Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 747
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Оо и ние сме през 2 часа, вече не ми прави впечатление даже. Единствено за заспиването се чудя, той не може сам да заспи и се чудя дали да пробвам с този метод на Фърбър, където влизаш там на 3, 5 и 7 мин и после се удължава стоенето сам, докато накрая заспи. Пише, че към 5-6 месеца е подходящо да се пробва с него и за макс седмица се научавали да заспиват сами ама има и рев... Някой пробвал ли го е с предишните си деца? Знам, че на някои хора децата им си заспиват сами, но не всяко дете е така...
За първи път чувам за този метод, може ли да споделите повече инфо? Благодаря!

# 226
Мама Мария,аз искам безмлечна ,за да я правя с АМ ,което пие по принцип,искам да слагам малко .Ох ще видим ,ще го мисля .Но млечните са с преходно мляко .
Няма да мрънкам ,има и съвсем неспящи мами и бебета .

Може и зъби да са ,давам на мама натура таблетки по 3-4 на ден .

Ето го методът Е
  https://m.rozali.com/semeistvo/bebe/metodut-furbur-ostave … to-da-plache.html
При нас е нещо подобно ,но спим в една стая и отиваме в кухнята най-често .Някой път не се получава ,но не нося на ръце ,говоря ,галя,играчки и т.н.

# 227
Относно въпросите на Шоколадче.
Моят бебок спи от 22 до 9, като в 5 има едно бързо хранене и заспива докато го оригваме (за жалост вече е самп на АМ, но и на кърма беше с този режим) . Общо взето през деня играем доста, правим 1 или 2 пъти на ден упражнения и 1 път масаж. Относно разхождането на ръце - разхождам гп докато го оригвам. Има 6 хранения на денонощие. Като вечер, когато баща му е вкъщи, падат големи игри и смях и заспива пак докато го оригваме. През деня има няколко дрямки за по 30 40 минути.

# 228
Шоколадче,бях постнала в темата една схемичка на будуване / сън.
За 4 месечно бебе след два часа будуване ,игра,ядене и т.н.,трябва да се сложат да спят.
Доскоро го правих .Имало е случаи на рев и мрънкане ,но пускам музика или шумове и люшкам кошчето и заспива по някое време .
Обаче сега всички като са си в къщи .....особено баща му и каката ,може и от това да е при нас.

Йоана ,Росен беше като вас ,и все пак 6 и 30 е по -добре от 4....Просто не сме свикнали ,а и каката се буди и не може да заспи и мрънка ....То да беше само ядене -гука,вика ,бърбори...Ако е на АМ ,увеличете дозата .

Мама ме съветва за оризова безмлечна каша в последното шише .Пък с друго може да си го захраня след 6-ти месец.Не иска да яде по-често ,а пък каша от шише не мисля че ще попречи на захранване водене от бебето ,пак се пие .Какво мислите ?
Лично за мен това си е баш захранване. И не мисля, че е подходящо да се захрани с ориз  вечерта. А и нали искаше да захранваш по-късно? Не мисля, че е аргумент спането, а и не се знае ще си промени ли поведението. Това е мое мнение разбира се, дано не се засегнеш, не го казвам с лоши чувства.

# 229
Не се засягам Hug ,да ,по -късно искам ,след 6 ти месец.
Идеята ми беше  че е с шише ,няма да е с лъжичка .
С каката ми даде такъв съвет педито на частно (Токуда),в 3- ти месец още да слагам в последното шише лъжица-две(не помня вече)безмлечна оризова каша .Тя се хранеше трудно,повръщаше  и имаше съмнение за АБКМ. Оттогава помня ,че беше казала за безмлечна каша от ориз (не в количество и консистенция   от опаковката ,а рядка ,за да се пие )е най -добре за стомахче и при съмнения за алергия .
Отделен въпрос ,че аз вече бях захранила с пюре круша ,срам ,ама Flushed Сега не искам да оплескам нещата ,че го мисля и затова и събирам мнения .

# 230
Радвам се за всички които искат да имат по 2 и повече деца. Аз имам двама юнака и съм благодарна на Господ, че ми ги прати, и мисля да се отдам на тях (стига толкова). Честно казано ми се струва доста трудно да гледаш породени деца, поне за мен. Моите имат почти 6г разлика и пак е трудно. И двамата имат нужди, макар и различни. Но и двамата си искат и време и внимание... С което най-трудно се справям.
Е това не прозвуча както ми се искаше.
Исках само да похваля тези които искат деца 😂😂😂
Май не ми се получи много поста, но ще го оставя, че отдавна не съм писала 😂😂😂👌💞

# 231
Аз съм казала на ММ, че ще караме до момиче 😁 Ако и третият път е момче, обаче, ще се откажа 😩😁

# 232
Ние пък ще го караме до момче 😃

# 233
Лейди, мерси, знам я схемичката за съня и гледам да я спазвам. Засега имам успех и успявям да приспивам през деня. Понякога спи по 20-30 минути, понякога по час, случва се и по два часа. Та, нямам оплаквания от дневния режим. Но нощния, както казах, доста ме мъчи. На 2-3 часа будене... А понякога и по-често. Затова се чудя какво да променя, пък белким го докараме поне до 4-часова пауза Grin Ето такава съм, радвам се на малките неща, не ща да спи по цяла нощ Joy

Тони, благодаря за споделеното. Аз усещам, че не успявам да занимавам бебка достатъчно и много качествено. Правим някакви елементарни упражнения, размятам й разни играчки, като гледам да ги сменям, за да не й омръзват, уча я да ги хваща, разнасям на ръце из стаите като й доскучае и пея песнички. Има ли някакви статии, книги за занимаване на бебоци на нашата възраст? С по-големи деца ми се струва по-лесно, поне да можеше да седи. Но толкова малки бебета, не знам с какво се развличат Flushed

# 234
Лейди, мерси, знам я схемичката за съня и гледам да я спазвам. Засега имам успех и успявям да приспивам през деня. Понякога спи по 20-30 минути, понякога по час, случва се и по два часа. Та, нямам оплаквания от дневния режим. Но нощния, както казах, доста ме мъчи. На 2-3 часа будене... А понякога и по-често. Затова се чудя какво да променя, пък белким го докараме поне до 4-часова пауза Grin Ето такава съм, радвам се на малките неща, не ща да спи по цяла нощ Joy

Тони, благодаря за споделеното. Аз усещам, че не успявам да занимавам бебка достатъчно и много качествено. Правим някакви елементарни упражнения, размятам й разни играчки, като гледам да ги сменям, за да не й омръзват, уча я да ги хваща, разнасям на ръце из стаите като й доскучае и пея песнички. Има ли някакви статии, книги за занимаване на бебоци на нашата възраст? С по-големи деца ми се струва по-лесно, поне да можеше да седи. Но толкова малки бебета, не знам с какво се развличат Flushed

Ами.. Това което правим ние най-общо казано:
В леглото му, му пускам музикалната играчка и му давам 1 2 играчки;
Слагам го на активната гимнастика - има 2 и ги сменям;
Чета приказки и пея песнички, ;
Давам играчки и дрънкалки, вече му давам едновременно в двете ръчички и той ги държи едновременно;
От скоро с малки гумени топки се занимаваме - държа я на средната линия на корема и той посяга с 2 ръце да я хване и да я държи;
Игри по корем - нареждам му играчките и той се изтласква и ги достига или слагам огледало и се гледа 😁;
Обръщане по корем върху възглавницс за по корем с играчки и си играе с тях;
Често му слагам играчки около него и той се върти и ги взима и си ги хапва сладко сладко 😁
И упражнения за ръцете и краката гледам да правя 2 пъти на ден.
Също така му слагам кърпичка на лицето да си я маха, това е за координация.

Това е общо взето, което правим. Не е нещо кой знае какво, но за сега това Simple Smile

# 235
  • Наблизо
Шоколадче,не мисля че е до някакво нещо,което правим.До деца е.Моят от една седмица не иска да яде нощем(да чукна на дърво) но по някое време почва да шава и мрънка и трябва да му дам бибата.Преди това не работеше-искаше си да яде.От два месеца иначе го слагам да спи на горе долу час и половина интервал през деня и му действа добре.Вечер прави по-дълга пауза и лягаме.Сам започна да спи цяла нощ...както казва мама “Дорасъл е”.

