Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 308
  • 376
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте на всички мами,
Искам да споделя, че през март се роди и моето бебче Деян. Много ни изненада- мехурът ми се спука и ми изтекоха голяма част от водите в първия ден на 37 седмица 37 + 0 , буквално в първия час на деня. Това се води и първи ден на доносеността, доколкото знам.
Това е и денят на моя рожден ден - сега вече ще празнуваме двоен рожден ден!
Невероятни съвпадения, нищо не е случайно.
Бебчо беше 2750 гр и 47 см при раждането, но спадна с 300 грама, после малко качи последния ден и ни изписаха 2560 гр. Педиатрите бяха много грижовни, защото аз бях със стрептокок тип Б и на антибиотик, също и бебчо превантивно, направиха му една камара изследвания, няма да влизам в подробности. 24 часа беше в кувьоз , а на следващия ден толкова се подобри, че ми го оставиха в стаята да си го кърмя и обслужвам, което ме направи много щастлива.
Сега сме на 10 дни вкъщи и с някои трудности вече влизаме в час и мога да вдигна поглед и ето ме тук - да се похваля.

На питането по-долу - направиха ни Хепатит Б първия ден, а БЦЖ на третия ден след изследвания и уверени, че няма активна инфекция при бебчо.
Твърдо казаха, че тези 2 ваксини са необходими, то и аз сънм ЗА ваксините по принцип, така че не е имало дискусии между мен и лекарите.
Обаче като се прибрах и чух новините и твърденията на щаба, че не е добре да се ваксинират хората сега (не говореха конкретно за новородени) и ми настръхнаха косите.
Педиатърката каза, че първите поливалентни ваксини са на 2 месец и тогава ще обмислим. Засега аз съм в неизвестност и голяма чуденка предвид ситуацията с вируса.

Честито на новите бебчета. Да са живи и здрави и бързо възстановяване на мамите. Да попитам, слагат ли ви първите ваксини?

Момичета, извинявам се, сигурно не е тук мястото, но нямам никакъв опит с обяви за продажба на бебешки неща - къде мога да пусна?
Тук дали е допустима обява за продажба на нещо? Поръчах си бюстие за свободни ръце с помпа Медела, но ми е голямо и се чудя сега да поръчвам ли второ, дали на някой може да му послужи по-голямото?
Благодаря.

# 301
  • Стара Загора
Аз също си сложих свещичка вкъщи и спокойно си свърших работа преди да тръгна за болницата. 🙂 Сега пак съм си приготвила, така ще ми е по-спокойно.

Какви си взела? 🙂 Колко бързо дават ефект така да се каже?

# 302
  • Бургас
Деси, Ева Кю са свещичките. Действат буквално веднага, докато я сложиш и получаваш позив. Но е хубаво да се издържи десетина минути и тогава. Изчистват много добре. Аз ги ползвам цяла бременност, заради зверския запек. Понякога само с тях успявам да отида.

Fullmoon, да ти е живо и здраво момченцето! 😊

# 303
Момичета здравейте, да ви попитам на някоя от вас слагали ли са и декстаметазон, днес бях на преглед, но се оказа че изостава в растежа, Sad плацентата е добра, води има, доплера е добър, доста се учудиха лекарите и ми биха инжекция и още два дни и след седмица ще е секциото. Интересуваме дали на някоя като са и слагали бебчето става по активно?

# 304
  • Плевен
Момичета здравейте, да ви попитам на някоя от вас слагали ли са и декстаметазон, днес бях на преглед, но се оказа че изостава в растежа, Sad плацентата е добра, води има, доплера е добър, доста се учудиха лекарите и ми биха инжекция и още два дни и след седмица ще е секциото. Интересуваме дали на някоя като са и слагали бебчето става по активно?
На мен са ми слагали два пъти. Не съм забелязала промяна в активността на бебето. Възможно е да е някакво съвпадение.

# 305
Как сте със симптомите преди раждане? Аз съм със зверски болки в седалищните мускули, които тръгват и между краката отпред. Коремът ме стяга също силно. Тапа не съм видяла да е падала... утре съм 39гс

# 306
И аз съм така, в края на 36 г.с съм. Задържаме нещата с Магнерот 3х2 хапчета тъй като ще раждам секцио най-вероятно ще го пия до края.

# 307
Аз утре влизам в 38г.с, от 36та съм с 3,5см разкритие, паднала тапа и понякога болки ниско долу като ходя. Понатежава ми доста долу вече, но АГ каза, че бебка се е посмъкнала и е застанала в много добра позиция вече и за това имам тежест долу.

# 308
37+3 дни съм. За сега нямам паднала тапа ,нито разкритие. На последния преглед АГ каза,че бебето е слязло вече надолу и го и усещам де. От няколко дена още по долу го усещам и много тежи. Отвреме на време имам болки в корема и кръста. От вчера ми е много уморено и не мога да стоя много права,като много имам предвид да измия чиниите. Като казахте и аз имам болки в седалищните мускули ,но не се разпространяват към бедрата. Бебето продължава да си е все така много активно,както и до сега ,но днес си мисля ,че доста повече помърда ,може и да се намества вече да излиза знам ли.

# 309
Вече сме 38 седмица 😇 спрях магнерота и ношпато, доста задачки имам вкъщи, пера, гладя, чистя, готвя, излизам и на разходка в квартала за 20-30 мин, вечер се друсам и на фитнес топката и вече си очаквам бебето 🐣. Като настъпи момента съм планирала да си остана максимално дълго време вкъщи, докато контракциите не станат много болезнени, с надеждата че като отидем в болницата вече ще съм с 5-6 см разкритие, ще ми ударят една епидурална, ще напъвам 1-2 часа и бебчо ще се роди 🎁Така съм го планирала 😄 Иначе нямам симптоми към момента, тапа не съм виждала да пада, контракциите не са болезнени.

# 310
Да ти кажа и аз така Го бях планирана и всичко добре, но епидурална се слага в началото до 4 см, а аз си стоях без и малко съжалявах 😁 та имай го в предвид, че може да не ти сложат.

# 311
  • Плевен
Да, чакането крие този риск. Аз отидох късно. Родих за 40 мин. Докато дойде анестезиолог, вече беше късно. Та си родих без никаква упойка, което си е доста хард.

# 312
Мили мами, след като на 9ти ми изтекоха водите и изкарах почти цяла нощ в непродуктивни контракции, след индуциране с окситоцин на 10.04 се роди Филип, който излезе за 20 минути с три напъна от моя страна. И двамата сме добре и се учим да  се кърмим. Въпреки ужасната болка по време на тези безкрайни контракции, раждането беше лесно, бързо и безболезнено (бях с епидурална).

# 313
Да ти кажа и аз така Го бях планирана и всичко добре, но епидурална се слага в началото до 4 см, а аз си стоях без и малко съжалявах 😁 та имай го в предвид, че може да не ти сложат.
Ааа не, слага се при разкритие мин 3-4 см, но не повече от 6 Simple Smile
Да, чакането крие този риск. Аз отидох късно. Родих за 40 мин. Докато дойде анестезиолог, вече беше късно. Та си родих без никаква упойка, което си е доста хард.
Ако са само 40 мин ще издържа и без упойка 😉 Имайки предвид, че първото раждане протича часове наред 40мин са си мираж 🤩

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 11:25 от AnMary

# 314

Ааа не, слага се при разкритие мин 3-4 см, но не повече от 6 Simple Smile

Може, на мен ми отказаха. Казаха ,че съм изтървала момента 😁 дано да е било частен случай при мен. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт