Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 637
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • WonderLand
Напръстника на Canpool и паста Бочко 😁   Ние имаме и горни зъби вече и с тях са общо 5, но почиствам още от първото зъбче.

# 571
А как стои въпросът с изплакване и изплюване?

# 572
Еми излезнахме - 15 мин докато всички се облечем, сложим маски, намеря шал за бебето да го покрия в асансьора, даже може би 20 мин. Обиколихме блока, бягахме на 20 метра от минаващите хора, каката се разбяга след една пеперудка, падна и се размрънка, че я боляло. Прибрахме се, може би седяхме 15-20 мин. Преоблекохме се пак, дезинфекцирах дръжки, сега пуснах и пералня. Е,  мисля да скоро да не си причинявам такова приключение хаха
За паста и зъби изобщо не съм мислила още, имаме две зъбчета. Може би след годинката.

# 573
  • София
Явор е с 7 пробили и един на път. Паста и четка ще взема скоро. На чико много ми харесва. Малко е скъпа, но баткото започна с нея и ми беше много удобна четка. С тоя напръстник изобщо не мога да се справя, то това чудо не дава да му бръкна в устата. С четката изобщо не знам как ще е. До две годинки изобщо не ми е плюл паста. Облизва си я и си гълта. Не е проблем. Важното е пастата да е без флуорид...примерно...

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:36 от ditmade

# 574
Няма зъби още бебка, но чат пак я минавам с напръстника от комплекта на Авент и с бочкото. Тя мн се кефи, че я четкам. А и пастата е сладка, същата като гелчето за зъбки. Гълта си я, няма проблем. 0+ се води.

Обиколници купих преди месеци защото си удряше жестоко главата ама ги махнах, защото все ги дърпаше и то нямаше смисъл от тях. Та стоят и събират прах сега.

Аз не излизам. На терасата за малко излизаме като стигна. Ходила съм 2-3 пъти до магазина лично, останалите пъти таткото.

Аз да се оплача че ми се счупи блендера с чопъра и днес поръчах направо кухненски робот. Та беболина ще трябва да яде купешко няколко дена. Дано не и се услади и да откаже домашното, че вече са доста хитри малките буболечки. 🍌🥕

# 575
  • София
Голям боклук са пластмасовите. От стор.бг си поръчах дървена за 28 лева, издържа до 100 кг ( и аз се люшкам). Вързали сме я в коридора на лоста на упражнения на ММ. Няма предпазна пръчка между краката, но на моя човек това не му е проблем. При желание винаги може да се импровизира.
На моята приятелка люлката виси навън в двора и я ползват вече 5-та година и нищо й няма. Поръчах, ще я видим. Simple Smile Дървените са ми прекалено отворени и ме е страх. То е ясно, че ще съм до него, но все пак..

Иначе за зъбите, Ивчо има 1 долен и 1 горен и съвсем скоро ще пробие и другия горен.

# 576
Ние още нямаме зъби, но всичко е в устата, лиги като куче и не спим вечер.. Но какво да се прави, ще търпим. Научи се да бърка в сортера, вади играчка и пъха в устата, затова го използва..

# 577
  • WonderLand
Бебешките пасти за зъби са безопасни при поглъщане, освен това се използва количество, колкото оризово зрънце. Просто гледайте пастата да е 0+ месеца.

# 578
  • София
Голям боклук са пластмасовите. От стор.бг си поръчах дървена за 28 лева, издържа до 100 кг ( и аз се люшкам). Вързали сме я в коридора на лоста на упражнения на ММ. Няма предпазна пръчка между краката, но на моя човек това не му е проблем. При желание винаги може да се импровизира.
На моята приятелка люлката виси навън в двора и я ползват вече 5-та година и нищо й няма. Поръчах, ще я видим. Simple Smile Дървените са ми прекалено отворени и ме е страх. То е ясно, че ще съм до него, но все пак..

Иначе за зъбите, Ивчо има 1 долен и 1 горен и съвсем скоро ще пробие и другия горен.
Дано се окаже здрава. Аз гледах в Кауфланд някакви пластмасови...те се разпадаха още в магазина. Има едни по-обемисти, може би те са по-здрави не знам. Обаче на мен ми беше мерак о аз да се люлям.

# 579
За зъбките на баткото започнах да ги почиствам като станаха 8, не съм се вталясвала още с първото зъбче. Малчо има 5 и още не ги почиствам, но предполагам скоро ще започна.
Люлка и аз търся къде ли не. Харесах една пластмасова в фасебук, дано не се окаже боклук.
Днес водих баткото на лекар, каза че е възможно да е вирусно, но не е сигурна защото няма темп. и гърлото е добре. Е откъде го хвана тоя вирус да му се не види. Сигурно от "леглото си" 🤷‍♀️
Аз без тренировки и диета, от притеснение покрай шарки и тем подобни днес разбрах че съм свалила 8 кг. за 20 дни. Като се замислих то не ми остава време да ям.

# 580
За зъбките - преди карантината водих баткото при един от най-добрите детски зъболекари във Варна и той ме пита за бебето има ли зъби, тъкмо беше пробил първият. Каза веднага да започвам с Ненедент и да не чакам, защото той си хапва храна, няма разлика от нас (с изключение на сладки неща, които не давам). Аз и с баткото така процедирах- Ненедент още при първото зъбче и силиконов напръстник. 
Ние не излизаме, вчера ходих да купя на бебето яйца, навън пълно с народ без маски, седят приказват на групички, по градинките и пейките, в магазина една жена без маска ми се навря в лицето буквално, така й се изрепчих, залепена за гърба ми като гербова марка, как не я е срам! Вкъщи е лудница, баткото е на 7 години, хора!!! Има толкова много неизразходена енргия, не мога да ви опиша. Ако мислите, че с бебетата е трудно, представете си 7 годишния тазманийски дявол, който вече има и акъл и постоянно ни се отговаря, не слуша, само крещи и подскача до обезумяване. В допълнение- онлайн училище, сядам с него и не мърдам докато не свършат домашните, че а съм мръднала да обеля някой картоф, а е станал и се е заиграл с Легото. Дори не мога да стигна до бебето, за да го видя ОК ли е вкъщи, не е ли. Мъжът ми работи също от вкъщи, постоянно е в разговори и конферентни връзки, трябва и на него тишина, не мога да насмогна да готвя три пъти на ден за бебето, три пъти за нас, всеки ден миялна, прахосмукачка, да живеят роботите и сушилните! И е нон стоп мизерия, вече вдигам ръце. Жадувам за навън, мрън, мрън 🤪🤣

# 581
Мале, мале! Одеве си мислех точно за вас, които сте с по две и три деца...
Аз с нова чуденка. На беба ѝ излезе преди 2 дни някакво петно на крачето. Първоначално не се впечатлих и реших, че ще се махне, но не се маха и одеве забелязах и на другото краче. Утре ще го пратя на педи, дано се вижда достатъчно добре на снимка. Някой да се е сблъсквал с такова? Не мога да реша какво е. Екзема?

# 582
Аз с нова чуденка. На беба ѝ излезе преди 2 дни някакво петно на крачето. Първоначално не се впечатлих и реших, че ще се махне, но не се маха и одеве забелязах и на другото краче. Утре ще го пратя на педи, дано се вижда достатъчно добре на снимка. Някой да се е сблъсквал с такова? Не мога да реша какво е. Екзема?
Леко грапаво ли е?

# 583
Леко грапаво ли е?
Да

# 584
Суха кожа е. Хидратирай по-често кожата. И бебка има на крачетата под дупето точно. Аз си взех за мен един лосион на uriage, че съм вече с рани на ръцете, мажа я и нея и е по-добре! Бях чела че се казва “гъша кожа”.

Общи условия

Активация на акаунт