Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 639
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Период е да, и при нас обикаля първо в кошарата, а по някое време посреднощ и по спалнята. Обикновено я обръщам обратно и продължава да спи.

# 556
Не съм ползвала обиколници, в сгъваема кошара с мрежа спи малкия, много често се събужда с отпечатък от мрежа на лицето.

Кафе нямам време да пия... ММ работи от вкъщи и имам чувство, че покрай него имам повече работа, отколкто ако го няма, а уж помага. То като се почне със ставането (ей как ме дразни тогава, бебето мрънка, скача, търкаля се, той сe прави, че спи блажено), преобличане, закуски, чистене след хранене, игра, като заспи малкия тренировка и каквото мога да свърша из къщи (ако изобщо), после пак обяд, чистене игра, като заспи дребен за втора дрямка аз ходя да правя вечеря, след това следва следобедна закуска, чистене след нея, игра, вечеря, чистене, къпане, лягане и така от месец насам съм изпила едно кафе. Аз не играя постоянно с бебо, оставям го и сам да се забавлява, ама той все ще намери нещо забранено да прави - я да дъвче някой кабел или пантоф, да бърка по контактите, да се катери по офис стола на баща си (който нямам идея как да обезопася) и т. н. та съм постоянно след него.

Абсолютно същата история! Само дето аз май зачестих кафето, че малчо не може да спи без мен и аз по това време пък пия кафе... на тишина. Иначе със ставането, то е приготвяне на ядене за него, за нас, тренировка, докато баща му го храни, после игри, спане, чистене, сервиране, игра, спане, пак приготвяне на хапване за следобед, после вечерно окончателно чистене... някаква лудница 😂 и докато през нощта се премятаме насам-натам, таткото се е врътнал на другата страна и все едно е невидим и/или го няма... 😂😭

# 557
  • София
Чистене и тренировка са отпаднали от ежедневието ми. ММ все още се налага да ходи на работа, но прахосмукачката него си го чака. След хранене прибирам в миялната и толкова. Готвя за поне два три дни напред, че мойте капризници всички различно ядат. Когато ММ си е вкъщи става в 6.30 с двамата дребосъка, аз за сметка за това му осигурявам следобедна дрямка. Кафе ако не пия вероятно няма да мога да си отворя очите, а следобедното е за кеф. Работя от вкъщи, но предимно вечер, защото съм на проект. С бебето не играя, имам си батко за тая работа. Отворила съм всички врати (до тук беше с пазенето, вече е невъзможно), пускам ги да пълзят навсякъде, само контактите и ръбовете са обезопасени. От време на време се провиквам, за да добия представа къде са и дали има нужда да проверявам какво правят. Малкия минава в кухнята и обира парченцата от закуската, та там и метла не се налага да играе.

# 558
  • София
В началото отричах обиколниците и ги смятах за ненужни. Не знам в кой месец започна да се оттласква с крачета нагоре и ме беше страх да не си удари главата, та му взех едни много смотани от Хиполенд. За Коледа му поръчах обиколник плитка. Красиво е, но той я размята както си пожелае, защото не е вързана никъде. Омотава се с плитката и така заспива. Grinning Аз после го оправям и така. Сега от няколко дни се изправя на крака в леглото и е голям кеф! Не смея да го оставя никъде вече. Преди го оставях на столчето за хранене и си вършех работа, не го връзвах. Но май ще се наложи, защото вчера както си седеше и се завъртя, хвана се за облегалката и се изправи. Добре, че бях при него, че иначе със сигурност щеше да се подруса и да падне. А то е високо!

Някоя с двор може ли да сподели има ли люлка? Мисля да му взема от тези пластмасовите, които се връзват за тръба. Разглеждам по сайтовете, около 25 лв. са. Преди години приятелка беше купувала от магазин за 1 лев и мисля, че беше много евтина. Ама сега в това положение... май ще се поръчва.

# 559
  • София
Голям боклук са пластмасовите. От стор.бг си поръчах дървена за 28 лева, издържа до 100 кг ( и аз се люшкам). Вързали сме я в коридора на лоста на упражнения на ММ. Няма предпазна пръчка между краката, но на моя човек това не му е проблем. При желание винаги може да се импровизира.

# 560
Малката спеше първоначално в кошарка с люшкащ механизъм направо ми беше супер. През нощта като мрънка я люшна 2 пъти и млъква. Преди 1 месец сложихме голямото дървено легло обаче си бие много главата в решетките въпреки обиколниците и затова си върнах кошарката пак. През деня спи в нея, а през нощта спи при мен на спалнята, че много мрънка сега изкарва зъбите. И тя почна да се върти, лази и шугави докато спи и е голяма веселба.
ММ си ходи на работа и за него извънредно положение. Аз вече откачам вкъщи с децата добре, че сме в къща с двор та излизаме навън поне.
За люлка на баткото му бяхме сложили на тавана на хола в апартамента и много се кефеше. Сега вече ще сложим 2на люлка в двора. Вчера сглобихме батута и е голям кеф и малката я клатих малко и се кефеше много.

