Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 624
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Силвър, на него давам ( за баткото ставаше дума). Бях спряла да го кърмя вече.
Биба моя човек не пожела за нещастие. На баткото я мхнах на две години. Падна и си разби устата и не можеше да я лапне три дни. Така и не му я дадох след това и с времето я забрави. Чувала съм за номера с отрязването на върха, най-добре работел. Обаче, аз не бих чахнала бибата преди д го отбия. Направо сега не знам как ще се отбиваме.

# 601
Момичета, някоя от вас да е обезопасявала фурната?
Малчо пълзи и се набира по долните шкафове, съвсем спокойно се изправя и си хваща дръжката и дърпа, стига и до копчетата. Особено интересна е когато работи и вътре крушката свети.
Просто изпадам в ужас като си помисля, че ако го изпусна от поглед може да се набере и да я отвори докато тя работи на 200 градуса.
Обезопасила съм ръбове, ъгли и контакти, но не се сещам как да процедирам с вратата на фурната. Идеи?

# 602
Ние с бибата ще сме лесни. От мен зависи кога ще я махна. И двете се научиха да си хвърлят бибите през леглото и мама само коленичи и ги търси. Онзи ден им се скарах пак и казах, че като ги хвърлят, няма да ги получат. Цял ден бяха без биба и проблем нямахме, но едната се скъса да си случи палеца и им ги върнах. Simple Smile

# 603
Момичета, някоя от вас да е обезопасявала фурната?
Малчо пълзи и се набира по долните шкафове, съвсем спокойно се изправя и си хваща дръжката и дърпа, стига и до копчетата. Особено интересна е когато работи и вътре крушката свети.
Просто изпадам в ужас като си помисля, че ако го изпусна от поглед може да се набере и да я отвори докато тя работи на 200 градуса.
Обезопасила съм ръбове, ъгли и контакти, но не се сещам как да процедирам с вратата на фурната. Идеи?

На Safety 1st, но предполагам има и на други марки.

# 604
  • София
Хаха, аз пък на обратно - моите деца не искаха биберони изобщо! Каката я научих покрай зъбите към 11-я месец, а и като я отбих заместих гърдата за приспиване с биберон. После към 1 г 8 мес я махнах. Малкия засега също отказва биберон, направо ми е писнало да ме дъвче нон-стоп, ама какво да се прави! Та не знам и него като го отбия как ще става приспиването....

# 605
Аз изобщо не си представям някога да стигна до отбиване Scream моя човек е като пристрастен... даже , когато си изяде цялото пюре, пак цока след това. Вие колко грама давате за цяла порция? 200 гр достатъчно ли са?
Биба ползва за заспиване през деня. Вечер заспива на гърда. Не съм мислила да махане, според мен е рано още.
Аз се чудя тези дни за закуската.. дали е време да започна да давам твърда храна и на закуска Rolling Eyes още едно приготвянене на храна  юхууу Dizzy Face
Ние от една седмица най най после се нанесохме в новото жилище /след 10 месеца ремонт/ и още свикваме всички с новата обстановка Stuck Out Tongue Winking Eye котката май се затруднява най-много Joy мен тя ме изнервя понякога, когато беснее докато се мъча да приспивам.. тааа .. все едно имам две деца.

# 606
Аз вкарах закуска от 4-5 дена. Днес ставаме на 10 мес, време им е според мен. Забелязвам, че цока, но си изяжда и закуската, обяда, СЗ, явно вече не я засища толкова кърмата. А и постоянно лази, изправя се, крачи, няма спирка и огладнява.
Аз давам твърда храна,  докато затвори устата, не съм мерила, горе долу знам докъде изяжда - едва ли е 200 гр, ама някой път повече, някой път по-малко. Откакто вкарах закуска за СЗ гледам да е нещо плодове. Днес й правих супа топчета с телешка кайма, много й хареса. Утре миш маш и така, дните си вървят.

# 607
Аз въведох от скоро закуската. Давам кус кус, юфка и попара за сега. От време на време давам и плод с добавка ам. На обед изяжда между 220 280 гр. но все мрънка за още. Следобед хапва към 250гр. навечеря му даваме я сухар я хляб,ако е нещо по леко парченца от нашето ядене, вечер пие 270мл. мляко и през нощта 210. Вода отказва по всякакъв начин, вече се отчаях. Даже като му правя попара изстисква с уста течността от сухара и чак тогава преглъща. Направо нямам думи вече.

# 608
Миналата седмица дадох попара с АМ и овесени ядки с АМ с идеята да е по-хранително,но категорично се отказаха.
Днес дадох да опита попара с вода и много и хареса, но колко сухар слягате, сиренето е ясно 30гр.?Аз взех на ДМ сухари от спелта, по съвет на някой от темата. И още нещо, колко често давате банан, много се харесва, не се запича, но се чудя, повече от 2 пъти седмично, дали е добре?Все още има черни нишки в акото..
Да споделя напредък с парчетата. Оставих я да се опитва сама да се храни с пастата на хип, или ако има парченца част от тях давам с ръка и тя много се кефи. Сега се опитва и сама да си взема като и оставя, но не умее. Преодоля гаденето от тях за около 3-4дни настоятелно даване..

Гледах меню на детска кухня за 6-8месеца. Във всяко яститие кр.масло+нишесте, десерта със захар. Първо дете ми е, но не бих я хранила по този начин. Има меню за деца с алергия от мл.протеин, е тяхното е 100 пъти по-изчиснено и ми изглежда по-полезно, без нишестета ...Имате ли представа, мога ли да се запиша за накъв вид меню или се иска документ за алергия?

# 609
33hope, ако става въпрос за частна кухня, можеш да си поръчаш каквото прецениш с или без алергия.
Аз преглеждам менютата на Хер Бебе и ако ми се стори ок си поръчвам за следващия ден. Ако нещо не ми хареса в съставките ги използвам поне за идеи какво да приготвя аз.

# 610
Здравейте, използвате ли вече слънцезащитни продукти. Ние вчера цял ден бяхме на двора и съответно малката зачерви бузите, та явно трябва да я мажа, а нямам идея с коя марка. Съвети?

# 611
  • WonderLand
Днес взех Uriage за малкия, че е като снежинка.

# 612
Момичета, май ще се наложи да купя нова количка за лятото и есенно-зимния период. Нямам идея колко ще иска да стои в нея, след като проходи, имайки предвид как не понася столчета за храна и на третата минута пищи да го сваля. Не е ясно и как ще се развият нещата с тази пандемия и колко често ще излизаме на разходка, но така или иначе трябва да имам една на разположение. В този ред на мисли ми се иска да купя по-бюджетна количка, лека, която все пак да издържи на натоварване една година. В темата за колички ми препоръчаха iSafe visual 3, която трябва да поръчам от Англия чрез Габко. За нещо, което би ми свършило работа, но се предлага на нашия пазар, сещате ли се?
Ще бъда благодарна на съвети и препоръки. 🍀

# 613
  • София
Защо не разгледаш чиполино. Имат добри модели и са на приемливи цени. А не са скапани. И баткото и бебето избутах с една. Имат симпатични летни модели, които можеш и зимата, ако се наложи да буташ.

# 614
Четох доста добри отзиви за Чиполино Микси и се бях насочила към нея, но в последния момент се хвърлих на Cosatto woosh. Иначе Чиполино Микси са с доста голям сенник, голям багажник, някъде 8 кг май беше, пълно легнало положение, няколко степени на облегалката. Недостатък: стърчащата спирачка отзад, която опира при сваляне по стълби /което май е проблем при доста летни колички/.
Та си седим с Косатото на терасата... Grinning шанс

Общи условия

Активация на акаунт