Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 4/

• 42 102
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета, вчера си изпратих документите за фонда към клиниката, както се бях разбрала с юристката. Днес виждам, че са ги приели, но тъй като за пръв път кандидатстваме, имам доста въпроси и пропуснах да попитам сега кога мога да очаквам, че ще ги изпратят към фонда и от кого трябва да си получа входящия номер от фонда, с който да следя дали сме одобрени?
Утре ще ги пратят, а следващата седмица, може да се обадите в ЦАР от там ще Ви дадат входящ номер. Заповед след месец, месец и половина. Успех!

# 316
Здравейте, за естрофем ще ми искат ли рецепта в аптеката, какви изследвания се правят преди ЗЕТ, освен микробиология?

# 317
Моя ЗЕТ беше непосредствено след свежия трансфер и не съм правила изследвания. А за естрофем не са ме връщали без рецепта.

# 318
Здравейте, за естрофем ще ми искат ли рецепта в аптеката, какви изследвания се правят преди ЗЕТ, освен микробиология?

Здравей, не не трябва рецепта за естрофем. На 12ти ден след началото на цикъла отиваш в 8ч. и си пускаш прогестерон и преглед след 13ч. И ако всичко е наред ти казват кой ден ще ти правят трансфер. И сутринта преди трансфера пак си пускаш прогестерон.

# 319
Благодаря за информацията.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 320
Благодаря за информацията.
Успех! Flowers Four Leaf Clover
За естрофема зависи много в коя аптека ще отидете, на мен ми изкара веднъж, за Циклогест обаче без рецепта няма да Ви дадат, аз я бях забравила единия път, връщаха ме на 40 км да си я взема. И в много аптеки липсва. Във Варна намерих много трудно, обиколих 14 различни , в 15 намерих, лошото е че и фармацевтите не са го чували.

# 321
Здравейте ,
Онзи ден бях при Д-р Бойчев за стартиране на инвитро.
Даде ми списъка с изследвания и ми взе за изследване микробиология на влагалищния секрет.
На следващия ден разбрах ,че май ще ми се наложи да отложа започването за другия месец.
Въпроса ми е отново ще трябва ли преглед и ако не ,кой ще ми вземе нова проба за микробиология.
Къде и кога направихте микробиология на еякулат?

# 322
Здравейте, микробиологията могат да ви направят там, по време на самата процедура, поне при мен беше така на едната стимулация, а на партньора ми му пуснахме микробиология на еякулат преди започване на процедурата в лаборатория в родния ми град. Успех ви пожелавам.

# 323
Здравейте, прекрасни!

Аз имам въпрос: как би могло да се установи наличието на хламидийна инфкеция? Трябва да се пуснат специално отделни изследвания? Или микробиологията показва?

# 324
Отделни изследвания. Трябва да кажете, че това искате да изследвате. Единият тест е PCR на цервикален секрет /еякулат/, другият - кръвен. По-често първия тест правят.

# 325
Здравейте ,
Онзи ден бях при Д-р Бойчев за стартиране на инвитро.
Даде ми списъка с изследвания и ми взе за изследване микробиология на влагалищния секрет.
На следващия ден разбрах ,че май ще ми се наложи да отложа започването за другия месец.
Въпроса ми е отново ще трябва ли преглед и ако не ,кой ще ми вземе нова проба за микробиология.
Къде и кога направихте микробиология на еякулат?
Микробиология правих в лаборатория рамус и на двамата. Пробата си в вземам сама не е трудно.

# 326
Здравейте, момичета.
Някоя скоро да е правила биохимичен скрининг и ранна фетална морфология? Интересувам се в коя седмица се правят, каква е цената им или поемат ли се от здравната каса?

# 327
Не се поемат от здравната каса. Моят БХС (в 12-та седмица) беше безплатен по някаква програма на Майчин дом - там изпращат. Имаше само транспортни разходи. Това беше м. април т.г. ФМ е 55 лв, като моята първа беше в 17-18 седмица, тъй като при записването на час е станало объркване за 12-та седмица и било само ехографски преглед. По принцип ранната фетална морфология е в 12-та седмица, тогава е и ранният БХС. След това може и късен БХС и късна ФМ в 20-та седмица да се направи.

# 328

И мен ме интересува какви изследвания се правят преди ЗЕТ? Аз имам замразени от 6 г. в клиниката, тридна е комуникацията с доктора, а на регистратура са много зле
От кой ден пиете естрофем?

# 329
От втори ден на МЦ се започва естрофем.

Общи условия

Активация на акаунт