# 561
И нашият татко работи от вкъщи, пазим му тишина, каката все нещо иска, бебето щъка и се изправя, кафето го пия на крак. Даже се чудя как съм имала време за разходки,  и то по 4-5 часа.
Сега не излизам и пак едва се оправям, а преди вече не помня. Намислила съм да обиколим блока някой ден, ама не остава време, а и ме е страх, ние с маски, ами бебето какво да го правя? 
От един месец не сме излизали, вече се притеснявам как ще им се отрази на децата, дано след Великден минава тоя пик...

# 562
  • София
То като мине пика да не мислиш, че хоп и айде излизайте всички навън. След въпросния пик минимум месец още ще е така.

# 563
Да, да , сус сигурност няма изведнъж да е. Притеснявам се за децата, има ли някои като нас без да са излизали?
Дядовците, дето уж пазим, са навън, а децата ми затворници

# 564
И ние не сме мърдали от вкъщи.. и аз се тревожа вече за малката.. започна да и става скучно, все мрънка .. и през нощта не спи добре.. не се и храни добре.. Sad

# 565
  • WonderLand
Аз напоследък излизам с малкия в раницата на паркинга около блока. Еми пълно е с пенсионери по пейките. Просто откачаме вкъщи и психиката ми издиша. Дребния само мрънка, не яде добре, не спи добре, само се чудя каква играчка да му измисля, всичко му омръзва за секунди. Таткото колкото и да помага и да се старае ми иде да го удуша. Откакто излизаме е по-добре. Правим си и авторазходки с отворен прозорец. Малчо е като хипнотизиран, все едно никога не е излизал. Не се мотаме по 100 часа навън, гледаме да няма никой около нас и прекарваме 20-30 мин там. Паркинга е много голям и широк и мисля, че е окей така. Излизаме през два-три дни.

# 566
Мдаа и ние близо месец сме само на балкона, но сега се стопля и ще атакуваме вилата.
Аз съм хвърлила око на една люлка на собствена стойка, която ще позиционирам на терасата. Дано ѝ хареса, че в количката само пищи.
И ММ си е вкъщи през повечето време и наистина ми е по-сложно. Щото аз мога и на крак да хапвам, мога и да не, но той като е тук, гледам да си го храня Simple Smile ии стискам некви фрешове, смутита и какви ли не неща, готвя за нас, за бебето и покрай останалата домкинска работа едва успявам до WC да отида. Той помага по мъжки - знаете как Simple Smile) ще трябва да се пречупя и да се задоволя със способностите му и да не съм толкова педантична.
И ми се иска да имам време да тренирам, ама най-много да вдигна някой крак докато си играем на пъзела...

# 567
Аз до града съм ходила точно 2 пъти без децата иначе таткото пазарува, но да си призная искам вече свободно да мога да си изляза с децата. Нямам търпение в понеделник да насадим раиграса и след седмица да сложим вече люлка, че и малката само в количката навън не иска. Имам толкова много работа по къщата, а нямам никакви сили и настроение. Вече се чувствам като затворник само готвене, чистене, оправяне по децата/ и след 10мин е пак същото/ оправяне на децата/ кой гладен, кой жаден и тн/ и все едно и също всеки ден. Не , че съм от тези дето обичат да скитат напротив обаче вече ми идва в повече, а ММ си ходи на работа и не може да ме разбере.

# 568
И ние излизаме пред къщата. Има доста място за разходка отпред. Обикновенно деня ни минава така: ставане около 6 ч, пие АМ в 195 мл вода, лягаме и спи до 8 и нещо. Таткото го поема до 10 и 30 за да си поспя😊. Те си се разкарват отвън след 9.Та ставам аз в 10:30 пие АМ в 150 мл вода и в 11 пак заспива до към 12ч.Следва игра на пъзела, после на килима, малко разнасяне на ръце винаги има😁. Хапваме пюре около 1:30ч  220-250 гр като редувам местно и без местно с жълтък. Около 3ч сме пак в леглото за половин часова дрямка и в 5:30 - безмлечна каша с плодово пюре. Почва се с щуреенето и разнасянето и 8:30-9ч си изпива последното мляко пак в 195мл вода и се приспиваме. На следващия ден почти същото...

# 569
Pinks, за обиколниците не се притеснявай. Ние сме със сгъваеми кошари от плат, но купих обиколници, уж да изолирам малко кошарите, че дограмата ни не е наред и духа при силен вятър. Идеята ми не се осъществи, но от тогава бебетата си имат възглавници - от месеци спят в тях и ги размъкват и разхвърлят из кошарите. Едната дори си я смъква с нея на килима, като и се доспи и ляга.
Да се похваля, че едната бебка вече има пробило зъбче Simple Smile Предполагам сега трябва да мислим за бебешки четки за зъби и пасти.. Препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт