Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 226
  • 376
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, момичета! Да се похваля и аз, че на 2.04.се роди второто ни момченце Станислав. Имах си дата за планово секцио на 2. Явно добре съм предусетила нещата, защото в 2 часа сутринта започнаха да ми изтичат водите. Слава богу бях в болница от няколко дни заради кръвно и намалели води. Все пак си дочакахме часа за операцията, бях се притеснила, че трябва по нощите да викаме АГто. Вече посвикнахме вкъщи и се поосвестих, че и с онлайн обучението на баткото няма много шанс да се подмотвам 🤭. Честито на всички, станали вече мами, а на неродилите пожелавам търпение и леко и безпроблемно раждане!

# 316
Честити бебчета! Да са ви здрави и щастливи! Честит празник и на всички мами с цветни имена! Heart
Аз много искам да избегна болежките от контракциите, с първото раждане бях 5 часа на система с окситоцин и ми се видяха безкрайни. На някои мами и на 8 см са им слагали упойка. При мен от 5 до 10 см минаха 5 часа, та това е ужас Confounded Колкото повече наближава, толкова по-неподготвена се чувствам! Sweat

# 317
Здравейте момичета, днес в 10.40часа се роди Божидара 3,850кг с планово секцио!

# 318

Честито бебче! Живи и здрави бъдете! Бързо възстановяване ти пожелавам. Blush

# 319
Честита Божидара! Да расте здрава и щастлива! Бързо възстановяване на  мама! Hug

# 320

Честито! Бъдете здрави! А в коя г.м бяхте?

# 321
Благодаря ви момичета Hug
38+4г.с

# 322
Здравейте! Вчера на 13.04 се роди синът ни. 5 дни преди термин. Опознаваме се още и е странно. Ако някой има желание, мога да дам подробности за раждането - беше естествено, но се стигна до вакуум.

# 323
Честито юначе! Да бъде здрав и упорит!Бързо възстановяване! Hug
Защо вакуум? Надявам се всичко да е наред с двама ви!
Здравейте! Вчера на 13.04 се роди синът ни. 5 дни преди термин. Опознаваме се още и е странно. Ако някой има желание, мога да дам подробности за раждането - беше естествено, но се стигна до вакуум.

# 324
Честит бебешок! Много да радва мама и тате! Нашият е за 28.04 и няма индикации да иска да излиза. И аз с въпроса ,защо вакуум? И ползва ли се изобщо още? Извинявам се ако е глупав въпроса ,но си мислех ,че вече не се ползва.

# 325
Бях 36 часа с болезнени контракции на 10 минути и ме обезболиха на 5 см, което на практика беше накрая... не бях спала изобщо и според мен може да не съм напъвала достатъчно ефективно. Около 40 мин напъвах, но без резултат, въпреки че и двама души ми натискаха корема. Останах без сили и тогава се взе това решение, въпреки че и за вакуума пак се иска напън. В крайна сметка ми спестиха спешното секцио. Сега съм с шевове, но пак ми се струва по-добре от операция.

# 326
Ох, че тежко Sad А защо 5 см накрая? Следващите 5 бързо си станаха?
Добре, че се е разминало секциото! Blush
Бях 36 часа с болезнени контракции на 10 минути и ме обезболиха на 5 см, което на практика беше накрая... не бях спала изобщо и според мен може да не съм напъвала достатъчно ефективно. Около 40 мин напъвах, но без резултат, въпреки че и двама души ми натискаха корема. Останах без сили и тогава се взе това решение, въпреки че и за вакуума пак се иска напън. В крайна сметка ми спестиха спешното секцио. Сега съм с шевове, но пак ми се струва по-добре от операция.

# 327
От 5 до 10 станаха за около 2 часа, но ми включиха окситоцин вече след упойката.
Тогава явно съм събрала и малко сили за напъване. Без епидурална си мисля, че нямаше да успея, но знам ли.... гадното беше на практика достигането на разкритието от 5см което е нужното за упойка. Който се двоуми, аз лично я препоръчвам! Поздрави

# 328
При мен първото раждане беше около 12 часа, като първите 5 см се траеха. Но следващите 5 с окситоцина бяха кошмарни (5 часа), за това сега искам упойка, т.к. всички включват окситоцин, да им се не види, а там за мен болките бяха нетърпими и много виках. А като слушам какво облекчение получават родилките с нея, съвсем се навивам. Благодаря за информацията! Hug
От 5 до 10 станаха за около 2 часа, но ми включиха окситоцин вече след упойката.
Тогава явно съм събрала и малко сили за напъване. Без епидурална си мисля, че нямаше да успея, но знам ли.... гадното беше на практика достигането на разкритието от 5см което е нужното за упойка. Който се двоуми, аз лично я препоръчвам! Поздрави

# 329
Да се похваля и аз. На 09.04. се роди и нашето момиченце. На 02.04 ме приеха с
леки  контракции и 2 см. разкритие на 03.04 коктракциите спряха и на 04.04 ме изписаха. На 09.04 в 1ч. пак започнаха контракциите, но вече се бях наплашила от родилното и реших да чакам вкъщи и в 7.00 ме приеха с 8 см. разкритие, след час ми пуснаха система окситоцин, защото бебето беше високо (ужасна болка от тази система ужасна молех им се да направят нещо, за да не ме боли толкова, но казаха, че трябва да изтърпя) и в 10ч. сутринта след 5 напъна и епизиотомия бебето изплака. Вече сме си вкъщи, единствения ми дискомфорт са шевовете след епизиотомията.
Мамите, които са минали през това кога паднаха конците и кога спря да ви боли?
На всички, които не са родили все още леко и безпроблемно раждане и пухкаво бебче да гушнете!

Общи условия

Активация на акаунт