Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 520
  • 376
  •   1
Отговори
# 135
Нашето бебе също върви голямо. В 34+1 ден съм. До сега АГ не ми е казвала,че не мога да родя нормално,нито пък лекаря на ФМ. И нашето отива да е към 4 кг ,термина ми в за 28.04. Преди два дни трябваше да съм на преглед и щях да я питам ,но се отложи. Аз съм 1.55 висока 60 кг. Но аз също съм на мнение ,че не искам да ме режат ,по-добре отдолу да ме клъцнат ако изобщо има нужда,защото и това правят да не се занимават много време с раждането. Свекърва ми е била със същите мерки като мен ,като е била бременна с мъжа ми и е родила нормално без разкъсвания 4.150 бебе. Така ,че ако всичко е нормално без да застрашава мен и бебето смятам да си държа на нормалното раждане.
Мили момичета, налага се да се оплача и да помоля за Вашето мнение по следния въпрос: бях на преглед и тонове, в 34 седмица сме, бебчо е 2,8 кг (според УЗ) и всичко е наред, заговорихме се обаче за раждането и док каза "ти едва ли ще можеш да родиш нормално" защото ми бил малък таза, а бебето върви едро и след около месец когато ми е термина беб ще е станал 3,8 - 4,00 кг (нали наддават по около 200 гр на седмица), аз съм 1,66 и вече към 60-62 кг, мисля съвсем стандартни мерки имаме и аз и бебчо, освен това вярвам, че телата ни са супер интелигентно устроени и подготвени за нормално раждане. Та не искам да ме "режат" и да "вадят" бебето, не си го представям, винаги съм си визуализирала нормално раждане и вярвам, че така и ще бъде. Ще потърся второ мнение, но искам да съм сигурна, че ще е от лекар, който се стреми и подкрепя нормално раждане, защото май повечето клонят към секцио. Моля за Вашите мнения момичета, приемам и препоръки за лекар за второ мнение по въпроса. Благодаря Ви Hug

# 136
Прах за пране Тео Бебе. Относно памперсите взехме 1ца Pampers и 2ка Pufies. Иначе др. марки, които и да са по-икономични и да ги хвалят са Little angels  и Mamia. Ще пробвам и тях Simple Smile

# 137
Памперси взех малко на бързо, имам отворен пакет Памперс Премиум кеър за новородено, и 2 малки пакета 1ца. Взех един малък пакет 2ка на Лупилу. Пера с Тео бебе и Бочко - Алое.
За болничните, от 12.03 съм в 45-дневния, информация за него няма. Имам болничен от ЛКК - последния, който пише, че е изплатен от снощи, но към настоящия момент нямам постъпления по сметка Sad

# 138
Здравейте! В 37, почти 38г.с. съм с плацента която кауцира. Нещо се притесних, вие как сте по това отношение. Чувала съм, че с кауцирана плацента е опасно за бебето!? И този магнерод не вреди ли още повече ако се пие или помага. Мобе ли бебето да остане недай си Боже без кислород някак си? Имате ли информация по този въпрос от първо лице, някоя ваша позната или самата вие? Благодаря ви!

# 139
Zза праха купих немски, който не е известен, но след доста четене по форуми, го хвалят - Бурти сенситив се казва.

За бебето, ехографите мерят винаги една идея по-големи бебета, не вярвайте на 100 процента. Освен това не е важно колко кг е, а дали е главично, дали диаметъра на главата е под 10 см. Винаги може да ви направят епизитомия и да излезе, това е ок, а и гаранция, че само единици от нас ще родят бебета над 4 кг.

В мартенките само 3-4, наистина едри и високи родиха бебета по 4 кг и то на термин.

Аз самата съм 1.62 и родих бебе 4100 с огромна глава и седалищно прилежание.секцио по мед причини,но ако се беше обърнала и беше слезнал в малкия таз, щях да направя опит за естествено раждане. Друго е бебето само да тръгне и да е готово, а не просто да ви резнат, че е по-бързо и лесно.

В Сф мога да препоръчам няколко лекари, които са за естественото раждане - др Дяволов в МД, Нашар в Токуда, др Жекова в ОБ  до мол София.
Точно тя ми каза в 34 седмица при първата ми бременност, че ако лекар ми каже как ще родя преди деня на раждането, значи ме лъже и че това всичко се определя от гореизброените фактори в деня, в който започне процеса.

За памперси мога да споделя следното мнение - Пуфис са дълбоки и за по-тесен таз, с голямата ми дъщеря и за момчетата тях ще ползвам, а втората ми дъщеря е с женствен фигура, на нея и пасваха чудесно памперс премиум, защото са по-плитки и широки и не порпускаха.

Молфикс са грубички, на нас не ни понесоха, също Лидъл ските и други такива. Само на ДМ памперси те бяха ок освен гореизброените марки, но моите момичета са с мн бяла и атопична кожа. Не всяко бебе е така претенциозно.

За мен беше от голямо значение и козметиката, но това, което се опитвам да обобщя е, че бебето само ще ви покаже и акато за начало вземете един малък пакет и после сами ще стигнете до правилното решение.

# 140
Момичета здравейте! Влязох в 34 седмица вчера и от около 2 седмици забелязах... Понякога като седя или лежа ми се слъчва да имам нещо като задух, недостиг на въздух.. В края на февруари бях болна и тогава приключих с АБ, но вече мина месец и не мисля, че се дължи на болест.. Обаче при появата на задуха се шашкамм.. Случва ли ви се на вас...

# 141
На мен също ми се е случвало... не се притеснявай, имай предвид, че бебето е вече голямо и притиска доста органи, поради което може да се получи това. Спокойно, сподели с АГ, но не се филмирай, според мен си е съвсем нормално, както казах и на мен ми се е случвало да усетя нещо подобно. Но все пак говори с лекаря ти де, за да си напълно спокойна Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:20 от Isor91

# 142
Към майките в 9 месец.. Усещате ли по малко бебето от предните месеци?

# 143
Ако имаш предвид лежането по гръб или сядането, при което не си съвсем изправена, а пак има някакво положение назад, при мен е така. Бебето тежи. Но все пак, за да си спокойна, обади се на лекар и му обясни.

Момичета здравейте! Влязох в 34 седмица вчера и от около 2 седмици забелязах... Понякога като седя или лежа ми се слъчва да имам нещо като задух, недостиг на въздух.. В края на февруари бях болна и тогава приключих с АБ, но вече мина месец и не мисля, че се дължи на болест.. Обаче при появата на задуха се шашкамм.. Случва ли ви се на вас...
Stela.pavlova, аз съм в средата на девети месец и определено вече не хълца толкова често, не се и движи толкова много. Но пък е достатъчно да ме срита 5 пъти за деня на едно и също място или два пъти да ми разпъне корема от единия до другия край, за да ми припомни, че е там. Simple Smile

# 144
Аз съм 36г.с +4 и усещам бебка редовно,когато хълца също. Прави ми впечатление,че на моменти някак си бебето се стяга и корема ми изпъква на определено място и точно там е твърдо.
В тези моменти нямам болки или контракции.
ММ казва,че сигурно й е дупето 😄, тя вече е обърната с главата надолу.

# 145
Аз съм 38+2. Малкия е обърнат отдавна. От дясната страна на корема ми се намира дупето му. Точно там, когато мърда бебето става твърдо. От другата страна на корема ми са краката му. И редовно ме рита/натиска на едно и също място, което вече си боли. И си личи, че е краче, защото издува повече кожата, но на по-малка площ.
Аз съм 36г.с +4 и усещам бебка редовно,когато хълца също. Прави ми впечатление,че на моменти някак си бебето се стяга и корема ми изпъква на определено място и точно там е твърдо.
В тези моменти нямам болки или контракции.
ММ казва,че сигурно й е дупето 😄, тя вече е обърната с главата надолу.

# 146
34+2 дни съм на спира да мърда,голямо шило е. Корема ми е като от сцена на Пришълеца... Деформира се като тесто все едно мачкаш. Мислех си ,че колкото по-тясно им става ,толкова по-малко мързат,но уви.😁

# 147

Здравей, малко след като влязох в 9ти месец сякаш изведнъж спрях да го усещам. Усещах движения 2-3 пъти дневно, което уж беше малко. Бях се притеснила и отидох на тонове, оказа се че всичко с бебето е наред. Но ако имаш някакви притеснения отиди на лекар.

# 148
Чесно казано моята девойка се движи повече от всякога. Доста е болезнено, защото вече й е тясно. Чела съм, че когато детето се готви за раждане, рязко намалява движенията.

# 149
Здравейте. Бих искала да попитам майките които скоро (тези дни) са родили или ще раждат, имат ли информация дали се подтавят ваксините в болницата?

Общи условия

Активация на акаунт