# 236
Топки и аз мисля да поръчам, макар че не знам дали ще прояви интерес. Имаме едни супер леки, които са към активната гимнастика, но нещо не я впечатлявят Grinning

Приказки като й зачета, почва да се дразни. Дали е защото подбирам някакви супер дълги 🤣🤣🤣 Повече й пея Weary Направо е ужасия с тия детски песни, пея си ги дори на себе си Joy

Пробвах да й сложа кърпа на лицето, освен вълнение, друго не постигнах Grinning Показах й как да хване кърпичката и я дръпна, но не се сети, че може и сама да го направи. Утре ще пробвам пак.

Ние съвсем скоро се местим в нов апартамент, (ако не ни свари някоя забрана на генерала за тотално неизлизане от вкъщи Joy) и там ще я държа повече на твърдо на пода. Сега изкарваме повечето време в спалнята, а е тясно и повечето време е на леглото, което е с топ матрак, че и с олекотените ни завивки и е постоянно на меко и мисля, че може да изостава малко с развитието Thinking Дали е възможно? Примерно, че не успява да помръдне при опити за пълзене, само си мърда крачетата, но не успява да се отмести и на сантиметър.

Бюти, браво на юнака! Simple Smile Направо завиждам, искам и аз да спяяяяя Grin Обаче, честно казано, малко ме и плашат по-дългите паузи да не ми спре кърмата. Хем боли, хем сърби Joy

Като си казала биба... Моята девойка се научи да я ползва отскоро, малко преди да чукне 4 месеца Trollface Майка ми беше на гости и при едно от излизанията ми й дала биберона. След 2-3 избутвания, го зацоцкала. На кантар съм дали да продължавам да й го давам, макар че й помага да се успокои като е изнервена или като заспива. Направо ми е странно да я гледам с биба в устата, като преди това 4 месеца съм я гледала без Joy

Приспах я, отивам да ям, че и аз съм човек. А после ще опаковам багаж Weary

# 237
  • Наблизо
Аз съм За бибата,защото ми е по-страшно да си открие палеца.Бибата мога да я скрия някой ден и като цяло е предмет и ложе да се маха,нищо че сигурно е свързано с кризи.Познавам жена,която е на 47 вече и си смуче палеца...
Аз се притеснявам да го слагам на земята-стои легнал на дивана разтегнат или на спалнята.Продължава да не сиал да се обръща.

# 238
Шоколадче, ние прекарваме времето на дивана в хола или на дивана в детската, защото и на него на спалнята му е трудно, понеже е по-мекичко. Simple Smile

Иначе за кърпата върху лицето още нямаме никакъв напредък 😁

# 239
Това с кърпата на лицето за първи път го чувам. Аз го практикувам обаче без да знам, че имало такова упражнение. Има едно одеалце много му се радва и си го мята и над главата, обаче като я викна по име и го отмята в повечето пъти, но внимавам все пак.
Иначе не правя кой знае какво с нея, като ви чета ме е срам, но сега и с баткото вкъщи леееко ми идва нанагорно. Обикновено я разнасям от стая в стая, тя много следи брат си като играе.
Иначе днес бяхме на консултация, на 4 месеца стана вчера и е 6700 гр. Това което педиатъра очакваше е да може да си вдига ръчичките пред нея, да разказва нейни си неща, да лежи по корем поне минута, премята я обръщайки във въздуха. Не разбрах защо. Не ме е питал дали може да се обръща, тя не може още. Пита дали реагира на гласовете ни и общо взето това беше.
Лейди по принцип първо се въвежда някакъв зеленчук на обед, оризова каша с биберон ми е странно, но нали има някакви готови подобни, пак са с АМ..не знам от кой месец се дават. Аз каша съм въвеждала на по-късен етап. Ако искаш виж темата тук за захранването, има в началото много полезна информация.
Мен днес педиатъра ми каза да въвеждам картофено зеленчуково местна манджа когато преценя до 6 месец, но аз смятам  по-бавничко да е, месо гледам на баткото съм дала в 8-ми месец, преди това само зеленчуци и 2-3 плода. Аз много бавно захранвах, сега ще видим как ще е. Пазя си записките по дати кога какво съм дала.

Общи условия

Активация на акаунт