Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 756
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Ох, и аз да се оплача, че втори ден ми е много лошо, днес и главата ме заболя и корема и той.. Много ми е изнервено и покрай тая карантина и тоя сняг навън не мога да изляза за свеж въздух..

# 256
  • София
Момичета, извънредното положение не ми влияе добре. На моменти се побърквам, все едно съм затворник... май като всички 🤣
Ние сме в малък апартамент и по цял ден гледам да разнообразявам бебчо. Играем, правим упражнения, слушаме и пеем песнички,носим се на ръце,  но почвам да се изчерпвам.🤦‍♀️ дано скоро мине това. Усещам, че малкия копнее за разходки, а за сега само го заблуждавам на терасата, ако е хубаво времето. МРЪН!
Относно спането, заспива към 22ч и се събужда м/у 5ч и 6ч за хапване. (На АМ сме) и след това се храним през 3.5ч.
Обаче са го почнали венците и започнах да мажа с гелчета, на моменти е много кисел и едвам се успокояваме....😕
На мен този месец цикъла ми дойде 2пъти😱 От това което са ми казвали било нормално до 6м от първия цикъл да е нередовен и т.н, но незнам.🤷‍♀️
Вие кога мислите да ходите на преглед и изследвания? Мамите със секцио, мислите ли да ходите при Аг при който сте раждали пак за преглед? Simple Smile
Забелязвам от няколко дни, когато малкия се зарадва, развълнува започва да притреперва с ръчички. Знае ли някой нещо по въпроса? Утре мисля да звънна и на педиатърката да я питам🙂

# 257
Да Juicyyy това е филмчето. И другите части са много интересни.
И на мен не ми се отразява добре стоенето вкъщи. При нас е разрешено членовете на едно семейство да излизат заедно, все пак като живеем заедно няма какво да страним едни от други, но педиатъра също отказа да влезне и той, че и синът ми и сестрата и ставахме много хора и не може да се спазва разтояние от поне метър и половина.
Аз на преглед  бях 6 седмици след раждането. Тъкмо бях започнала курс за укрепване на мускулатурата след бременност и го прекратиха заради ситуацията, отразяваше ми се много добре, вкъщи нямам мотивация.

# 258
HMoTwo,би ли ни разказала повече за този курс за укрепване на мускулатура , и на коя мускулатура? Имам диастаза и се интересувам от това,някакви упражнения? Ще се радвам ако споделиш не съм чувала за този курс?

# 259
Ох, и аз да се оплача, че втори ден ми е много лошо, днес и главата ме заболя и корема и той.. Много ми е изнервено и покрай тая карантина и тоя сняг навън не мога да изляза за свеж въздух..
Да няма да ти идва цикъла. С баткото бях точно така преди първия цикъл и то цяла седмица. Бях започнала да си втълпявам, че ми има какво ли не. Сестра ми ме светна тогава, че е възможно да ми идва и първия път след раждането и нея много я е тормозило докато дойде. Този път като ми дойде чак ме изненада, а кърмя и изобщо не очаквах. С баткото цикъла ми се регулира още от първия път, но тогава не кърмех, да видим сега как ще е.

# 260
HMoTwo,би ли ни разказала повече за този курс за укрепване на мускулатура , и на коя мускулатура? Имам диастаза и се интересувам от това,някакви упражнения? Ще се радвам ако споделиш не съм чувала за този курс?
Сега малко тъпо ми го превежда преводача, но упражнения за мускулатурата на тазовото дъно...всъщност всичко там около корем, между крака отдолу, което се е отпуснало заради тежестта на бебето. На по-късен етап във възрастта и няколко деца може и до напишкване да се стигне. Те са доста упражнения, на мен водещата на курса ми каза, че имам още 1 см до затварянуто на коремните мускули и до няколко седмици ще се затворят. Аз мислех в ютуб да потърся още няколко упражнения. Ако намеря ще пусна тук линк.

