Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 646
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Irinapa, много благодаря за съветите! Може да опитам да ги разменя - обедното пюре и следобедната закуска. Въпреки че той и на плодовите пюрета следобяд пак така реагира, а уж ги обича. Направо се правим на маймуни, само и само да му набутам малко повече в устата! Но предполагам, че е период и ще мине Simple Smile

# 541
Мами давате ли домат в пюретата или пък суров? Иска ми се да включа в пюрето малко, уж е яла в готово пюре, но не знам какво ме спира.

# 542
Аз слагам от домашен буркан домат. Харесва се, ама нали на майка си прилича и тя фен на доматите. Сурови съм чела от 10-ти месец, ние сме на 9++.

# 543
Аз съм давала пресен домат, сутрин понякога закусваме заедно, едно и също- на малки парченца домат, краставица, хляб, сирене или кашкавал, маслини. По-рано някой беше питал за свинско месо- давам и не е имала проблеми, единствената манджа, която съм давала е червена леща, но със всичко лук, чесън, морков, картоф, домат, чушка - много я харесва, а така и аз имам готвено, просто накрая отделям за нея и посолявам за нас.

# 544
  • WonderLand
Домат в манджа съм давала, иначе така суров не, защото още не му е сезона. Иначе червените плодове и зеленчуци се водя алергени принципно и това спира някои родители да ги предложат по-рано.

# 545
Добро утро! Малкият от 3-4 нощи прави големи изпълнения през нощта - той си спи при нас на спалнята, върху мен. От известно време започна да се обръща по коремче, да сяда, да става и все със затворени очи, докато спи 😂 голяма борба почва докато го наместя. С цокане си заспива, но имам чувството, че след малко пак прави същите обиколки (не засичам време). Чудя се... дали е възможно да е от кафето, което пия през деня, или е някакъв период?!

# 546
  • WonderLand
Период е, нервната им система е още незряла и лесно се включва. Прави го неволно това, сигурна съм. При нас е така от няколко месеца. Обикновено се случва когато избива зъбче. През другото време само става на сън, сяда си, мрънка и като му дам да суче си заспива пак за няколко часа. Но тръгне ли зъбче рине в кошарата на сън по цяла нощ, лази, сяда, става, всичко на сън.

# 547
  • София
Не е от кафето:)

# 548
Ооо, правя си едно кафе, че така ми е писнало от тая карантина/изолация... 😂😒

# 549
И при нас е така. Дори не знам кой зъб ще избие, но е чудо на чудесата нощем, да не кажа и денем.
ММ онази вечер ми вкара муха в главата. Криска беше заспала с лице смушено в обиколника. Имаше разстояние малко и си дишаше, но той предложи да го махна. И преди това съм се колебаела, но го послушах. Цяла нощ чувах как си удряше главата в решетките. Снощи го сложих и не можах да се отпусна да заспя... след като откакто е родена спи така... знам, че би следвало да има проблем и че би трябвало да се усещат, ама знам ли? Вие ползвате ли обиколници и имате ли и имате ли притеснения?

# 550
Моя спи в празно, голо легло. И аз имам муха в главата, че може да се задуши в тия обиколници. Слагам ги през деня, ако се наложи да го оставя за малко сам в кошарата. Боян също не спи спокойно последния месец. Буди се често, върти се, рита, обикаля си леглото, една вечер даже от чувала се измъкнал Stuck Out Tongue Winking Eye имам чувството, че цока повече от новородено ..

# 551
И малчо по цяла нощ снове в нашия креват, даже снощи беше при краката ни, добре че го хванах преди да тупне.
Обиколници ползвах само 30 дни и реших, че няма смисъл от тях, но ние не сме с дървено легло.
Хем никъде не ходим и сутринта баткото се събуди с повръщане. Направо ми писна вече. До онзи ден се молех само да мине тая шарка, сега пак притеснения.

# 552
  • София
Вече са големи, за да се задушат в обиколника. Могат да се въртят, да се местят да стават. На теб, ако нещо ти попречи на дишането няма ли да се мръднеш? И при бебето е така. Достатъчно силно е да се отмести.
Аз пия по две кафета на ден. Не съм забелязала да имат ефект върху него, а и от това, което съм чела, не мисля, че би му се отразило.

# 553
Ние сме с платнена кошарс, точно защото много си тупкат главите като почнат да се изправят. А и тия решетки, как ди зсклещват кръчета, ръчички... обиколниците спарват, абе чиста работа сгъваема кошара,  още от каката и после на голямо легло Simple Smile
Петя, дано е еднократно...

# 554
  • WonderLand
Не съм ползвала обиколници, в сгъваема кошара с мрежа спи малкия, много често се събужда с отпечатък от мрежа на лицето.

Кафе нямам време да пия... ММ работи от вкъщи и имам чувство, че покрай него имам повече работа, отколкто ако го няма, а уж помага. То като се почне със ставането (ей как ме дразни тогава, бебето мрънка, скача, търкаля се, той сe прави, че спи блажено), преобличане, закуски, чистене след хранене, игра, като заспи малкия тренировка и каквото мога да свърша из къщи (ако изобщо), после пак обяд, чистене игра, като заспи дребен за втора дрямка аз ходя да правя вечеря, след това следва следобедна закуска, чистене след нея, игра, вечеря, чистене, къпане, лягане и така от месец насам съм изпила едно кафе. Аз не играя постоянно с бебо, оставям го и сам да се забавлява, ама той все ще намери нещо забранено да прави - я да дъвче някой кабел или пантоф, да бърка по контактите, да се катери по офис стола на баща си (който нямам идея как да обезопася) и т. н. та съм постоянно след него.

Общи условия

Активация на акаунт