Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 743
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Не е препоръчително ,но около мен имам доста хора с деца с разлика около година и нещо и секцио .
При почти всички случайно,непланирано .
Майката на бившия ми е родила по онези времена две деца с година разлика ,секцио.
Безпроблемна бременност .

И аз много искам трето ,възможно най -скоро .Мъжа ми се дърпа ,поне година иска да чакаме ,нищо че беше естествено раждане.

Според мен ,за да си спокойна ,мини преглед с ехограф ,за да се види шева на матката как е зарастнал .И задължително кажи ,че планираш друга бременност скоро .

Едната лекарка ,ми каза на мен две-три години ,и то след вагинално раждане.Защо ,не знам .Проблемна ми беше бремеността в последния триместър ,на 32 години съм .Ако изчакам толкова ,може би ще се откажа изобщо .Много го мисля .

# 196
Поне година и половина трябва да има между двете операции. За предпочитане е даже да се изчака две години и тогава да се мисли за втора бременност. Поне така ми бяха казали докторите след първото секцио.

# 197
И аз така знам за секцио, стандартната препоръка е 2 години. Не че няма и с по-малка разлика, но ако е планувано аз бих изчакала.
И мен нещо доста ме удариха хормоните този път. До 6-ти месец бях много зле и после като се поосеферих и като ми се прииска и трето дете, а още бременна..после като родих особено първите два месеца само за трето дете си мислех. Сега се поуспосоиха малко хормоните и не мисля нон стоп за това. Аз обаче и съм на годинки и ако искам трето живот и здраве трябва до 2-3 години все едно да раждам пак, а не се виждам с такава малка разлика. Но да сме живи и здраве, сега няма да го мисля още.

# 198
Явно си я има тази хормонална буря Grinning

При първото ми раждане исках второ  след месец,сега ми се прииска още веднага ,явно защото леко и бързо родих,пък и вече знаех какво е .

Щерката и сина са с 5 години разлика ,и двете ноемврийчета ,помага голямата .Но от друга страна ,пък и имат абсолютно различни нужди.
Със сигурност е трудно с породени /близнаци .На мен не ми се иска няколко пъти да излизам в майчинство .

Но мъжа не мисли ,че е момент за още едно детенце ,затова ще гледам по+рано да се върна на работа ,и после ще го мислим.
Божа работа .Има хора ,,които и едно бебче нямат ,така че ще пробвам да не мрънкам и драматизирам .

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 22:57 от lady_gothic

# 199
И аз искам второ дете. И по принцип, но и най вече за да са си верни другарчета в живота. Знаем : брат брата не храни, но тежко на този който го няма. Но като гледам колко грижи е и как няма кой с нишо да ни помогне, или ще се откажем, или ще чакаме поне 4 - 5 г, за да поотрасне малката. И тогава ще се разминават по интереси дълго време, но това е. Мъжа ми помага, но има тежка работа и не мога да го карам винаги. С моята майка нещата са сложни , свекървата е в чужбина (и слава богу, защото тя от раждането на дъщеря ми брутално изтрещя в лошия смисъл на думата). Вариант е единствено бавачка почасово, ама там трябва да се престраша да пробвам Grinning

Тези дни малката започна да се буди от почти най малкия шум и да подскача. Никога не сме пазили пълна тишина точно за да се научи да спи на шум. Не знам какво стана. Даже ако някой тръгне да говори докото ть яде и се ококорва Joy Отделно на моменти още я успокоявам с бял шум, а мислех че сме минали този период.

