Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 652
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Тъкмо исках да повдигна темата за пълзенето по площадките и хигиената на играчките, които се изпускат на земята навън. То, че ще лапат какво ли не е ясно, но ме притесняват именно животните, които разнасят токсоплазмози, мононуклеози и др. екстри. Ма кво от тва, половин Европа живее с дремеща токсоплазмоза от суровото месо...

# 166
И ние обичаме люлки, позбърсеам ги тя ги облизва просто само 2 секунди да не я гледам и е ударила дензинфекция.

Ако знаете как ме наредиха снощи относно гледането на деца мигах и не знаех какво да кажа. Попитаха ме буди ли се още и аз съответно си казах да за да яде. Еле като ме почнаха (майката и таткото на две деца породени вече големи на 8,9) ма как така нашите деца още на 1 месец спряха да се събуждат от 22:00 до 7:00. И от любопитство попитах как е станал тоя номер, най гордо ми се заяви че не са хранени нощно време евентуално чай и люшкане като се изморили заспива ли. И да ви кажа  честно май или моя подход не е ок или не ги разбирам, този метод ми бе Казан и от на ММ баба му която е на 92 и така правела с децата си. Но в крайна сметка всеки има право да отгледа децата си както сметне за добре. Ето за това не давам акъл кой как да си гледа детето, че сиг и аз ще звуча странно З техните разбирания Grinning

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 17:16 от kivity

# 167
:Аз не бих си държала детето гладно и ревящо. Ако иска да цока - нека цока. Смятам, че тези болезнено строги режими са по-скоро за улеснение на родителите да имат някакъв дневен план, аз предпочетох да се водя по детенце за всичко.
Но и аз мисля, че всеки сам си преценява как да гледа детето си и никой няма право да му държи сметка за това. Едно е да се сподели мнение и опит как е при него, друго е да те нареждат щото не мислиш като тях. Simple Smile

Аз един път я сложих на една люлка в парка, хареса и. После и забърсах ръчичките. Не се притесявах за лапането на люлката, щото и набутах бибата в устата да е заета с нея Grinning . Изпитвам ужас от момента, в който ще обикаляме навън и ще лапа всичко по земята... не знам  как ще е. Докато бях бременна научих всякакви нови термини за мен като - токсоплазмоза и т.н. и се бъгнах на тема бацили и зарази и от тогава, до сега съм си мила толкова много пъти ръцете, колкото не съм си мила сигурно за целия ми останал живот Grinning Ама аз съм си филмарка и не е нещо ново за мен да си психясвам SmileySmiley:smiley

# 168
Петя, съчувствам му за варицелата, моят беше на 4,5 г като я изкара и беше много зле- пъпка върху пъпка, аз кажи-речи всеки път като го погледнех се разплаквах, много ми беше жал, на всичкото отгоре две седмици му избиваха нови и нови. Имах купени билети за Италия със свекърва ми и мъжът ми тогава заяви, че просто трябва да отида, за да не разстройвам детето с моята истерия и той го гледа 4 дни тогава докато ме нямаше, и по-добре. Беше ми гадно, че го оставих, но наистина много се приповдигна в мое отсъствие Simple Smile Тогава 121 деца (словом: сто двадесет и едно) от градината се разболяха, да не говорим за сестрички, братчета, майки и татковци. Голям бум беше

# 169
  • София
Milk-choc, много благодаря за споделеното! Дано и моят скоро се размърда малко!

# 170
Мажете ли пъпките с нещо? Аз бях 9ти клас като я карах и умирах от сърбеж нсй-вече в гениталиите.Нямах много пъпки,но сърбежа беше брутален докато не започнах да ги мажа с фенистил и много бързо минаха.
И ние сме със сополи онзи ден й се запуши малко и й слагам грип стоп, днес е по-добре. Ама вече ми писна от октомври месец 5 дена сополи 5 дена почивка и пак сополи и пак почивка. Слагах какво ли не и не става и на доктори я водих и иследвания нищо. Какво е това чудо не знам, не смея и последните ваксини да й сложа заради тях. Интересното при нея е, че не й се запушва и да има много секрет, баткото като имаше сополи беше голямо чудо едва дишаше и много му ги дърпах с прахосмукачката. Дано по-леко да минават разболяванията, че вече ми е побеляла косата от разправии със сополи.

# 171
Като карах варицела в тийн годините си, бях помислила, че е някакво гнусно акне и започнах да стискам пъпките.... Grinningдобре, че майка ми ме видя овреме, та се разминах само с 1 белег над веждата.
Да не е офтопик да споделя, че и ние се мъчим с раздвижването. Опитва се да се придвижва в пространството,но понеже нито пълзи, нито се изправя, само се хвърля с главата напред... Grinning

# 172
Аз съм минала варицела като малка и не помня. Каката я хвана в последната група в детската градина. Всички групи бяха с варицела,а тя не та не. Аз я бутам да ходи,а тя не се шари. Да чукна изкара леко. С малко пъпки. Белези не останаха.
Бързо да се оправят дечицата.
Само да вметна,че колкото повече капки се капят в нослето,толкова повече лигавицата се изсушава и надува и създава усещането за запушен нос. Ако няма гадни секрети,не капете често. Нали знаете приказката,че Хремата с лекарства минава за седем дни,а без лекарства за една седмица😊
Иии Честит Празник,майчета!

# 173
Milk-choc, ако е удобно би ли споделила някой по-елементарни упражнения или как стимулираш бебето? Че ние тук, в дълбоката провинция, такива екстри като Киндиру или детски ортопеди нямаме, за съжаление. А моят нищо не прави, даже не седи стабилно още сам и вече започвам да се чудя как да го стимулирам.....

Milk-choc много добре е обяснила какво се прави на Киндиру-то. Аз водя Александър в Гео Милев (София) и съм доволна. Освен всичко друго така ще свикне да се социализира. Гледа другите бебета с голям интерес.

Надявам се да не се приеме за реклама: 
В официалния сайт на Kindyroo Bulgaria  има информация на български, а в линковете по-долу - на английски. Има и упражнения.

https://www.youtube.com/channel/UCt2WiN5iVfWmZDG6FtmT-Aw/videos? … NOFnv9Kd3LrGg2V-M

https://www.youtube.com/watch?v=-gXA-p5tPjE&app=desktop& … 0UGp2f2OFVVXgPO8k

# 174
Сега отворих и аз сайта на Киндиру,  и едно изречение ми направи впечатление: Те препоръчват да не слагаме детето седнало докато не го направи само 🙄
Тогава защо лекарите казват в един определен момент , да се започва детето да се слага по няколко минути на ден с опори за да се стабилизира и съответно според тях ако детето не го прави само да не се насърчава така ли? Тогава те на какво учат ако чакаме бебетата сами да направят всичко без помощ?

# 175
Не знам за Киндиру /за пръв път го чувам от вас/, но идеята принципно е да се остави бебето самО да покаже кога е готово за определено нещо. Например, да се изчака да започне да прави опити да се набира самО и тогава да му се помогне като му се подаде ръка или се дръпне леко за ръчичките до седнало положение. Ти не го насилваш да го слагаш седнало /това с подпирането е отдавна отречено/, а само следваш неговия темп и го подпомагаш. Ето сега моя се опитва да се набира на решетката на кошарата и аз го бутам по дупето нагоре или му хващам ръцете и леко помагам. Но не съм го изправяла преди той да покаже интерес. Мисля, че това се има предвид.

# 176
  • WonderLand
Animimi90, те педиатрите много неща препоръчват, които са отдавна отречени, като например ранното отбиване, водата със захар, ранно захранване със сокчета, подпиране с възглавници и т. н. Предполагам, че Киндиру учат родителите как да стимулират децата да правят неща сами, което е различно от това да помагаш на детето да прави нещо подпирайки и придържайки го.

# 177
Аз минавам да се оплача - малката вдигна температура сутринта 38.3, дадох панадол, следобед пак 38.1 и пак панадол. Утре ще я водя на педиатърката. Явно вирусче сме си намерили, много се надявам да прекараме леко вечерта.. Днес давам имунокинд, витамин ц. Нищо друго й няма.

# 178
Аз не говоря за педиатри,  а за ортопеди. А иначе педиатъра на който аз водя детето си (От както е родено това с 3 пъти) не ми е говорил за вода със захар, ранно отбиване и прочие старовремски неща. Изказах си просто мнението относно Киндиру , за мен това са излишно хвърлени пари на вятъра , понеже вече всичко това което ще кажат там го има широко разпространено в книги и интернет. Другото което съм забелязала в днешно време , младите майки като нас , за едни неща го карат по едновремешни методи ,а за друго гледат съвременни изследвания и методи.....

# 179
  • София
Въпроса е да имаш информация, а не да се хвърляш на сляпо. Както каже педиатъра и така. Аз например захраних на 4.5 месеца, но не със сок, защото четох бая по темата. Давала съм вода със захар на баткото, на този не съм, но не защото трябва или не трябва, просто така съм решила. Има неща, които ще спазя като съвети и други, които ще пренебрегна, но за всички неща съм се информирала от много и различни източници.
За Киндируто също смятам, че е безобразно скъпо за това, което представлява. С достатъчно желание се постигат същите резултати. Стаменов беше сигурен, че съм водила баткото на Киндиру, когато ходехме на консултации при него преди. Като разбра, че не сме (тогава всъщност за първи път чух тая дума), беше много впечатлен от напредъка на детето. Явно можем и сами:)( тук се фукам Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye )

Общи условия

Активация на акаунт