Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 654
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Аз не ям никакви зелении, на нея съм давала само спанак. Съответно не мисля и да давам засега.

# 196
  • София
Аз се чудех за коприва. Че тя ми е любима и искам да му давам.

# 197
  • София
Аз обожавам зелении, та често давам спанак. Днес сложих и малко коприва в пюрето, изяде се Simple Smile

# 198
Момичета, според вас какво означава детето да е проходило? Когато се пуска и прави 4-5 самостоятелни крачки ( съ ответно сяда или пада след това) или когато е напълно стабилно проходило без да залита( почти да бяга само дето се казва)?

# 199
Копривата дразни стомаха. Свекър ми беше набрал преди време и се бях наканила да дам, но я варих на пара, варих я във вода доста и накрая пасатора не можа да я смели... и не я дадох съответно. А беше млада и хубава копривата, но си бодеше, въпреки топлинната обработка. Та в тоя ред на мисли, ще почакам още с нея. Но може и аз да не съм я направила както трябва.
Само да вметна, че тая по големите вериги май е различна от диворастящата, защото е по-крехка някак. Култивирана. Имам смътен спомен, че ми е правило впечатление. Но не съм готвила такава.

# 200
  • София
Pinks, моят е с много проблемен корем, но точно след копривата не забелязах да има проблем. Аз сложих и много малко - една щипка с три пръста, но първо свеки я беше попарила, после аз я варих с другите зеленчуци за пюрето. Но ще внимавам, не знаех, че дразни стомаха, аз я хапвам доста Wink

# 201
  • София
Момичета, според вас какво означава детето да е проходило? Когато се пуска и прави 4-5 самостоятелни крачки ( съ ответно сяда или пада след това) или когато е напълно стабилно проходило без да залита( почти да бяга само дето се казва)?
По моите критерии, трябва да може да стигне от точка А до точка Б без да падне. Като разстоянието е около два метра. Баткото ми започна да се пуска от дивана към масата много рано ( този също се пуска между мебелите), но това са една две крачки и не го броя. Първия път като реших, че е проходил баткото го държах, а баща му го викаше. Той тръгна и измина цялата стая сам докато стигна при баща си. Обаче то това си е доста индивидуално. Някой може да реши, че детето му е проходило докато се придвижва по мебелите, друг- като тръгне да тича по площадката.

# 202
За мен проходило дете означава да стои на крачетата си без да се държи за нещо и да може да крачи без да пада на втората крачка. Баткото не се е държал за мебелите, но за ръчичка го държах изведнъж ме бутна да го пусна и си тръгна сам. Малката сега ме е страх да я държа за ръчичките/нали вадихме едната/ и я придържам подмишниците. С уокъра също ходи като я държа за бодито, че е бързак, но пусне ли се пада.
Аз зелении също не обичам и затова ги пропускам, може би коприва ще й дам когато излезне хубава.

# 203
Аз със захранването съм много зле все още. Тепърва започнах глутен, още пие мляко на закуска, ама с тази шарка и не смея сега да вкарвам много неща. Баткото започна да се оправя вече, сега чакам малчо.
За проходило дете аз лично смятам като започне да се изправя сам и да стига от една до друга точка. Баткото ми правеше по 3 4 крачки още на 6 месеца, но си проходи стабилно на 8. Сега малчо вече се пуска сам и прави по 2 3 крачки после тупва и пак така по цял ден. Но не смятам че се води проходи все още. Не че не му е фикс идея.

# 204
Любопитно ми е в каква вода накисвате плодове/ зеленчуци за готвенето на бебчетата. Сега накиснах едни тиквички в девин розова, че не знам какво има във водата от чешмата. Ползвам домашни тиква, картоф и лук ама другите ги кисна за малко.
Мойта госпожица прояде пак кашите явно е било период на отказ. Вчера й правих кисел и него удобри, обаче нещо с бисквитки и мъфини не мога да се справя нещо не мога да уцеля програмата на печката ли незнам отвън се изпичат, а вътре сурови. Правих и по моя изпитана рецепта за кекс ама във формичките не станаха. Дали пък формичките не са проблема?

# 205
Според мен проходило е системно да може да сглоби 9-10 крачки без да пада. Аз знам, че е много противопоказно да се води бебе за ръце, с колани и т.н. Ако се придържа да е под мишниците, а най-добре изобщо, да се остави само между мебели и после на по-дълги разстояния.

# 206
  • София
И аз не я водя за ръце. Оставям я да се изправя където сама реши.
Зеленчуците кисна в чешмяна вода, със сода за 15 Мин. Изплаквам хубаво на течаща вода.
Лапада ще го бланширам и замразя. Благодаря за съветите!
Да ви питам правите ли някаква по- специална дезинфекция у дома, ползвате ли препарати? Аз минавам само с моп с вода, без белина и забърсвам шкафовете с обикновена гъбка или кърпа.

# 207
  • WonderLand
Patenceto_ а номера с клечката за зъби не работи ли? Може би да намалиш малко градусите на печката?

Когато бебето се учи да ходи е окей да му се дава ръка за която то да се държи, не да се дърпа нагоре и цялата тежест да пада  на рамото, а то самото да се държи право и да използва ръката ви за баланс. Точно под мишниците не трябва да се държи, защото така му се отнема възможността само да разпределя тежестта на тялото си и да укрепва коренното ядро учейки се да пази равновение, защото държейки го под мишниците родителя поема голяма част от тежестта му. Най-добре да се подпира по мебелите или да държи за ръчичка. Детето на наша позната проходи почти на 2, защото тя го държеше под мишниците от страх да не му измъкне ръцете. Ако не го вдигате държейки го за ръцете няма да ги измъкнете, когато детето е готово само ще подаде ръчички нагоре и ще се държи за пръстите като маймунка.

Аз несезонни зеленчуци не давам, само спанак веднъж дадох, но го накиснах в чешмяна вода. Тиквички не бих давала, много е рано за тях още. Предни години съм вземала за вкъщи и даже сготвени миришеха на химия.

# 208
  • София
Минавам телефони, дистанционни и дръжки на врати, и ключове на лампи със спирт. Друго не правя. Чистя с прахосмукачка и моп...рядко, 'щото нямам време. Имам един детски препарат за играчки и на седмица две, като се сетя забърсвам мекия пъзел.

# 209
На баткото 2 пъти сме му вадили ръчичката съвсем случайно и то вече беше проходил. Единият път ММ да го вдигне от пода го хвана за ръчичките и се извади без да го дърпал силно. Другият път го държахме за ръчичките и се разхождахме, той искаше да му правим люш на ръчички, но аз му казах не, че може да извадим пак ръката, той обаче се разсърди и изведнъж седна на земята и изпищя, че го боли ръчичката. При сядането се държеше за нас от моята страна седна на земята, но ММ е по-висок и от неговата страна не успя и извади тази ръчичка. Него повече съм го държала отзад за ръба на боли или блуза, а не за ръчичка, защото не се държеше за мебелите.
Аз като минавам с мопа слагам препарат ама е рядко. Повече с прахосмукачката минавам.

Общи условия

Активация на акаунт