Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 728
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Мляко до годинката като основна храна, другото е с цел опознаване на различните храни. За съжаление много майки заместват веднага хранения. Аз с големия давах пюре и след това кърмех. Като закуската с кърма задължително остава, после се дава нещо зърнено.

# 136
По думите на нашия ЛЛ трябваше да почна още когато беше на 3,5м,но аз реших че е мн малка и изчаках да стане на 4м.Тези лекари май всеки е учил по свой учебник,всеки различно казва.😁Аз почнах,опитвала е само картоф и мога да кажа,че даже й харесва,като види купичката и почва да се радва.

# 137
По-старата школа на лекарите препоръчва ранно захранване. Обсъждано е много по темите за хранене и кърмене, вече е отречено. Даже някъде с препоръки за захранване и сокове на 2 месеца. Освен това във всички по-нови ръководства и насоки на диетолози се посочва като сериозен недостатък даването на подсладена вода. Но нашия педиатър още в началото ми каза да давам вода. Не съм се съобразила.

# 138
Мами, с колко хранения сте на ден? Нашият Дани яде по 6 пъти на ден през 3 часа по 150 мл. От няколко дни се събужда да яде в 2ч през нощта, после в 6ч и така през три часа. Не можем да намалим на 5 хранения за денонощие. Пробвах да му давам по 180мл,и пак си прави 6 хранения. Сега след като няма да имаме ваксини този месец, на 20ти става на 4 месеца и мисля да почна захранване с тиква

# 139
С по 5 хранения сме ,като изяжда различно ,но се въртим около 5-6 лъжички АМ.
Утре става на 4 месеца.

На каква възраст могат да тръгнат най-рано бебоците на ясла ?
Не ми се иска да го оставям  ,но ми се налага колкото се може по-скоро да започна работа Confused

# 140
В България , поне в държавните ясли, детето трябва да е проходило, за да го приемат.
За частните не знам как е.

# 141
Току що прочетох по правилник ,че се приемат деца от 3-месечна до 3-годишна възраст .

Това с прохождането как ще е условие ,при положение ,че бебе на 3 месеца никога няма как да ходи ?
А от познати чувах и изисквания от сорта-да не е с памперс,да спи по веднъж на ден и да яде всичко ....Така пък съвсем няма да има шанс ,нищо че сме в малък град Confused
Май е най-добре да се разходя до яслата ,като   се отмени кризисното положение .

Иначе да за Бг става въпрос и за държавна ясла .

# 142
Работила съм в ясла. При нас това беше изискването. В повече също е така, независимо какво пише. Особено в малките градове.
В големите може и да приемат бебета, но...

# 143
Само в определени ясли има кърмаческа група за деца от 3м. Иначе изискването е детето да върви.

# 144
Ясно ,благодаря момичета.
Значи ,няма ли кърмаческа група,трябва да е проходил.То,така или иначе ,ако е сред по-големи дечица ,само ще го блъскат и няма да е удобно .

Вие излизате ли на разходка  с бебоците ,като се има впредвид обстановката ?

# 145
Аз не излизам с мойте тримата сладури(дано не се побъркаме само вкъщи) .Децата го понасят добре , играят си , лудуват си батковците,разхвърлят играчки и намират различни начини да се разнообразяват,на бебко си му е супер лудува , рита върти се и така.
В нашия град в Детската ясла се приемат бебета след като са навършили седем месеца.
Незнам какво е условието,за да изберат точно тази възраст,може би , защото на тези месеци бебковците вече седят самостоятелно.

# 146
Ние вчера си излизахме. Днес е по-студено и едва ли ще излезем, но като цяло си ходим в парка и събираме витамин Д. 😁 Гледам да избягваме магазини и като цяло затворени помещения, но не се впрягам излишно с цялата паника покрай тоя вирус.

# 147
Мами тези дето кърмят, каква консистенция има акото? На моята отдавна не е вече на топченца както в началото, а все едно по-рядко, често със слуз вътре. Чудя се да не е алергия, не ми се стрва нормално. Имаме консултация чак по другата седмица и вече много се притеснявам. Не би ли трябвало да си е както първите месец, два..

# 148
При нас е такова рядко от началото, направо си е течно. Но още в болницата си беше така като се роди и му го сменяха пред мен да ми покажат и не са казали да е проблем, така че аз не се притеснявам. Simple Smile

# 149
При нас е такова рядко от началото, направо си е течно. Но още в болницата си беше така като се роди и му го сменяха пред мен да ми покажат и не са казали да е проблем, така че аз не се притеснявам. Simple Smile
Кърмиш ли? В началото беше зърнесто на бебка.
А слуз има ли?

Общи условия

Активация на акаунт