Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 560
  • 376
  •   1
Отговори
# 90
Притеснена съм защото, февруари след престоя ми в болнично заведение ме изписаха с 38гр темп. и бях на АБ 7 дена.. Вече сме 12ти и още вадя някакви секрети (а не съм от тия които боледуват и пият АБ) и се притеснявам.. Дано да е така както казвате 🙏
Преди да разбера ,че съм бременна от хрема бях минала на бронхит и след това на остър ларингит. Бях изпила 4 антибиотика ,а последния даже се е застъпал с първия месец от бременността. Това за 3 месеца лекуване с АБ и след това още вадих секрет. Температура не бях вдигала,само се чувствах отпаднала. Температура не знам за бременни дали става студено компреси с вода и оцет или само с вода под мишниците и на челото. И много завиване и изпотяване,което пак не знам дали е добре за бременни. Попитайте АГ дали стават тези методи,за да не се надявате само на лекарствата. Дано се оправите бързо и всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover

Аз вече минах през този периодд на 20ти февруари го почнах АБ и на 27ми го спрях, като първите 2, 3 дни ударна доза на 8 часа и после на 12. Въпроса е, че не съм боледувала от години.. Поне 10...и не знам чистенето от секрета колко продължава.. Преди беше повече гърдите ми много хъркаха, а сега не. Ако не се напъна да се изкашлям няма да ми се докашля и няма да искарам,но напъвайки се виждам, че вадя по мъничко и това вече е 12 дена.. Идеяяя нямам как се случват нещата...

# 91
Аз се притеснявам заради грипа, не искам да вдгна температура. Иначе изобщо не съм лабилен човек и трудно се шашкам, но това което ме вбесява е, че болните изобщо не им пука, ходят си, кашлят си, майките с болни деца по площадките и парковете изобщо не ги коментирам.... Тъй като се следя в Щерев и там пуснаха изявление, тези ,които са на преглед да ходят без придружител или още по малко с децата си. Отивам там и какво да видя, всяка втора довела мъжа си да и държи чантата в коридора... Е ЗАЩО??? Много подпалих. Излишно струпване на хора в АГ болница, и какво чакат на входа да им се карат и да ги гонят ли...

Та така, мъжът ми за щастие работи от къщи и сме ограничили контактите, извеждам детето на открито с едно-две познати деца, чиито майки са бременни, та сме направили едно изолиране, доколкото може. Но това го правим при всеки грип, не мисля, че е по различно сега. Притесненията ми са насочени главно към родителите ни, който са по-възрастни, всеки с някакви проблеми, дано ги подмине.

Иначе май всичко от списъка вече е купено, изгладих и опрах дрехите, останаха дребни неща и завивки да изпера. Дата за секцио 21-22 ,та вървим добре за сега 32 и 6 дни и сме 2 кг.

# 92
  • Плевен
Аз се поразрових за коронавируса при бременни. Били са заразени до момента 143 бременни, само две са били в по-критично състояние. Всички са оздравели и родили бебета, чиито проби са чисти. Заключението на лекарите е, че не се предава по вертикала от майката на плода. Уточняват, че ражданията са били секцио, тъй като още няма пълна информация за риск при естествено раждане. Пишеше и че всички заразени са били в последния триместър от бременността.

# 93
Е хубаво де,моя мъж пък искам и той иска да идва на всеки преглед как ще ме спрат? Излишно е това ограничаване. Нито съм се навряла вкъщи ,нито ще се навра. Всички край мен са здрави. Днес излизах даже на разходка по магазините и така. И в големи магазини с хора ходя. Като ти е писано, каквото и да правиш няма да помогне. Особено както сме в ремонт не можем да се скрием вкъщи и да стоим ,не,че сме си го мислили.  Спокойствие се иска и това е.

# 94
Аз ще родя март, даже може би другата седмица, но даже не съм си стегнала багажа за болницата още.
35+1 съм по ову, искам да завършим 36, затова се надявам да устискам. Коремът ми е паднал надолу, но господата си тежат над 5 кг вече вътре. Гледам да не ходя по най - топлото е подаръка, където има масово народ. Повече ме притеснява група отколкото короната. Децата са вкъщи, аз доработвам и мисля да почиваме другата седмица с момичетата. Като цяло преживях е свински грип, пилешки, сега и това. Встъпи ще родим здрави бебета. Аз пия, ако не забравя, биозин мама и не съм се разболяват тази година. Изкарах един вирус декември, но без лекарства и АБ. Краката ми взеха да се подуват, в понеделник съм на женска консултация и май ще се обсъждаме раждане. Като гледам накъде вирвят нещата, май няма да успея да изчакам да  мине средата на 36+.

Много то мина, на финала сме, така че на всички женя здраве и бъдете спокойни, няма опасност за нас

Лека от нас

# 95
Момичета има ли някоя на която тепърва трябва да и се издава 45я болничен, аз съм се ошашкала с тази извънредна ситуация, отменят ми консултацията за 3ти път. Не знам какво да направя, как ще го издадат а това направление за хоспитализация, идея си нямам как ще се ражда при тези положения.

# 96
Сестрите на моята ЖК са си в кабинета и издават болничните. Нямах проблем. Само лекарят го няма да преглежда

Момичета има ли някоя на която тепърва трябва да и се издава 45я болничен, аз съм се ошашкала с тази извънредна ситуация, отменят ми консултацията за 3ти път. Не знам какво да направя, как ще го издадат а това направление за хоспитализация, идея си нямам как ще се ражда при тези положения.

# 97

И при мен часът се отмени и ме вика само на датата за болничният. Добре е да се консултирате с лекаря за болничният кога ще е удобно да ви го удължи. Иначе и аз съм силно притесненаа...

# 98
  • Плевен
И аз съм в това положение. Ще звъня на моя лекар следващата седмица.

# 99
При мен е същата ситуация.
Момичета втори път ме връщат от преглед и запис на тонове. Незнам вече какво ще правим.

# 100
Положението е страшно... И преди е имало грипове и кво ли не ама чак такива мерки които предразполагат подобна паника.. Особено в нашето положение е нямало....

# 101
Аз днес бях на тонове имах контракция, която дори не усетих и ми назначиха магнерот 3х2, но ще ми отменят прегледа, който беше за вторник идната седмица.. утре влизам в 34г.с последно бях в 30г.с на преглед..

# 102
Моя трябва да почне от утре. В понеделник трябваше да съм на преглед,но го отмениха. Болничния ще ми издадат във вторник,но някой друг трябва да отиде да го вземе.

# 103
Моя трябва да почне от утре. В понеделник трябваше да съм на преглед,но го отмениха. Болничния ще ми издадат във вторник,но някой друг трябва да отиде да го вземе.
Ina, аз тази седмица си взех направлението за раждане, в същия ден трябваше да ми издадат и 45 дневния болничен, но ми казаха че нямат право да издават нищо на бременни заради епидемията и че другата седмица ще ми го издадат със задна дата, нз обаче сега какво правим като до края на месеца са спрени ЖК. На теб са ти казали, че със сигурност ще ти издадат болничен или?

# 104
Ina, аз тази седмица си взех направлението за раждане, в същия ден трябваше да ми издадат и 45 дневния болничен, но ми казаха че нямат право да издават нищо на бременни заради епидемията и че другата седмица ще ми го издадат със задна дата, нз обаче сега какво правим като до края на месеца са спрени ЖК. На теб са ти казали, че със сигурност ще ти издадат болничен или?
Да АГ каза мъжа ми да отиде във вторник да го вземе. И каза ако имам оплаквания направо в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт