Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • WonderLand
Алергени давам защото нямаме фамилна обремененост, а и още кърмя. Някои проучвания сочат, че е добре детето да се сблъска с такива неща докато поема кърма все още, тъй като това намаля риска от алергична реакция. Освен това не прекалявам.

Омлет правя понякога само от яйце, понякога яйце с извара или с котидж, ако имам запечени зеленчуци слагам и тях към яйцето, но ги наситнявам предварително. Когато правя със спанак, лапат, коприва първо задушавам зеленията да омекне хубаво и тогава добавям яйцето, може и сиренце.

# 526
Явно беше период тва неядене. Изобщо не е гот. От 2 дни пак се е разяла. С ръце сама обаче не яде. Всичко останало веднага носи в устата, но ако е храна само я мачка и си играе. Мисля риба да дам вече. Много мразя риба, но мразя и тиква, пък тя опука сигурно 5 големи тикви на пюрета...

# 527
  • WonderLand
Играта с храната, мачкането и хвърлянето са неизменна част от процеса по научаване на самостоятелно хранене. Период, който бързо минава стига нервите на мама да са достатъчно здрави. Слагането на детето на общата маса всеки път щом вие седнете също много помага, тъй като то имитира останалите.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 13:32 от SilverDream

# 528
Да, Силвър, установих в периода на неяденето, че се влияе от нас. То е логично, ама понякога за елементарни неща не се сещам, егати... Та се правихме, че ядем и ние и минаваше номера. Grinning иначе нерви имам, всяка вечер ѝ давам нещо да се опитва сама да хапне, докато ядем ние. Виждам, че ѝ куца този пинсетен захват, за който говорите, та я стимулирам. Благодаря! Simple Smile

# 529
Като заговорихте за пинсетен захват... При нас той се тренира по следния начин:
Бебе Мише проскубва косата на мама по 100 пъти на ден и след това си играе със всяко проскубано косъмче от главата на мама. След това бебе Мише намира някакво микроскопично мъхче-боклуче, което мама едва едва вижда и трябва със скоростта на светлината да го вземе за да не попадне в храносмилателната и система. Smile

Иначе и аз започнах да и давам да дъвче някакви неща и и давам самичка да хапва, много се радва. Давам и бисквити или мекото на курабийки без захар ако правя. Та горе-долу добре се справя, макар и без зъби. Сега правя хляб и се чудя дали мога и от него да и дам, тъй като има мая в него. Вие как мислите?

Димитрова_87, какъв грах слагаш в пюретата? Аз не мога да намеря пресен, а този в консервите има сол и се чудя от къде да взема.

# 530
  • WonderLand
Дори, а замразен грах, който да свариш сама не става ли? Колкото до хляба аз давам нормален хляб с мая.

Пинсетния захват още не го е усъвършенствал моя, хваща с двата пръста ама някак с дългото на пръстите, не съвсем с върховете. После свива и мачка в юмруче. Но се справя с парченца, колкото грахче големи.

# 531
Ох, не съм се сещала за замразения грах, хаха. Мерси, Силвър! Ще дам и малко хлебче довечера. Следващия път като ходя до магазина ще заредя и един пакет замразен грах. А белите ли го или давате с люспите, че съм чела че люспите дразнят стомаха?

# 532
  • WonderLand
Дори, аз грах не съм давала още, но катонказа люспи се сетих, че съм гледала сух грах в пакети, който е белен. Белен боб също съм виждала. От бобовите съм давала червена леща, хареса се, и съвсем малко от нашия боб, който обаче не беше белен и не му понесе добре на стомаха, доста пръцка и беше малко нервен вечерта.

# 533
Аз съм давала замразен грах, то ще е чудо да обеля грахчетата... не съм забелязала проблеми.
И бебка така прави със пинсетния захват, вижда и хваща най-малкото боклуче. Боб ще давам по натам, но леща, грах, зелен фасул съм давала.
А някой давал ли е моцарела?

# 534
  • София
Леле, като ви чета, аз си гледам новородено все едно! Да не говоря, че напоследък отказва изобщо да яде с лъжица - започва да се храни и на 2-3 лъжици започва да реве. Така е и с пюрето на обяд, и с кашата следобяд. Днес пробвах да му дам смлян сухар с водичка и малко масълце - пълен потрес, избута всичко с език! За сметка на това суче през два часа, ама как да го оставя на 9 месеца само на кърма?! Трохи и коричка пробвам и слагам пред него, той си играе и ги хвърля по земята. Не знам вече какво да правя! Дано е период, но май са зъби и докато мине не ми се мисли Sad

# 535
  • WonderLand
Elsi86, давала съм скирела, харесва му и си я яде с удоволствие. Тя е много подобна на моцарелата, но е с повече протеини за сметка на мазнините.
Sunny_kid, познавам детенце, което до 10 месеца отказваше всичко различно от мляко, но на 10м изведнъж прояде. Не сравнявай децата, различни са, но това не е лошо изобщо. Кърми си, предлагай храна и не го мисли, няма да суче до първи клас. То най-добре усеща от какво има нужда.

# 536
Аз забелязах, че има и някакви периоди. Моя човек, например пет поредни дни омита цели порции, а след това пет дни не изяжда и 5 лъжици. Stuck Out Tongue Winking Eye а се случва да са едни и същи пюретата. Принципно не виждам проблем, единствено, че тялото ми не може да регулира кърмата, защото веднъж се цока много, друг път никак. Ама бебешка работа.. Heart Eyes
Аз все още не съм въвеждала други меса освен пиле и пуйка. Може би е време да го пробвам. Омлет също не съм се се сетила да му правя, та мерси за идеята Sunglasses

# 537
Аз давам точно замръзен грах, но не белен. Пасирам го и от люспите не остава нищо. Реших да предложа днес зелен фасул от пюре с грах, домат, моркови и зелен фасул на Ганчев.

# 538
В периода на неядене си бях помислила, че има проблем с лъжицата /3 различни пробвах/. И се ядосах един път, че нещо ми беше зле, правя се на маймуна, пея и подскачам, а тя затворила устата и мрънка, и загребах с пръсти от манджата /консистенцията го позволяваше/ и да видите чудо- яде ми от пръстите, но не и от лъжицата Stuck Out Tongue Winking Eye
Червена леща дадох 2 пъти и двата пъти щеше да продъни памперса хахах. Боб от нашия съм ѝ давала, но без люспи. От него подозирам, че ѝ излязоха едни ситни, безцветни, релефни пъпчици по челото, които отминаха за няколко дни. Взех грах с тиквичка на Плазмон, но има и некви нишестета вътре. Направо бяс ме хваща като видя на етикета после подробностите. То затова се чете, ама сега се пазарува по-експедитивно.
Хляб и аз давам магазински.

# 539
Леле, като ви чета, аз си гледам новородено все едно! Да не говоря, че напоследък отказва изобщо да яде с лъжица - започва да се храни и на 2-3 лъжици започва да реве. Така е и с пюрето на обяд, и с кашата следобяд. Днес пробвах да му дам смлян сухар с водичка и малко масълце - пълен потрес, избута всичко с език! За сметка на това суче през два часа, ама как да го оставя на 9 месеца само на кърма?! Трохи и коричка пробвам и слагам пред него, той си играе и ги хвърля по земята. Не знам вече какво да правя! Дано е период, но май са зъби и докато мине не ми се мисли Sad
sunny_kid може да пробваш различни неща докато се храните. Забелязах, че на обяд не иска да яде солените пюрета, предпочита плодови пюрета, пюре с бисквити, с кисело мляко, с каша или кисел, а чак следобед предлагам пак обедното пюре с месо или яйце и тогава си изяжда всичко,а на обяд по 3-5 лъжици. Както яде и започва рев. Правя кратка почивка, за няколко минути и пак предлагам и продължава да яде, а друг път иска през 2-3 лъжици да пие вода, иначе плаче и плюе. И аз кърмя и дори да е яла добре пак си търси, малко или много. За парчета храна, ако дам по-голямо парче повече си играе, но ако дам по-малко парче и го мушна по-навътре в устата си ги хапва. Не харесва по-зърнестите пюрета, но аз държа да предлагам нови вкусове и започнах да ги желирам и така предлагам и си хапва. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт