Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 755
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Били сте на консултация? Не са ли отменени консултациите? Ние на 20-ти бяхме на 2-ри ваксини, но като видях какво е положението не сме ходили, и педиатърката не ми е звъняла.

# 241
И ние утре, т.е. днес вече трябва да сме на консултация, но мисля че са отменени. Нямам и намерение да ходя. Кабинета е в болница и с двете деца нямам желание да ходя там.

# 242
А, добър вечер! Предишно събуждане: тоооочно преди 1 час и 37 мин Weary

Бебка може да се обръща от гръб по корем, но само наляво, и то на мекото легло, мисля че има лек наклон, който помага. На твърдо, на пода примерно, не знам дали ще успее...

HMoTwo, с по-голямо дете може би няма нужда от толкова внимание. То си е направо като с частен учител Grinning По-добре от коя да е изсмукана и изстрадана занимавка с мама Joy

Вашият педиатър обръща голямо внимание на развитието Open Mouth Нашият освен мерки, теглилки и ваксини, друго не прави...

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 03:44 от Dark_Chocolate

# 243
Нашата педи каза ,че до 13 април няма да има консултации .Като тези консултации ги прави сестрата -като при Шоколадче само ръст тегло и обиколка на главичка и гърдички ,нищо повече .Едвам я карам преди ваксини да му чуе дробчетата и да види гърлото за всеки случай .

Роско заспа в 23 и се събуди в 3 да яде ,с рев.Мдам....В момента се чудя как да успокоя каката ,която мрънка с крокодилски сълзи ,блъска ме и ми казва ,че не го иска в стаята .....Бил и прекъснал "хубавия сън".

# 244
И Сияна последно време се буди да яде през ноща, но обикновенно веднага заспива. Затова пък от няколко дни вечер преди да заспи е голям рев и се преспиваме на ръце. Как батко й успява да заспи по време на най-големите писъци не знам.
При нас на консултацията първо сестрата мери и тегли, а после докторката я преглежда и следи дали се развива добре. После докторката оправя документи, а сестрата бие ваксина. Ние имаме само първата, втората се наложи да я отложа че баткото беше болен, а после вече отлагат консултациите. То какво аз я отложих, докторката каза никаква ваксина щом има болен вкъщи, а аз се бях подготвила за спор, че не трябва да и я бият ще я заведа като оздравее батко й. Чак ме е яд, че не предложих този вариант кой знае сега кога ще има пак консултации и ваксини. После много ще и се сгъстят ваксините, а и ще е голяма и е малко по трудно държането на бебето.

# 245
И ние трябваше да сме на консултация днес или утре,но няма да ходим.Аз си го премерих вкъщи , но само ръст и тегло,главата и гърдичките не мога да му ги премеря.Добре наддава 6.800 кг. и 68 см.
Нашият педиатър преглежда бебко , гърдите му слуша,гърлото,гледа за зъбки и развитие на бебето.Разпитва дали е спокоен , дали си играе с играчки и дрънкалки,ние още на предишната консултация му казахме,че вече се обръща от гръб по корем.

# 246
Така като ви слушам май трябва пак да сменим педиатърката .,...
Мама Мария ,нямаш ли шивашки метър ?Аз с такъв меря ръст,глава и гърди.
А пък кг не знам как да му измеря у дома ,нямам бебешки кантар .

Моичкият се събуди в 7 ,не да яде разбира се ,а готов за игра-пищи,вика,гука....Сестра му ще ме убие вече ,тя не спи през деня ,сега като сме затворени е супер изнервена ,а не се ли наспи още повече .

Иначе е много активен по цял ден Росен,как не се изморява незнам .Чак се чудя нормално ли е.Постоянно рита и ръкомаха супер енергично .Почти няма състояние на покой и да се отпусне ,даже и докато яде .Вашите бебоци как са ?

# 247
Лейди,същата работа е не се спира рита , играе и си дърпа играчките от гимнастиката,любимо му е , забелязвам , че си има афинитет към някой играчки , което май е хубаво,има си предпочитание.То това малкото не застава мирно трябва с мъжът ми да се мъчим да го мерим,а и специално главата незнам как точно да му хвана обиколката и не искам да се стресирам излишно и без това му е малка фонтанела и все го мисля и се моля да удържи още малко и да не се затваря.вит.Д съм спряла да му давам,започнах аз да пия по две капки и се надявам организма да си знае работата и през кърмата да отива малко,все пак.

# 248
Аз имам кантар, който не е бебешки, а като тези по пазарите. Снощи я изтеглих 7кг колко е точно не е мн ясно щото за 2сек не иска да спре да мърда, че да видя спокойно и приблизително 66см. Важното е, че качва и ръсте пък там някое грамче отгоре или отдолу чак такова значение няма според мен. На 4м и 20дни е. Още не иска да се върти, стига почти до края и се връща по гръб и гледа лошо като аз я завъртя😄😄😄. Преди 2-3 дни си патна носа с една пластмасова дрънкалка и сега не ги иска тях, само плюшените. През деня батко й много си играе с нея и я занимава. Чак не мога да повярвам. Иначе като се събуди рано и се раздивее я вземам с мен в другата стая за да не го буди, въпреки че той спи доста дълбоко и нито писаците нито гукането му пречи.

# 249
  • Наблизо
Аз го меря като първо се качвам аз на кантара сама и после с бебето в ръце.така от общото тегло вадя общото и добивам представа.
На мен не ми дойде този месец закъснява с почти две седмици вече.Правих тест вчера и днес отрицателен.Имам болки като при цикъл но нищо.Страхувам се да не съм развила някоя киста Sad

# 250
Бюти ,при мен е по -зле- цикъл няма от почти три месеца,гади ми се ,слабея ....Не съм бременна на сто процента ,нещо хормонално мисля,но сега с тези карантини незнам кога ще разбера .
Или както се шегува мъжа съм в менопауза Flushed

Цикъла ми не е редовен ,след аборта имах киста ,изписаха ми дуфастон .Над 3 месеца без цикъл не съм била (била съм ,но със зацапвания и съответно късно установена бременност ).Преди първата бременност уж имах поликистоза ,като се наложи аборт неочаквано беше станало и от веднъж явно ,въпреки лошия изход,с  малкия трудно забременях пък ....Уж нищо ми нямало ,ама знам ли.

Имам и цистит сега мисля ,пих Монурал вчера ,да видим ....

Секса е само с презерватив ,проверяваме ,нямало е скъсан и т.н.,поддържам хигиена ,какво е това чудо незнам Confused

Бюти юоже да ти закъснява от стрес също ,като се има впредвид ситуацията ,в която сме .Мисля ,че не е нещо сериозно ,но закъснението за след раждане ,не е голямо ,случва се .Колко редовни цикъла си имала ,кърмиш ли?
Дори и киста ,не е страшно .
Все пак ,ако не сте се пазили ,и не дойде още седмица ,направи пак тест.Аз колко фалшиви отеицателни имах Rolling Eyes

# 251
Консултациите трябва да са отменени до 13 април включително. Да се оплача, допреди няколко дни в София малкия беше много нервен, едва сучеше, освен нощем, реве и се изпъва, чеше си венците, после се прибрахме на село и се подобри за 3-4 дни. Но днес пак на няколко пъти рев и изпъване, единствено спокойно си пие чай против колики. Което се понася, но продължава да иска почти всеки ден много често кърмене, понякога е буквално на всеки час, много рядко има 3 часа пауза. Не е от липса на кърма, проблемът явно е, че яде малко наведнъж и след час пак е гладен.

# 252

HMoTwo, с по-голямо дете може би няма нужда от толкова внимание. То си е направо като с частен учител Grinning По-добре от коя да е изсмукана и изстрадана занимавка с мама Joy

Вашият педиатър обръща голямо внимание на развитието Open Mouth Нашият освен мерки, теглилки и ваксини, друго не прави...
Много ме разсмя с тази изстрадана занимавка с мама и частния учител. Аз обаче и с баткото като за първо дете не помня точно чак нещо специално да съм правила, но и почти всичко съм забравила.
Иначе аз съм в чужбина, в картона си има въпросници и трябва да се попълнят, затова пита толкова педиатъра. Аз много се чудих за консултацията, но не я беше виждал от декември и ако не бях отишла кой знае в тази ситуация. Той си има кабинет и всички бяха с маски, друго семейство не срещнахме. Ваксини не дадох да се сложат, иначе бяха готови да бият.
Лейди дъщеря ти явно ревнува, моят син е същия. Мога да си ви представя, в нас на моменти се чудя дали големия не е бебето.
Велислава ти още ли се чудиш дали имаш кърма, тя отдавна се е регулирала вече.
Исках да ви разкажа, гледах един документален филм за бебета от няколко части. В едната показаха една жена която се занимава с това как растат бебетата и е измерила стотици бебета в продължение на години. Открила е, че бебетата имат дни в които растат, а в други не. Така наречените скокове в растежа за които всички сме чували са реално явление. Примерно като ги е измервала бебетата е имало периоди в които бебето примерно 28 дни е дълго 60 см и изведнъж отива на другия ден и го измерва 61.5 см. В началото е мислила, че не е измервала правилно, но с времето е стигнала точно до този извод, че растежа не се случва всеки ден по малко, а в рамките на ден, два бебето изведнъж пораства. Тя казва, че тогава са много неспокойни, не спят добре или се хранят на често.
На мен ми беше много интерестно, сега вече като я имам тази информация ми е по-лесно да си обясня някои неща.
А най-интерестното е, че няколко дни преди да гледам филма бебка имаше две много неспокойни нощи, така не беше се будила през час от родилното. И точно на третата сутрин изведвъж най-малките бодита и омаляха и даже казвах на ММ и той викаше, че е от сушилнята, а аз съм ги пускала не веднъж там. Та явно това беше скок в растежа.

# 253

Много ме разсмя с тази изстрадана занимавка с мама и частния учител. Аз обаче и с баткото като за първо дете не помня точно чак нещо специално да съм правила, но и почти всичко съм забравила.
Иначе аз съм в чужбина, в картона си има въпросници и трябва да се попълнят, затова пита толкова педиатъра. Аз много се чудих за консултацията, но не я беше виждал от декември и ако не бях отишла кой знае в тази ситуация. Той си има кабинет и всички бяха с маски, друго семейство не срещнахме. Ваксини не дадох да се сложат, иначе бяха готови да бият.
Лейди дъщеря ти явно ревнува, моят син е същия. Мога да си ви представя, в нас на моменти се чудя дали големия не е бебето.
Велислава ти още ли се чудиш дали имаш кърма, тя отдавна се е регулирала вече.
Исках да ви разкажа, гледах един документален филм за бебета от няколко части. В едната показаха една жена която се занимава с това как растат бебетата и е измерила стотици бебета в продължение на години. Открила е, че бебетата имат дни в които растат, а в други не. Така наречените скокове в растежа за които всички сме чували са реално явление. Примерно като ги е измервала бебетата е имало периоди в които бебето примерно 28 дни е дълго 60 см и изведнъж отива на другия ден и го измерва 61.5 см. В началото е мислила, че не е измервала правилно, но с времето е стигнала точно до този извод, че растежа не се случва всеки ден по малко, а в рамките на ден, два бебето изведнъж пораства. Тя казва, че тогава са много неспокойни, не спят добре или се хранят на често.
На мен ми беше много интерестно, сега вече като я имам тази информация ми е по-лесно да си обясня някои неща.
А най-интерестното е, че няколко дни преди да гледам филма бебка имаше две много неспокойни нощи, така не беше се будила през час от родилното. И точно на третата сутрин изведвъж най-малките бодита и омаляха и даже казвах на ММ и той викаше, че е от сушилнята, а аз съм ги пускала не веднъж там. Та явно това беше скок в растежа.

Babies по Нетфликс 😊 Много е интересна поредицата и аз я изгледах Simple Smile

# 254
  • Наблизо
Лейди,днес и кръвен направих.Отрицателен.И ние сме с презерватив и много внимаваме.Трябва да отида на гинеколог обаче ще изчакам.Щом не съм бременна,няма за къде да бързам.
Ние сме на преглед след две седмици и не знам дали ще идем.Проблемът е най-вече че с карантината не може да сме повече,а аз искам да идем с мъжа ми.Иначе при нас няма струпване на чакащи,лекарят ни внимава.Ще видим по-нататък.
Най-тъжно ми е че родителите ми трябваше да идват,не съм виждала мама повече от 3 месеца,а тя детето ..

Общи условия

Активация на акаунт