ескалира, къде драми с детето, къде разговори на напреко с половинката. Намирам си задължения из къщи, но не са ми достатъчни да се разсейвам.
Аз също съм за края на април. Имам четири дрешки на кръст и количка,нищо друго. Кошарата е капарирана в магазина ,но с това положението даже не можем да я доплатим и да кажем кога да я доставят. Тази седмица,която идва мислих да ходим да купуваме вече всичко,но с това извънредно положение ми убиха мисленето. Надявам се да е до края на тази седмица не повече,че ще полудея вкъщи. Не мога да стоя повече от един ден затворена,а сега не съм излизал няколко дни. ММ ходи до магазина аз стоя вкъщи. Отмениха ми консултацията,а от известно време имам леки болки като преди цикъл ,не знам от какво са обаче и дали е точно това,което си мисля аз или просто ми тежи бебето на таза.

# 166
Аз сега не разбрах до 29.03 ли ще е всичко това или до 13.04? Ако е до 13.04 ми е много късно за купуване на всичко. Термина ми е 28.04 аз ще полудея ако не съм подготвена. Как ще става не знам,защото изобщо не обичам по интернет да поръчвам ,искам да го видя и пипна лично. Ох...

# 167
  • Плевен
Аз всичко от сайтове поръчвам. Дрехи поръчвам, легло, матрак, корито, пампа за кърма, стерилизатор, шишета и биберони, чаршафи, памперси, козметика... Всеки ден идва някакъв куриер😆. Но аз се бях разходи Ла още януари по магазините и бях набелязала разни неща. Освен това ми е второ дете и имам по-добра ориентация за марките и качеството. Но и да объркан нещо, го връщам и поръчвам друго.
В тази ситуация по магазини изобщо не ми се ходи.

# 168
Вис виталис, икеа, olx, bazar всички работят и доставят. Ebag и emag също имат бебешки неща - не е невъзможна ситуацията! Кураж и спокоиствие....  някой има ли информация отностно придружителите в Токуда? Ще се допускат ли? Няма ли? Те бяха до днес в 24 часова карантина, но от днес нататък някой знае ли?

# 169
Яна, никакви придружители не се позволяват доколкото знам. Предвид масовата истерия и че се очаква пикът да е до края на април, не се надявай да пуснат някого. Според мен така и редно, защото в момента е извънредна ситуация. Моят мъж дори му казаха, че няма да му покажат децата до деня на изписването.

# 170
Привет, майчета!
И аз следя ситуацията и чета постоянно наредбите, не съм видяла нареждане, че нямаш право на избор на екип, то така още повече ще им падне бюджета на болниците. Надявам се това да е грешна информация. Предполагам и лекарите са силно притеснени от контактите си с пациенти, надявам се всички да сме здрави!
Чета, че пика се очаква края на април, моя термин е тогава, направо се побърквам. Не, че знам кога ще тръгне. Снощи имах много стягания, бебето се мести от ляво в дясно и се разпъва, което е болезнено. Не вярвах, че е възможно да усещам болка от това, уви, не съм била права. С първата ми бременност нямах никакви такива усещания и болежки. Това да е.
Има още неща за бебето, които не съм набавила, включае количката 😁 Харесах една, но още не е взета. То как е тръгнало, може вкъщи да изкараме доста време.
А вие как прекарвате дните? При нас напрежението ескалира, къде драми с детето, къде разговори на напреко с половинката. Намирам си задължения из къщи, но не са ми достатъчни да се разсейвам.
Аз също съм за края на април. Имам четири дрешки на кръст и количка,нищо друго. Кошарата е капарирана в магазина ,но с това положението даже не можем да я доплатим и да кажем кога да я доставят. Тази седмица,която идва мислих да ходим да купуваме вече всичко,но с това извънредно положение ми убиха мисленето. Надявам се да е до края на тази седмица не повече,че ще полудея вкъщи. Не мога да стоя повече от един ден затворена,а сега не съм излизал няколко дни. ММ ходи до магазина аз стоя вкъщи. Отмениха ми консултацията,а от известно време имам леки болки като преди цикъл ,не знам от какво са обаче и дали е точно това,което си мисля аз или просто ми тежи бебето на таза.

Аз съм напълно готова. Оказах се с адски много момчешки дрешки (майка ми се постара) и очаквам до началото на април да съм родила. Не се притеснявай, според мен дори ще мога да раздам малко от тях, ако някой има нужда и положението не се е променило до края на април - Еконт и Спиди работят Simple Smile

# 171
Мамчета вярвам, че скоро ще се оправят нещата с вирусите, започнаха да се появяват лекарства, които действат благоприятно, много ми се иска да пуснат таткото да е до мен на раждането, голяма помощ ще ми е. Относно покупките, моя термин също е края на Април, но дали майчински инстинкт, дали мамите тук, които отдавна са готови със всичко, ме накара да действам и от началото на Март започнахме да избираме и накупихме всичко, мин седмица си взехме количката, леглото и матраче, таткото ги сглоби, а в петък поръчах онлайн дребни нещица, които не бяхме взели, чакам ги да дойдат тези дни и започвам да пера, след това да гладя и то ще дойде време беб да се появи Hug. Спокойна съм, че успях да се подготвя с основните неща преди да затворят всичко. Искрено съчувствам и разбирам мамите, които не са успели да изберат нещата за бебчетата, аз докато не видях всичко вкъщи ми беше свито сърцето. Понеже съм обиколила доста от магазините в София и съм разгледала много варианти на всякакви неща съм на разположение за въпроси на мамите, които ще избират онлайн.

# 172
При нас всички магазини работят за момента, включае нашия. Не знаем дали ще е и занапред така, но каквото стане. Мъжът ми каза, че ще работи, живи и здрави само и разбира се, ако не забранят. Тогава остава само сайта да работи. Донесе ваната, чакам стерилизатора в сряда.
Днес влизам в 36 г.с., подканвам се да си приготвя багажа за родилно, ама хич не ми се ще. Предвид, че бебчетата взеха да се раждат вече, не знам нашата корделка до кога ще изкара.
Преди малко го питам: "Последно решихме ли за името нещо?" Той пак започна с някакви други имена и вече не знам да се надявам ли на уж харесано от двама ни вече име, или ще иска да го сменя. Аз от месеци си я наричам на ум с това име и ще ми е странно да е друго. Затормозих се вече. То не остана, а ние сякаш за чуждо дете говорим. Sad

# 173
girlinblue182, щом си ти харесва - кажи му, и не го сменяте.... Така прочетено отстрани явно и той  е останал с впечатлението, че не сте стигнали до краен вариант. Говори си с него и се разберете...

MarieSt, ако ви е първо бебче 36 седмица не е късно за чантата, но не макар че си нетърпелив, да знаеш, че често се преносва.

Моята голяма дъщеря уж беше голямо бебе и всеки ми викаше, че ще тръгне рано, ами не - даже я преносим с 2 дни.. Роди се  мн голяма 4100,но беше мн тягостно цялото чакане.

При мен останаха има няма 60 часа до срещата с моите момчета.
Купили сме всичко, приготвила съм чантите за родилното.

Остана само да се родят - датата ни е 25.03, макар аз да исках да изчакам до 27.03... Моят мъж ме убеждава, че няма смисъл да се мъча за два дни, че няма кой знае какво значение. Коремът ми тежи адски много - младежите са двама и са средно около 6 кг живо тегло...

За близнаци няма как да чакаме повече, края на 37 е максимално... Не искам да ви плаша, иначе бих ви качила снимка да видите какво се казва корем.

Някой беше писал за таткото в родилното - това е химера, няма да го бъде - пъкут на болестта ще е до края на май. Колкото по-рано се примирие с реалността, ще ви е по-малко тежко.

На мен даже ми казаха, че няма да му ги покажат на вратата през стъкло. Ще ги види на живо чак на изписването - като имате в предвид, че ще раждам в частна болница.. В Надежда са забранили всякъкъв багаж, даже и нощница не може човек да си занесе..

# 174
Трябва да се въоръжим с голямо търпение момичета, много искам таткото да е до мен по време на раждането, а се оказва, че дори няма да се виждаме поне 3 дни, което не се е случвало от както сме заедно, а точно в този момент ще бъде ужасно, а за него нз как ще е да не вижда първородния си син толкова време... Още сега съм готова да се разплача, но ще събирам сили и ще се правя на супермама, за да не безпокоя таткото. И тайничко ще продължа да се надявам до месец нещата да се оправят.

# 175
Трябва да се въоръжим с голямо търпение момичета, много искам таткото да е до мен по време на раждането, а се оказва, че дори няма да се виждаме поне 3 дни, което не се е случвало от както сме заедно, а точно в този момент ще бъде ужасно, а за него нз как ще е да не вижда първородния си син толкова време... Още сега съм готова да се разплача, но ще събирам сили и ще се правя на супермама, за да не безпокоя таткото. И тайничко ще продължа да се надявам до месец нещата да се оправят.
Аз също исках ММ да е с мен като раждам,но уви той не иска. Плюс това имаме телефони и ще пращаме снимки. Въпреки че за мен това с вируса е измислена работа ,но да не изпадаме в подробности.

# 176
Някой знае ли дали гъбките и четките за бебешките шишета може да се стерилизират в стерилизатора или ще се развалят? На опаковката не е указано.

# 177
Някой знае ли дали гъбките и четките за бебешките шишета може да се стерилизират в стерилизатора или ще се развалят? На опаковката не е указано.

Аз миех шишетата и после ги стерилизирах само тях. Самите гъби и т.н. не. Не виждам смисъл.

# 178
Аз пък, колкото и егоистично да звучи, ще си почина в болницата, точно защото никой няма да идва 😂😂 ще си ходя гола, ще се учим да се кърмим, дай боже, няма да съм на тръни кога ще влезне някой. Но това ни е второ дете, а на самото раждане аз не го искам таткото.

# 179
"Още сега съм готова да се разплача, но ще събирам сили и ще се правя на супермама, за да не безпокоя таткото"

Това е много вредно и аз така правех първата бременност и след раждането и си вложих неимоверно депресията. Трябва всичко да се споделя, не да се таи. Приятелски съвет. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт