Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 4/

• 41 995
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
В понеделник, ще е трансфера, в сряда беше пункцията- аз съм при д-р Л. Бойчев. Вие сега в стимулация ли сте
Да, днес ми е 5 ден. Не знам въобразявам ли си или вече имам странно усещане в областта на яйчниците. А за пункция и трансфер пак ли се чака 3 часа преди да влезеш?

# 166
В понеделник, ще е трансфера, в сряда беше пункцията- аз съм при д-р Л. Бойчев. Вие сега в стимулация ли сте
Да, днес ми е 5 ден. Не знам въобразявам ли си или вече имам странно усещане в областта на яйчниците. А за пункция и трансфер пак ли се чака 3 часа преди да влезеш?
За пункцията ми казаха в 07:30 да съм в клиниката, към 08:00 бях готова за пункция. И в 09:30 влязох в операционната за пункция. Сега утре съм на трансфер.

# 167
За пункцията и трансфера не се чака толкова.
При следващите Ви прегледи ще влизате по бързо. Първо са тези в стимулация, след това са по график. Най вече зависи колко са били задържани в болницата.
За моята пункция ме извикаха в 8:00 и в 9:30 бях готова, в стаята за почивка.
За трансфера ме извикаха в 15:00, влязох в 15:20 и излязох към 18:00.
Но на мен ми стана лиша и затова по дълго време. Самия трансфер е не повече от 5 Мин, оставят те на магарето да лежиш за 20 мин, след това в стаята за почивка още час поне.

# 168
Благодаря за отговорите, момичета. Притеснено ми е за всичко. Дори забравих да питам доктора трябва ли някакъв специален режим да спазвам по време на стимулация.

# 169
Благодаря за отговорите, момичета. Притеснено ми е за всичко. Дори забравих да питам доктора трябва ли някакъв специален режим да спазвам по време на стимулация.
Нищо специално, освен без секс, и тежка физическа активност, почиваш повече и това е.
Ако пиеш кафе по добре да е по слабо, за по добри яйцеклетки.

# 170
Здравейте дами, искам мнение за този Ин витро център. Понеже имаме два неуспешни опита в чужбина сме се насочили към България дано тук се получат нещата. Та в главата ми се въртят две клиники за коита чух много добри отзиви, едната е Ин витро клиника София другата Св. Иван Рилски. За всички дами минали по този път само вие може да ме разберете какво ми се върти в главата... 😅 Ако избера едната дали пък другата не е по- добра, много жени ми казаха “то се усеща коя е твоята клиника и кой е твоят доктор” . Ми да ама моето усещане го няма никакво и съм една такава объркана... много ще сте ми полезни със вашето мнение.

# 171
Каti.y
Аз първо 2 години бях при др.Димов в Шумен. И там имам 1 неуспешна инсеминация, после 1 трансфер 1 неузряла яйцеклетка. 2 пукция 5 годни и замразени 2 ембриона. И после доктора реши че ще направим още една пункция и колкота яйцеклетки се оплодят +замразените ще ви ги върне на ден пети. И от пункцията имах 1 яйцеклетка и от него нищо не стана. И на 5 ти ден върнаха замразените 2 ембриона. Теста е отрицателен. Отидох на разговор след теста каза ми за донорси яйцеклетки съм.
 Аз още тогава взех час за др Л.Бойчев.
Чаках няколко месеца. Той много хубаво ме посрещна и от още в този миг разбрах че той е моя лекар, и много съжалявам за изминалите 2 години в Шумен. Така че хубаво си помислете коя клиника ще изберете, ровете в нета за информация.
И да ви кажа при Л.Бойчев още в първата пункция имах 18 оплодени а уж аз бях за донорски.

# 172
Здравейте, момичета, може ли някоя да ми каже колко струва раждане - нормално и секцио при д-р Любомир Бойчев. Hug

# 173
Здравейте момичета, записвам се и аз в тази тема. Ние от 3г се борим за дете, гласяхме се за инсеминация миналата седмица, но на мъжа ми му излезе за втори път лоша спермограма и ни казаха, че сме направо за инвитро и да си подаваме документите към фонда. Съгласили сме се, че ще е инвитро, но мислим да се запишем в Тутракан, а никога не съм посещавала клиниката. Към кой лекар да се насоча, според вас? Виждам, че много време се чака за часове, а аз миналата седмица звъннах да попитам и ми казаха, че в края на новата седмица ще изготвят график за месец Май.

# 174
Здравейте момичета, записвам се и аз в тази тема. Ние от 3г се борим за дете, гласяхме се за инсеминация миналата седмица, но на мъжа ми му излезе за втори път лоша спермограма и ни казаха, че сме направо за инвитро и да си подаваме документите към фонда. Съгласили сме се, че ще е инвитро, но мислим да се запишем в Тутракан, а никога не съм посещавала клиниката. Към кой лекар да се насоча, според вас? Виждам, че много време се чака за часове, а аз миналата седмица звъннах да попитам и ми казаха, че в края на новата седмица ще изготвят график за месец Май.
Моето мнение е, че и двамата лекари - и Б. Бойчев, и Л. Бойчев са добри. Аз съм при Любомир, но при моя опит се наложи да отсъства и пункцията и трансфера ми ги прави Богомил. И той е внимателен. Отношението им е страхотно.
Когато си запазваш час, кажи, че си за инвитро. И виж какво ще ти кажат на регистратура.

# 175
Преди да се ориентирам към Тутракан, бях чела доста - имаше и отрицателни, и положителни отзиви. Като по-ранен час записах при д-р Б. Бойчев. Бях след загуба в 26 г.с. (естествено забременяване) и след пауза бяхме стартирали опити. При мен беше важно и проследяването на бременността, защото очевидно имаше пропуски. Паралелно бях записала час и в КИРМ Плевен. Отказах се от д-р Б. Бойчев, защото след 2-3 прегледа само овулацията следеше и се доверяваше сляпо на минали изследвания, които носех. А в Плевен изследваха щитовидната - излезе Хашимото, и пуснаха PCR за микоплазми и уреаплазми - излезе, че съм имала уреаплазма, както и други изследвания. Но след естествено забременяване и загуба в 9 г.с., докато ходех в Плевен, и малко лошо отношение на докторката там, се отказах и от там. След това се бях ориентирала към София. Един път посетих д-р Сигридов преди да прекрати дейност и естествено той ме ориентира към д-р Калчев за оглед на матката. Така щяхме да започваме там, в клиника Адела, или инвитро, или инсеминация, защото 3-4 месеца опити вкъщи без резултат (а съм над 35 години). Но тогава беше първият локдаун март миналата година и отмениха часа ми за обсъждане на започване на инвитро. Аз си се следях на фоликуметрии в Русе при един доктор, който се познава с д-р Бойчеви. Самият той предложи инсеминация при тях. Така той ме уреди директно при д-р Л. Бойчев месец април 2020, когато уж беше забранено всичко, само започнатите процедури можеха да продължат. Така след една неуспешна инсеминация и разговор с д-р Л. Бойчев, последва инвитро с наши средства с лека стимулация. От 2 фоликула излезе 1 яйцеклетка и трансфер на ембрион на 3-ти ден. Но накрая пак отрицателен резултат. Направихме всякакви всевъзможни изследвания - хистерокопия, кросмач тест и т.н. След втората неуспешна инсеминация, докторът пусна НК клетки - бяха завишени и вероятно това беше причината за липса на имплантация. Направихме и 3-та инсеминация, за да имаме 4 неуспешни опита и така кандидатствахме по Фонда. След това направихме стандартно инвитро - 15 фоликула, 12 яйцеклетки, 5 оплодени, 3 оцеляха до 5-ти ден, 2 прехрърлени, 1 замразен ембрион. Преди трансфер имах вливане на Октагам. Разви се само 1 ембрион, като прокървих в 7 г.с., отлепване повече от 50%, приеха ме в болницата там и успяха да овладеят ситуацията. Сега съм 12 г.с. и днес съм на БХС при д-р Л. Бойчев. Докато бях в болницата (4-5 дни) по едно време д-р Л. Бойчев дойде да ме види, въпреки че беше почивка. През цялото време, докато съм ходила при него, се е опитвал да разреши нашия случай с неизяснен стерилитет, имал е добро отношение към мен. Kогато видя сърдечна дейност, толкова се зарадва, че ме прегърна.
Сега за мен е важно и как ще бъде проследена бременността. Все пак в тази клиника и това предлагат - женска консултация и фетална морфология. Защото не всички инвитро клиники предлагат такова нещо. Знам, че е важно самото забременяване, защото при нас и това трудно се случваше. Но трябва да знаете, че и износването на бременност е от огромно значение. Разбира се, аз тепърва ще събирам впечатления за проследяване на бременността.
От всичко казано дотук става ясно, че с две ръце препоръчвам клиниката и специално д-р Л. Бойчев. Съгласна съм, че и д-р Б. Бойчев е внимателен, но аз лично съм по-доволна от д-р Л. Бойчев.
Друго съображение при избор на клиника е и разстоянието. Ние с цената на всичко да имаме дете, бяхме готови да се жертваме да пътуваме до София. Но при равни други условия, т.е. ако две клиники са сравнително на едно ниво, аз бих избрала по-близката дестинация. Пътят е изключително изморителен. А когато се стигне до бременност и не дай си боже да има прокървяване, такова дълго пътуване е просто абсурд. Да, някои могат да си вземат отпуска, болничен и т.н. и да пребивават в съответния град по време на процедурата, но после проследяването на бременността и адекватната реакция си остават важни съображения.
Успех, Kati.Y и Sunflower92!

# 176
Здравейте, момичета! Някой пускал ли е кариотип ( цитогенетични) изследване в центъра в Тутракан? За колко време ви бяха готови? На мен ми казаха 3 седмици, но вече мина четвърта и ми казват в края на другата пак да проверя...... Доколкото знам май ги изпращат в “ Надежда?
Ще се радвам на мнения🌹

# 177
Здравейте, момичета! Някой пускал ли е кариотип ( цитогенетични) изследване в центъра в Тутракан? За колко време ви бяха готови? На мен ми казаха 3 седмици, но вече мина четвърта и ми казват в края на другата пак да проверя...... Доколкото знам май ги изпращат в “ Надежда?
Ще се радвам на мнения🌹
Аз пусках НК клетките и тромбофилии и на мен ми казаха 3 седмици, мойте резултати бяха готови след 14 дни. Може би кариотип по бавно се работи. Да такива изследвания се пращат в София, в Надежда.

# 178
Dimitrichka Krasteva, благодаря ви!

# 179
Това с периода на пункцията и трансфера ми е ясно че за всеки е различен, по скоро ме интересуваше периода от първия преглед на втория ден до следващия преглед. А някой от вас бил ли е с RH (-) и партньор RH(+) ?

Да ние с мъжа ми сме Rh- и Rh +. Детето ни се роди Rh +

Общи условия

Активация на акаунт