Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 499
  • 376
  •   1
Отговори
# 150
Това, което чета в една група е, че тази седмица са слагали ваксини на новородените. Поне има такива, а дали са всички и навсякъде не знам.
Здравейте. Бих искала да попитам майките които скоро (тези дни) са родили или ще раждат, имат ли информация дали се подтавят ваксините в болницата?

# 151
Здравейте, в 34 + 4 г.с съм, проследяващия ме лекар ми даде обменната карта и ми пусна 45те дни. Проблема е, че съм планувала раждане в другия съседен град и сега с тези ограничения на пътуванията не знам дали изобщо ще мога да родя там. Някой знае ли нещо по въпроса. 😥

# 152
Да, ще можете. Обадете се на доктора или на регистратура в клиниката, за да ви се изпрати Удостовение, което ще представите на полицията, като напускате града. По медицински причини може с удостоверение от лекуващ доктор.

# 153
Да, ще можете. Обадете се на доктора или на регистратура в клиниката, за да ви се изпрати Удостовение, което ще представите на полицията, като напускате града. По медицински причини може с удостоверение от лекуващ доктор.

Благодаря ви. 😊

# 154
Не съм сигурна дали е така... Вчера бях на консултация и лекаря ми каза, че е забранен избора на екип в болницата. Мислех, че е само за нашата болница в Бургас, но се оказа, че е заповед на МЗ за цялата страна. И съм доста притеснена, защото реално това значи раждаш при който се падне на смяна . Отделно разбрах, че трябва да родиш в най-близката болница до адресната ти регистрация...

# 155
Ох и аз съм много притеснена с тези ограничения. При мен става въпрос за рамките на областен град, т.е аз съм от Казанлък, а искам да родя в Стара Загора, а гр. Казанлък се води Старозагорска област и не знам... Много сложно стана всичко... 😥

# 156
За София не съм чула да има такова нещо, откъде накъде ще ми кажат къде да родя. Говорих и със следящата ме лекарка и в сряда ми е секциото и ще си родя при нея в тяхната болница, макар че не е най-близката ми по адрес.

Не съм сигурна дали е така... Вчера бях на консултация и лекаря ми каза, че е забранен избора на екип в болницата. Мислех, че е само за нашата болница в Бургас, но се оказа, че е заповед на МЗ за цялата страна. И съм доста притеснена, защото реално това значи раждаш при който се падне на смяна . Отделно разбрах, че трябва да родиш в най-близката болница до адресната ти регистрация...

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 11:43 от bgzvezdi4ka

# 157
Според мен се обадете на доктора най-добре ще знае. Simple Smile или на 112 да ви кажат.. А искам да ви попитам тези които ще раждат на празник, например 25,26.03. детето как ще се казва, име свързано с празника или не? Странен въпрос, но и на мен ми предстои раждане, а съм решила име, ама знам ли кога ще дойде 🙂

# 158
Според мен се обадете на доктора най-добре ще знае. Simple Smile или на 112 да ви кажат.. А искам да ви попитам тези които ще раждат на празник, например 25,26.03. детето как ще се казва, име свързано с празника ило не? Странен въпрос, но и на мен ми предстои раждане, а съм решила име, ама знам ли кога ще дойде 🙂
Ами не. Казала съм още като се запознахме с мъжа ми ,че ако имаме момче ще го кръстя на него. А с това име празника е доста далеч. Не робувам на такива неща.

# 159
[ Да и аз съм на това мнение 🙂
quote author=Ina_Ih link=topic=1183181.msg40415793#msg40415793 date=1584866191]
Според мен се обадете на доктора най-добре ще знае. Simple Smile или на 112 да ви кажат.. А искам да ви попитам тези които ще раждат на празник, например 25,26.03. детето как ще се казва, име свързано с празника ило не? Странен въпрос, но и на мен ми предстои раждане, а съм решила име, ама знам ли кога ще дойде 🙂
Ами не. Казала съм още като се запознахме с мъжа ми ,че ако имаме момче ще го кръстя на него. А с това име празника е доста далеч. Не робувам на такива неща.
[/quote]

# 160
За София не съм чула да има такова нещо, откъде накъде ще ми кажат къде да родя. Говорих и със следящата ме лекарка и в сряда ми е секциото и ще си родя при нея в тяхната болница, макар че не е най-близката ми по адрес.

"При започващ аборт или раждане, раждане в ход и други спешни състояния, бременните жени трябва да потърсят медицинска помощ в най-близкото специализирано звено по акушерство и гинекология или там, където са наблюдавани по време на бременността, или да позвънят на спешния номер 112" това е цитат от МЗ. Но не пише нищо за планово секцио

# 161
Не, няма да е с име, което свързано с Благовещение. Нашият татко е чужденец и имената ще са международни.
единственото общо с празника е, че на тази дата ще получим вестта, че сме родители на двама сина, също както Гаврил е съобщил на Дева Мария, че ще има син. 😍

# 162
Привет, майчета!
И аз следя ситуацията и чета постоянно наредбите, не съм видяла нареждане, че нямаш право на избор на екип, то така още повече ще им падне бюджета на болниците. Надявам се това да е грешна информация. Предполагам и лекарите са силно притеснени от контактите си с пациенти, надявам се всички да сме здрави!
Чета, че пика се очаква края на април, моя термин е тогава, направо се побърквам. Не, че знам кога ще тръгне. Снощи имах много стягания, бебето се мести от ляво в дясно и се разпъва, което е болезнено. Не вярвах, че е възможно да усещам болка от това, уви, не съм била права. С първата ми бременност нямах никакви такива усещания и болежки. Това да е.
Има още неща за бебето, които не съм набавила, включае количката 😁 Харесах една, но още не е взета. То как е тръгнало, може вкъщи да изкараме доста време.
А вие как прекарвате дните? При нас напрежението ескалира, къде драми с детето, къде разговори на напреко с половинката. Намирам си задължения из къщи, но не са ми достатъчни да се разсейвам.

# 163
Привет, майчета!
И аз следя ситуацията и чета постоянно наредбите, не съм видяла нареждане, че нямаш право на избор на екип, то така още повече ще им падне бюджета на болниците. Надявам се това да е грешна информация. Предполагам и лекарите са силно притеснени от контактите си с пациенти, надявам се всички да сме здрави!
Чета, че пика се очаква края на април, моя термин е тогава, направо се побърквам. Не, че знам кога ще тръгне. Снощи имах много стягания, бебето се мести от ляво в дясно и се разпъва, което е болезнено. Не вярвах, че е възможно да усещам болка от това, уви, не съм била права. С първата ми бременност нямах никакви такива усещания и болежки. Това да е.
Има още неща за бебето, които не съм набавила, включае количката 😁 Харесах една, но още не е взета. То как е тръгнало, може вкъщи да изкараме доста време.
А вие как прекарвате дните? При нас напрежението ескалира, къде драми с детето, къде разговори на напреко с половинката. Намирам си задължения из къщи, но не са ми достатъчни да се разсейвам.
Аз също съм за края на април. Имам четири дрешки на кръст и количка,нищо друго. Кошарата е капарирана в магазина ,но с това положението даже не можем да я доплатим и да кажем кога да я доставят. Тази седмица,която идва мислих да ходим да купуваме вече всичко,но с това извънредно положение ми убиха мисленето. Надявам се да е до края на тази седмица не повече,че ще полудея вкъщи. Не мога да стоя повече от един ден затворена,а сега не съм излизал няколко дни. ММ ходи до магазина аз стоя вкъщи. Отмениха ми консултацията,а от известно време имам леки болки като преди цикъл ,не знам от какво са обаче и дали е точно това,което си мисля аз или просто ми тежи бебето на таза.

# 164
Полезна и за мен успокояваща статия за бременните и Ковид19
https://drvelikova.wordpress.com/2020/03/22/%d0%b1%d1%80%d0%b5%d … -%d0%b8-covid-19/

Общи условия

Активация на акаунт