Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Мале, мале! Одеве си мислех точно за вас, които сте с по две и три деца...
Аз с нова чуденка. На беба ѝ излезе преди 2 дни някакво петно на крачето. Първоначално не се впечатлих и реших, че ще се махне, но не се маха и одеве забелязах и на другото краче. Утре ще го пратя на педи, дано се вижда достатъчно добре на снимка. Някой да се е сблъсквал с такова? Не мога да реша какво е. Екзема?
Леко грапаво ли е?
Да
Преди месец и половина и на моята бебка се появи , купих на Себамед лосиона и от него и минаха. И на лактите имаше тя.

# 586
  • WonderLand
И малчо има на крачетата и на лактите, педи каза, че е АД. Смених козметиката с такава за атопична кожа на Мустела. С редовно мазане изчезват.

# 587
Благодаря ви за отговорите! Ползвах в началото козметика на Uriage, скоро купих на Hipp, защото се влюбих в аромата и реших да пробвам. Явно не е подходяща за кожата ѝ, но пък отчитам факта, че не мажа много често с лосион. Май ще трябва. Имах мостри на Адерма за атопична кожа и съм мазала тук-там някое сухо петно и изчезва от едно мазане, но не са били такива червени. Ще взема нещо подходящо като ходя до аптеката.

# 588
Мале, мале! Одеве си мислех точно за вас, които сте с по две и три деца...
Аз с нова чуденка. На беба ѝ излезе преди 2 дни някакво петно на крачето. Първоначално не се впечатлих и реших, че ще се махне, но не се маха и одеве забелязах и на другото краче. Утре ще го пратя на педи, дано се вижда достатъчно добре на снимка. Някой да се е сблъсквал с такова? Не мога да реша какво е. Екзема?
Леко грапаво ли е?
Да
Преди месец и половина и на моята бебка се появи , купих на Себамед лосиона и от него и минаха. И на лактите имаше тя.

И моята бебка има такива, появяват се от време на време, а през януари цялото и тяло се беше покрило с такива, изкарах си акъла.
Водих я при един доцент дерматолог, той като видя и направо ми се присмя, като сме говорили по телефона си представил много страшен дерматит, а това било нищо. А то беше по цялото тяло Open Mouth
Та каза, че е контактен дерматит, може да е от прах за пране, може да е от козметика. Тогава почнах да пера с настърган домашен сапун. Изписа ни на A-derma exomega крем или лосион и на същата марка олио за душ. Много помогнаха тия неща, сега се появяват само понякога на крачетата, но като мажа повече и минават. Иначе я мажа всяка вечер преди лягане.

# 589
И аз я мазах няколко седмици с Хип и също й се появиха две три грапави петънца, но не червени, а безцветни. Почнах да си я мажа с биодерма и се оправи. Повече хип никога.

# 590
Аз съм със суха кожа. На ръцете ми излизат същите когато мия с някое по-агресивно веро/ Пур например/ и стават много зле. Затова за душ гел ползвам само Дав, а за миене Бочко. Лосиони и др козметики не ползвам от тях става още по-ззле като спра да се мажа. Откакто баткото се е родил ползвам дул геш на Бюбхен с 1/3 лосион и не съм имала проблем. Почти не съм го мазала с лосион само първия месец. Обаче по едно време спряха вноса и гърба му стана като шкурка, мазах го с лосиони ама пак сисе усещаше лека грапавина. Когато се роди бебка случайно видях, че пак са го пуснали и купих 4бр./ само толкова имаше в магазина/ и с нея съм по същия начин. И баткото почнах да къпя с него и гърба му се оправи.

# 591
При нас беше също имаше грапави петънца по краката, излязоха м. Януари и от хип (който използвахме от раждането) минахме на мустела за суха и атопична кожа, с първото намазва е изчезна. Сега от няколко дни свърши мустелата и пак мажа хип и краката пак взеха да съхнат. Предполагам, че хип не овлажняват така добре и ще си го ползваме пак лятото, сега с пълзенето ни трябва нещо по мазно..

# 592
Благодаря, чудесни сте! Flowers Hibiscus Hug

# 593
  • София
На баткото постоянно му излизаха до две годишна възраст. A-derma Exomega е номер едно просто. За няколко намазвания изчезваха. Доктора, обаче каза, че това е от липса на омега 3 и кремчето лекува външно само. Откакто започнах добавка омега 3, нови не са излизали. Той е крайно злояд и нито авокадо нито риба яде.

# 594
  • WonderLand
Ditmade, ти ли приемаш омега 3 или на него даваш?

# 595
Така, аз започвам ново начинание- махане на биберона. Някой да сподели тактики? Той го ползва само да заспива и то дневния сън, нощем заспива с кърмене. На баткото за три дни го бях махнала, пореваваше и заспиваше. Това обаче изпадна в истерия, взех го на ръце, направо кръвно вдигнах, няма успокояване. Иначе си заспива сам в кошарата, сега не го знам как ще го правя

# 596
И моята педи каза за петънцата да давам омега, имам на аквасорс ЕМК, ама ги забравих, дитмейд ме подсети да й давам отново.
За бибата, бебето не пожела биба, но на каката й а махнах на година и 2-3 месеца, отрезах й върха и казах, че куче я е гризнала. Тя се ядосва, ядосва и накрая я хвърли в коша, но вече разбираше. Няколко дни ревеше и си я търсеше, докато зазпива, после забрави. Сега се чудя как ще отбивам някой ден бебето, като ме ползва за биба...

# 597
Така, аз започвам ново начинание- махане на биберона. Някой да сподели тактики? Той го ползва само да заспива и то дневния сън, нощем заспива с кърмене. На баткото за три дни го бях махнала, пореваваше и заспиваше. Това обаче изпадна в истерия, взех го на ръце, направо кръвно вдигнах, няма успокояване. Иначе си заспива сам в кошарата, сега не го знам как ще го правя
На баткото му бях скъсала бибата и като я смучеше се дразнеше. За 3 дни я махна. Сега ще процедирам по същия начин като му дойде времето.

# 598
Здравейте момичетааа как сте. 😊
Отдавна не съм писала, сигурно ме забравихте вече ☺️ Нямам време за нищо. Почнахме да се изправяме и лазим като японски трактор хаха направо няма спирачко таз моята Ана. Надявам се и вие сте добре.

# 599
  • WonderLand
Аз мисля, че още е рано да махам биберона, но все пак работя по въпроса. От известно време гледам да го давам само за сън или ако мнооого се разстрои от нещо (че нали ми е драматичен). Иначе преди това беше закачен за него и по цял ден в устата. Той заспива обикновено гушнат в мен или баща си и в момента в който заспи плюе бибата, но тръгнем ли да го слагаме в кошарата се разбужда леко и ако не я дадем се буди, иначе си продължава да спи.

Общи условия

Активация на акаунт