# 200
Клеопатра ,не разбрах дали пюрето ,което даваш е от трите въведени храни .
Иначе  вашия сценарий ми е много познат с каката - не иска мляко ,различни марки,различни шишета....ревала съм и съм давала с лъжичка ,хранех я само заспала .
Но АМ/кърма на тази възраст е най-важно .
Аз добавях в зеленчукови и плодови пюрета АМ.
Честно казано бих спряла засега да давам пюре,щом има проблеми с коремчето .Малко е бебенцето .И като преминат оплакванията да пробвам с оризова каша ,безмлечна ,направена с АМ ,което пие.Талъв съвет ми беше дала педито (на частно ),с голямата .Че щом не иска мляко ,по-добре каша,защото има повече калории от зеленчуково или плодово пюре.
Ако не иска от шише ,с лъжичка .
Не съм комбинирала зеленчуци,давах от един вид. Може би трабва да пробвам като въведа морков към него да добавя малко друг зеленчук, а не изцяло новия зеленчук 🙄

# 201
Добро утро,веднага ще ди вдъхна кураж,искам да ти споделя,че отглеждам трите ни деца без помощ от баби , дядовци и прочие,мъжът ми е много ангажиран в работата и понякога и от вкъщи работи на лаптопа.
Следователно и той не винаги ми помага с децата.
Въпрос на нагласа е и е много ама много яко да имаш повече деца.Уникално е да виждаш сладките им малки усмихнати личица и да ти говорят със сладките си гласчета.Да растат пред очите ти и да те радват,дори когато нямаш сили и си уморена.Много мога да ти кажа,но съм мн.благодарна,че не си останахме с едно детенце.Първият ми син и вторият са с разлика от 4год.и четири месеца,а вторият и третият са породени 1год. И осем месеца.
Обичат се , търсят се , играят си даже и с бебко , големия също си обръща внимание на бебето,въпреки,че са с разлика от шест години . Blush
Голяма радост са децата,но и голяма отговорност разбира се. Hug
И аз искам второ дете. И по принцип, но и най вече за да са си верни другарчета в живота. Знаем : брат брата не храни, но тежко на този който го няма. Но като гледам колко грижи е и как няма кой с нишо да ни помогне, или ще се откажем, или ще чакаме поне 4 - 5 г, за да поотрасне малката. И тогава ще се разминават по интереси дълго време, но това е. Мъжа ми помага, но има тежка работа и не мога да го карам винаги. С моята майка нещата са сложни , свекървата е в чужбина (и слава богу, защото тя от раждането на дъщеря ми брутално изтрещя в лошия смисъл на думата). Вариант е единствено бавачка почасово, ама там трябва да се престраша да пробвам
Клеопатра,ако си въвела картоф например,като ще въвеждаш нов зеленчук,недей да даваш само морков или тиква примерно , а ги комбинирай с картофа и мисля,че ще се получи по-добре,аз така съм ги захранвала мойте.
Само морков трудно ще яде или само тиква,но това е мое мнение. Blush
Дано да проядът лесно и безпроблемно.
Как е сега коремчето на бебчето-оправи ли се?

# 202
Добро утро и от мен.
Аз съм с близнаци и вече мисля за трето. Толкова много искам.... а съм секцио. Во искам... 🤣
Незнам до кога ще мога да издържа? Знам че не е редно веднага... но пък и каква е гаранцията че ще стане веднага, при положение че близнаците са инвитро  чакани от има няма 11години? 🤔

