Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 653
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Наистина си е скъпичко, но аз си оправдавам разхода за Киндиру с това, че кърмя и спестявам от мляко хахаха. Иначе за моето бебе, на което е нужно да се помага повече за всяко ново физическо събитие, е много полезно, но познавам мами, чиито деца по цял ден се самоотглеждат и въпреки това много лесно им се случват нещата, та на тях допълнителни упражнения и информация не им е нужна. Макар че Киндиру не е само за това, примерно предния път имаше упражнения за преодоляване на страха от закрити пространства. За слагането седнало е вярно- в няколко книги го срещнах, че не е препоръчително да се слага седнало бебето, подпряно с възглавници докато не седне само. Аз го сложих, защото ако го чаках все още нямаше да е седнал сам, все пак не желаех да го захранвам легнал. Но той пък си е стоял стабилно отначало още, та надявам се не съм постъпила супер грешно.
Честит празник на всички, а аз имам двоен, защото преди 7 г на този ден (3 седмици преди термин) станах за пръв път майка и имах истински празник Simple Smile големият ми син днес преодоля първите 7 и влиза в нов етап от живота си. В тази връзка да ви пожелая да се наслаждавате на всеки миг с бебенцата, и трудните, и ужасните, и уморителните моменти, защото така бързо отлетяха, не мога да повярвам, все едно беше вчера първото ми гушкане на моето бебе, а днес вече ми развива философски теории Simple Smile на него всичко му върви по празници- роди се на 08.03, първи зъб на връх нова година, първо обръщане на дядо му на РД. И така и с малкото- първи зъб на 03.03, втори зъб днес на 08.03, все да ни е празнично Simple Smile

# 181
  • София
Много са разнопосочни мненията, наистина и затова всеки си преценява, в кое да се вслушва и да прилага. Аз каката я слагах седнала и я подпирах от 6-я месец и за няма и месец си стоеше стабилно. Сега бебето е на 8 месеца и 8 дни и не може да седи. Ами, започвам и него да го слагам, щото, ако го чакам сам да го направи, може и на рехабилитация да се наложи да ходим. Храня го полулегнал още, в шезлонга, в количката пак същата работа. А все се надявам да се застои та да извадя стола за хранене. Затова и търся начини как да го стимулирам и да му укрепне мускулатурата.
Milk-choc, честит рожденик! Simple Smile

# 182
Аз ползвам столчета за хранене от няколко месеца, но едната близначка все още не може да седи самостоятелно, макар да пълзи и да се изправя. Явно и тя ще може да стои седнала едва след като проходи.
При нас мускулното развитие се случва чрез катерене върху мама, тъй като си играя с тях седнала или легнала на пода. И разбира се втората близначка е мотивирана от сестра си и най-вече от желанието да и вземе играчката или да я преследва Simple Smile

# 183
  • WonderLand
Milk-choc, честит рожденник, жив и здрав да е.

Sunny_kid, аз моя го слагах на столчето за хранене още преди да може да стои стабилно самичък, просто добре го връзвах с коланите. Преди това питах Стаменов и той каза, че за едното хранене не е проблем да го слагам седнал в столчето, стига да не се застоява прекалено много.

# 184
  • София
Milk-chok, честито и от мен на патерица!
Аз също го слагах на столчето за хранене на около 5 месеца и 20 дни беше. Беше нестабилен на земята като съм го пробвала, но в столчето не се е налагало да го връзвам. Не съм го подпирала с, възглавници, само го пробвах от време на време. След около 10-15 дни започна да седи стабилно.

# 185
Мамчета в чуденка съм. Знам,че ягоди се дават след 1г. , но четох, че когато са от готовите пюрета са минали термична обработка и тогава не били толкова силен алерген. Чудя се дали да поръчам на баща ми да вземе от готовите пюрета в пликчета с ягоди. Искам някакво разнообразие, че всичко все с банан, а я запича. Докато бях бременна много ми се ядяха ягоди и хапвах всеки ден та се надявам да няма проблем.

# 186
  • София
Не мисля, че има проблем. То и концентрацията в пюрето едва ли е голяма. Аз вече не гледам какво има в пюретата, взимам наред. И портокали, и боровинки и кайсии, праскови, ананас и какво ли още не съм давала с тия пюрета.

# 187
  • WonderLand
Аз съм давала ягоди вече, нямаше реакция, Лидл имат много хубави паучове с ягоди.

# 188
Аз ягоди и цитруси не бих давала, иначе ананас, каисий, праскови, банан, круша, боровинки, ябълки, сливи, манго, какво ли не съм давала.
Бебето още е със сополи, каката пак кашля, а даже не е на градина, корока вируси, грипове, направо да откачи човек

# 189
Честно с Тея вируси нз как баткото да го върна в училище. От една седмица го тъпча с какво ли не за имунитет,чак се замислям да му купя многократна маска за лице от галикс.Дали има ефект не се знае.

# 190
  • София
Просто бъди сигурна, че знае как да си мие ръцете и го прави редовно.

# 191
  • София
Мами, някой даде ли лапад? Попадна ми домашен.

# 192
  • София
Аз не го обичам и вероятно няма и да дам,защото не взимам. Но то дали е лапад или спанак има ли голяма разлика?

# 193
От лапада не скърцат зъбите Grinning
Бих дала лапад, само че хубаво сготвен на пара и в комбинация с нещо друго, като другото да преобладава Simple Smile

# 194
  • WonderLand
Точно днес дадох лапад с ориз, праз ибзелен лук, сложих и малко джоджен. Стана супер, дребния го одобри. Има разлика между лапад и спанак, не знам каква, но аз предпочитам лапада.

Общи условия

Активация на акаунт