Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 746
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Поза кръстосана люлка и то върху възглавница за кърмене...В началото нямах, но и двете се преродихме щом започнах да я ползвам.

# 211
И аз кърмя в стандартната поза през деня, седнала с възглавница за кърмене която опасвам около кръста си и се подпирам с ръката на нея. Страшно удобно ми е така на дивана. През ноща кърмя легнала.

# 212
Mamma Maria Дано е само период и отмине скоро... Аз също много време кърмих само права, защото малката стачкуваше, никак не ставаше иначе, та ви разбирам. Много се изтощавах от носене, а и вървеше едричка нашата. В чудо се видях. Иначе или я оставях и чаках да се успокои колкото време е нужно и да засуче, или се изцеждах и й давах от шише.. Посъветваха ме да я кърмя като е сънена, ама тя почти не спеше през деня или за много кратко и се будеше и пак се дърпаше. Само през нощта си сучеше спокойно. В крайна сметка отмина от самосебе си и сега нямаме проблеми.

# 213
Ами то точно така и ние покрай кърмаческите му стачки плюс колики го научих така права да го кърмя,но той мъжът ми вече го беше приучил с разходки , рязнасяне из апартамента и гушкане да го кротва.
Дано отмине и най-вече да са ни живи и здрави.

# 214
Аз натрупвам възглавници до таблата на леглото, сядам, облягам гърбината на тях, свивам колената и се подпирам на тях. Тази поза ми е най-удобна. Кърмя и легнала когато ми се спи много. Когато съм права не иска да яде и изпада в истерии. Понякога и като съм седнала се опъва назад и почва да реве, но му давам почивка и тогава пробваме пак.

# 215
Момичета, Марина вече се опитва да лази.Още й е рано, на 3 месеца и 3 седмици е, но пък се тътрузи и изминава някакви разстояния. 😀

# 216
И моят се опитва -като е по коремче си изминава разстояния и той .На мен ми прилича по скоро на плуване Grinning

Вече седмица обаче не спи .Както знаете винаги съм се хвалила ,че спи през нощта по десетина часа .Да,ама не -независимо кога е последното хранене -в 21,22 или 23 часа дори пробвах снощи ,се буди в 4 или 5 сутринта ,яде и пак заспива и се буди по часовник в 8.А преди и до 9-10 е спал .Яденето продължава да е по 5 пъти за денонощие ,правя му АМ с 6 лъжички,които не винаги изпива .
Какво да правя ?Само първите три седмици от рсждането имаше нощно хранене,три поредни месеца си спеше добре и сега изведнъж пак.

# 217
Нали знаеш, при децата всичко е фаза и ще мине Simple Smile
Бебка също се буди вече по-рано, преди спеше до 11, сега в 9 часа въпреки, че е нахранена вече будна. Преди спеше до 14-15 часа, сега всеки ден различно, но вече никога не спи по 2-3 часа, а някакви експресни дрямки. Затова пък няколко вечери се буди чак към 5, а преди това всяка нощ в 2 или 3 часа. Искам да кажа, че и при нас забелязвам промяна тези дни в съня.
На този етап няма какво да направиш, води се по бебето. А и е скок в растежа сигурно. А и за тази възраст сане от 22-23 до 5 си е страхотно.

# 218
Момичета, мога само да си мечтая за паузите на вашите бебоци... Моята девойка се буди на около 2-3 часа. Като миналата вечер се буди на около час и половина!!! Weary Само няколко пъти ми е правила паузи от 5-6 часа и то преди повече от месец и нещо...

Споделете какво правите, че спят по толкова... По-активни ли сте през деня? Колко често гимнастики? Масаж правите ли? В колко заспиват? До по-късно ли ги оставяте за будуват? Носите ли ги често на ръце или ги оставяте повече да лежат? Има ли кърмени бебета с по-дълги паузи? Колко често и колко дълго спят през деня?

Пробвах с повиване, без повиване, с бял шум, без бял шум, имаше дни в които си пийвах кока-кола, спрях я изцяло, кафе и черен чай не пия... Чудя се вече къде да търся проблема и се моля за поне 4-часова пауза Unamused

# 219
Късметлийки сте и с това будене... Вече трета седмица май... Най-дългият сън е около 4 часа и после почва на всеки час будене... През деня също не спи като преди, ами по около 30 минути на едно заспиване... Сега разбрах какво е недоспиване заради бебе... И то не толкова заради буденето през час, ами на всичко отгоре хапне по 2-3 минутки, но не пуска гърдата поне 30 минути... и това вече ме изморява, защото до следващото будене съм спала максимум 30 минути. А ако я отдръпвам с нарушаване на вакуума с пръст в устата понякога се разсънва и "хваща" още по-здраво... Чак ми се разраниха зърната от цялата тая история... Дано мине по-скоро тази фаза....дано е фаза.

# 220
Дара яде последно към 22 вечер и спи до 8-9 сутринта. Тази сутрин обаче се събуди в 6:30 много гладна...

# 221
Шоколадче,бях постнала в темата една схемичка на будуване / сън.
За 4 месечно бебе след два часа будуване ,игра,ядене и т.н.,трябва да се сложат да спят.
Доскоро го правих .Имало е случаи на рев и мрънкане ,но пускам музика или шумове и люшкам кошчето и заспива по някое време .
Обаче сега всички като са си в къщи .....особено баща му и каката ,може и от това да е при нас.

Йоана ,Росен беше като вас ,и все пак 6 и 30 е по -добре от 4....Просто не сме свикнали ,а и каката се буди и не може да заспи и мрънка ....То да беше само ядене -гука,вика ,бърбори...Ако е на АМ ,увеличете дозата .

Мама ме съветва за оризова безмлечна каша в последното шише .Пък с друго може да си го захраня след 6-ти месец.Не иска да яде по-често ,а пък каша от шише не мисля че ще попречи на захранване водене от бебето ,пак се пие .Какво мислите ?

# 222
Оо и ние сме през 2 часа, вече не ми прави впечатление даже. Единствено за заспиването се чудя, той не може сам да заспи и се чудя дали да пробвам с този метод на Фърбър, където влизаш там на 3, 5 и 7 мин и после се удължава стоенето сам, докато накрая заспи. Пише, че към 5-6 месеца е подходящо да се пробва с него и за макс седмица се научавали да заспиват сами ама има и рев... Някой пробвал ли го е с предишните си деца? Знам, че на някои хора децата им си заспиват сами, но не всяко дете е така...

# 223
Лейди,не виждам нищо лошо ако иска разбира се нека пие бебко,но по скоро нека бъде млечна каша , а не безмлечна.Все пак кашите след четири месеца не са проблем.Предполагам,че идеята ти е да се засити повече и да не се буди през ноща.
Ох аз да се оплача снощи нашия не спа два часа като не събуди в пет без двадесет.А от два до четири се въртеше и мрънкаше кърмих го разбира се,но не се кротна.Заспа и в осем и половина си беше буден и пълен с енергия.Аз пък като прегазена Confused

Curls&Waves , моята кума така беше научила детето си , оставя я да си заспи в креватчето и излиза от стаята.При нея работеше , просто тя така я преспиваше от раждането още.

# 224
Здравейте, аз съм от октомврийските мами, но следя и вашата тема, защото сме близо като възраст.
Моята бебка си спеше по цяла нощ, откакто стана на около 2 месеца. Сега ще става на 6, захранвам я от 01.03. и почна да се буди от газове, а преди това от зъби, края на февруари избиха долните два, сега чакам горните.
Тъй че това постоянно будене сигурно е заради зъбите 🙄

Общи условия

Активация на акаунт