# 261
Да няма да ти идва цикъла. С баткото бях точно така преди първия цикъл и то цяла седмица. Бях започнала да си втълпявам, че ми има какво ли не. Сестра ми ме светна тогава, че е възможно да ми идва и първия път след раждането и нея много я е тормозило докато дойде. Този път като ми дойде чак ме изненада, а кърмя и изобщо не очаквах. С баткото цикъла ми се регулира още от първия път, но тогава не кърмех, да видим сега как ще е.
Той ми дойде, че и свърши. Вторник ми беше последния ден.Като каза цикъл,какво пиете при болки? Освен ношпа нещо друго мога ли да пия?

# 262
Вилислава ,аз съм с доста болезнен цикъл и но шпа не ми действа .Ако е много зле положението пия Немизил ,действа безотказно това прахче .Иначе Нурофен .

# 263
Вилислава ,аз съм с доста болезнен цикъл и но шпа не ми действа .Ако е много зле положението пия Немизил ,действа безотказно това прахче .Иначе Нурофен .
Аз по принцип пия Кафетин менструал и ми минава от него, инапе и аз съм с много болезнен цикъл, но пишече не е подходящ при кърмене и затова се чудя какво да пия и аз вече.

# 264
Вили ,пробвай с Нурофен .
Нимезил не става при кърмене .

Има ли мами,които спят с бебчетата на едно легло ?
Аз снощи пробвах да видя дали ще спи повече ,е не спа повече ,но го намерих в краката ми Flushed Много шава това дете ,а е толкова мъничък още .

# 265
  • Наблизо
О Лейди не.Страх ме е че ще го смачкам,а и той шава.Спи в легло залепено за мен.Май ще си откарахме до неговите 6 месеца.През деня спи в неговата си стая.

# 266
Лейди,внимавай,че да не падне.Нашия бебковец стига от единия до другия край на спалнята,малък малък ама като е жилав и си шава
Преди като по малък го слагах при мен на спалнята нощем,но вече не иска да суче легнал и по добре,че иначе заспивам с него,та си го връщам в креватчето за по-сигурно.
HMoTwo,точно за тези мускулатури и на мен ми трябва укрепване,еми така е след три деца родени по естествен път,още след втория ми син родих го 4.170 кг. И 54см.,съм с диастаза и малко коремче,въпреки,че сега ми остават три кг.да сваля,не съм пълна,но си имам малко коремче.Дразни ме ужасно много и ме боли кръста следствие на слабата коремна мускулатура.

# 267
Предполагам, че може да си вземетв течен аналгин. Аз го пиех след секциото сигурно поне 2 седмици, а кърмя, така че не е проблем и много бързо ме облекчаваше.

# 268
По-добре в креватчето, защото Марина така падна. Добре че поне леглото е ниско. Отвратиелно се чувствах, но слава богу нищо й няма. Преди това падна още 1 път, понеже й сменям памперса на леглото ни, на една подложка и докато се обърна да взема памперс и тя се изсули..Отделно като беше на 1 месец коритото се обърна докато я къпя и падна. Както и да обезопася тя от новородена много шава и все намира начин. Чак ме е срам и се чувствам много гадно като казвам на някой, че по такива нелепи начини е паднала и много ме е страх да не й стане нещо, защото 2та пъти пада по гръб и си удря главичката

# 269
Няма да го вземам повече при мен да спи малкия ,беше си експеримент дали ще спи повече .Той и в кошчето само се върти от гръб по корем и обратно ,постоянно шава и с крачета ,но там му е ограничено мястото .Чудя се на какво се дължи този неспокоен сън ,но отдавна си е така ,преди поне не се будеше.

И моят е падал от леглото ,не знаех че може да се върти още и докато се обърна се беше претъркулил .
Каката съм я изпускала пък Flushed

Аналгин предписват ,но не е ок при кърмене .
Намерих статия
https://www.medinfo.bg/spisanie/2016/2/statii/lekarstva-i-kyrmene-2274

Общи условия

Активация на акаунт