# 203
Добро утро,веднага ще ди вдъхна кураж,искам да ти споделя,че отглеждам трите ни деца без помощ от баби , дядовци и прочие,мъжът ми е много ангажиран в работата и понякога и от вкъщи работи на лаптопа.
Следователно и той не винаги ми помага с децата.
Въпрос на нагласа е и е много ама много яко да имаш повече деца.Уникално е да виждаш сладките им малки усмихнати личица и да ти говорят със сладките си гласчета.Да растат пред очите ти и да те радват,дори когато нямаш сили и си уморена.Много мога да ти кажа,но съм мн.благодарна,че не си останахме с едно детенце.Първият ми син и вторият са с разлика от 4год.и четири месеца,а вторият и третият са породени 1год. И осем месеца.
Обичат се , търсят се , играят си даже и с бебко , големия също си обръща внимание на бебето,въпреки,че са с разлика от шест години . Blush
Голяма радост са децата,но и голяма отговорност разбира се. Hug
И аз искам второ дете. И по принцип, но и най вече за да са си верни другарчета в живота. Знаем : брат брата не храни, но тежко на този който го няма. Но като гледам колко грижи е и как няма кой с нишо да ни помогне, или ще се откажем, или ще чакаме поне 4 - 5 г, за да поотрасне малката. И тогава ще се разминават по интереси дълго време, но това е. Мъжа ми помага, но има тежка работа и не мога да го карам винаги. С моята майка нещата са сложни , свекървата е в чужбина (и слава богу, защото тя от раждането на дъщеря ми брутално изтрещя в лошия смисъл на думата). Вариант е единствено бавачка почасово, ама там трябва да се престраша да пробвам
Клеопатра,ако си въвела картоф например,като ще въвеждаш нов зеленчук,недей да даваш само морков или тиква примерно , а ги комбинирай с картофа и мисля,че ще се получи по-добре,аз така съм ги захранвала мойте.
Само морков трудно ще яде или само тиква,но това е мое мнение. Blush
Дано да проядът лесно и безпроблемно.
Как е сега коремчето на бебчето-оправи ли се?
Най-вероятно направих грешка със захранването, поради тази причина че въвеждах по 1 зеленчук без да смеся с предния. Към момента сме спрели захранването и сме на антирефлуксно мляко, моля се да си ака нормално(страх ме е сега а не се запече) и да не повръща .  Да ви попитам има ли проблем да комбинираме Нан Комфортис и Нан АР-пример сутрин и следобед да давам АР,през останалото време Комфортис,защото тя няма рефлукс 🙄

# 204
Добро утро и от мен.
Аз съм с близнаци и вече мисля за трето. Толкова много искам.... а съм секцио. Во искам... 🤣
Незнам до кога ще мога да издържа? Знам че не е редно веднага... но пък и каква е гаранцията че ще стане веднага, при положение че близнаците са инвитро  чакани от има няма 11години? 🤔
Една приятелка на сестра ми е с природени. Каката е инвитро. И двамата имат проблем ми и им бяха казали, че няма шанс за нормално. Те и доста години опитваха преди инвитро. Второто е съвсем нормално заченато и имат разлика 1г и 4м. Разбра, че е бременна чак в 3м като почна да повръща и хукна по доктори да разбере от какво е болна.

# 205
Здравейте,мами! Ето го нашия пораснал Дани вече на 4 месеца. Кашля си, киха си, сополи текат, дано да мине бързо. Стоим си в къщи, излизаме само на двора. Ние живеем в едно село до Банско и Разлог и ме е страх да обикаляме. Таткото ходи на работа,дано да се опазим.

# 206
Към майките,който кърмят децата си,ще споделите ли в какви пози кърмите?
Сили не ми остават , нашия го кърмя само докато съм права и го люшкам,седна ли не иска да засуче и не яде,ако е зясукал и яде дори унесен се събужда и дърпа и не желае да яде.Отделно като е буден се разсейва и само така се насуква,тежи си вече , а и кръста много ме боли,иначе разбира се обожавам да го гушкам,ама ако седеше мирен поне да съм седнала щеше да е супер.
Вечер преди го кърмех легнала,но вече и спящ през ноща иска да го гушна иначе се разревава и не иска да суче.
Приемам съвети за отучване.
Батковците му не са били чак толкова инати и незнам как да го накарам да се храни без да се разсейва.
Лукреция дано сте оздравяли и се е възстановил малкият сладур.

# 207
Аз малката от самото начало я кърмя само в стандартната поза "люлла". Най-удобно ми е. И тя понякога се извива, дърпа и т.н. и в такивя случаи просто спирам и слес известно време опитвам пак. Права съм я кърмила само няколко пъти вечер, ако е плачела преди да заспи.

# 208
И аз кърмя в поза люлка. Ако много се дърпа и нервничи легнала. Но моето обикновенно като почне да яде се унася и направо се разплува.

# 209
Аз вече почти само легнала кърмя.Много ми тежи и все си мисля,че не я държа добре и не й е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт