Парфюмни размисли и страсти - 237

• 65 723
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Уолтър, който и да си ти, най-накрая нещо свежо и интересно в тази тема. Уютно, гушливо, звънливо......толкова досадно втръснали описания по калъп, че чак се изненадах, как някой ползва собствената си глава като пише. Нищо не искам да купувам. От всичко ново, имам добре познатото старо. Нямам нужда да трупам количества. За евтините съставки в ниш парфюмите и аз писах преди 20 теми и без да съм известен екперт......

# 121
Цитат
Не зная дали прилича на Royal Amber, но адски много прилича на Royal Edition, който пък дават, че прилича много на Noble Wood...
И за мен макар и с малки разлики имат еднакво ДНК и може да се объркат. Може би единствено Pure Bloom ми звучи малко по-различно от тази серия. Vanilla & Leather ми допада повече от Perfect Tobacco.

От тортите – Сахер, не обичам шоколадови торти и тази ме печели заради кайсиевия слой конфитюр, който придава лека резливост и свежест.

# 122
Има страхотни американски ниш и инди марки , които обаче за съжаление не са лесни за намиране в Европа.
Да, така е. Например Kerosene, TokyoMilk и Gallagher Fragrances, както и други се предлагат само на едно-две места онлайн в Европа. Kerosene скоро никъде няма да се предлага, за съжаление.
Всъщност, не, TokyoMilk никъде го няма онлайн в момента.
На Галахър ето това ми е в уиш листа: https://www.fragrantica.com/perfume/Gallagher-Fragrances/Fineapple-51267.html

От тортите аз гласувам за Сахер, по-сочна ми е. Но и Гараш не отказвам...Joy
  е доста по-добър парфюм от  Baccarat Rouge 540 . 

4160 Tuesdays съм им фен , имам не малко неща. Със Сара си писах преди няколко дни за нещо над което работи , не е финализиран парфюма , но ще има в него червено вино Wine Glass

За Spirito Fiorentino: по-добър от Бакара значи подобен или просто по-добър, без да има нищо общо?

За 4160 Tuesdays - интересно какво ще сътвори Сара Маккартни, може би нещо подобно на това: https://www.fragrantica.com/perfume/Kerosene/Black-Vines-26001.html - най-автентичното греяно червено вино с подправки.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 22:16 от Анонимен

# 123
Аз пък забравих да питам за Pekji, поръчала съм преди два месеца проби на позната, трябва да проверя дали са пристигнали. Уолтър, ако си пробвал, какво е мнението ти за Ruh. Него, заедно с Eau mer си бях набелязала за проба.

# 124
  • от един красив град
Много ми допада новата тема, благодаря Денси.
В офиса на Спиди ме чака La Vie Est Belle L'Eau de Toilette Florale Lancome и нямам търпение да си я взема утре.
Искам също така много други неща. Едната ми голяма любов е La Prairie Midnight Rain, но много трудно го намирам в България.
Все по-често се замислям за Dia Amouage, но все още не съм решила.
Искам също:
1. Jour d'Hermes Absolu Hermès
2. Chance Eau Fraiche Chanel (имах го и пак го искам)
3. Narciso Rouge Narciso Rodriguez
4. Jadore in Joy Dior
Има още няколко които ще ми бъде интересно да тествам и може би ще харесам, но тези са ми топ 5.

# 125
Този s.t. dupont perfect tobacco знае ли някой дали е подобен на royal amber, защото го имам и на сляпо взех noble wood, това бе най-безсмислената ми покупка, двата парфюма са почти идентични! Ако и този прилича на тях, е безсмислено да купувам трети с подобен аромат! Питам, понеже няма инфо за този модел дори във fragrantica!

Не зная дали прилича на Royal Amber, но адски много прилича на Royal Edition, който пък дават, че прилича много на Noble Wood... Joy
Аз го купих почти веднага, след като излезе, но скоропостижно го размених именно по тази причина - имам почти пълна бутилка Royal Amber и нямам нужда от такова количество идентични аромати (особено при наличния ми асортимент). Имам подозрения, че ще е доста сходен и с амбъра. Wink

М'да, ясно, трети идентичен аромнат няма да си купя, благодаря! Ще се насоча към Elie Saab Essence No 3 Ambre, поне е нещо различно!

# 126

Здравейте, някой ако е ползвал този парфюм може ли да каже няколко думи?
Също така, имате ли представа дали може да се купи от някой от нашите сайтове?

# 127

Благодаря за включването.
Млад мъж, много спортен тип, спортува ежедневно, досега е ползвал предимно парфюмите на Зара. Дори според мен очаква нещо от там, но искам да го изненадам, той определено харесва изненадите. Ще си дойде през април и ще е тук до септември, затова ми се иска нещо пролетно-лятно, подходящо за престоя му на морето. Бюджетът ми е макс 50лв, може и 50мл, но ще се радвам и на 100.
Любим летен парфюм на моя младеж е Happy на Clinique. В момента 100 мл са 50-тина лв. в Нотино.
Да, си призная, аз също харесвам този слънчев свеж портокал Heart Eyes
Azzaro и Coach съм подарявала, но ги подбутват и не ползват мъжете вкъщи забелязвам.
Повечето неща на YSL също харесват, любим YSL Y, но е над бюджета. Старата класика Aqua di Gio също допада и на ММ, и на младежа.
Аз, за да си начеша мерака за нов парфюм, в крайна сметка днес поръчах London на Burberry само.

# 128

Благодаря за включването.
Млад мъж, много спортен тип, спортува ежедневно, досега е ползвал предимно парфюмите на Зара. Дори според мен очаква нещо от там, но искам да го изненадам, той определено харесва изненадите. Ще си дойде през април и ще е тук до септември, затова ми се иска нещо пролетно-лятно, подходящо за престоя му на морето. Бюджетът ми е макс 50лв, може и 50мл, но ще се радвам и на 100.
Любим летен парфюм на моя младеж е Happy на Clinique. В момента 100 мл са 50-тина лв. в Нотино.
Да, си призная, аз също харесвам този слънчев свеж портокал Heart Eyes
Azzaro и Coach съм подарявала, но ги подбутват и не ползват мъжете вкъщи забелязвам.
Повечето неща на YSL също харесват, любим YSL Y, но е над бюджета. Старата класика Aqua di Gio също допада и на ММ, и на младежа.
Аз, за да си начеша мерака за нов парфюм, в крайна сметка днес поръчах London на Burberry само.

Супер е, но не е от трайните!

# 129
Като казахте виолетки , пробвахте ли Gucci Guilty Love edition ? Много е виолетково- мускусен е и има красиво бутилче. А друго красиво бутилче ЕЛ BEAUTIFUL BELLE RED EDITION.

# 130
  • София
Уолтър, благодаря за отговора, жалко че не си пробвал Оз. Всичко друго, което си споменал като ревюъри със собствени марки, ми е известно, но както уточних, от излезлите през 2019 г. неща ме интересуваха конкретно само 2, Оз и Питър. Simple Smile През 2020 и аз съм планирала да тествам колаборацията на Сара с Wafts from the Loft, както и Frag-Mental  & A.T. Hughes. Една от ревюърките, които следя, също обяви, че ще излезе с парфюм през 2020 - SmurfyGurly/Claire Sprigmore, но там май има някакво забавяне/проблем и не знам дали ще финализира проекта в крайна сметка. Wafts from the Loft са симпатяги, но личните им парфюмни предпочитания са в голяма степен встрани от моите, тъй че колкото и да ги харесвам като ревюъри, не очаквам парфюмът им да ми стане фаворит. При всички положения ще тествам обаче, пък дано не съм права и ме изненадат приятно. Гледах клипчето със Сара, в което избират ноти за парфюма и беше много интересно. Simple Smile За Prin Lomros ли имаш предвид, че е кофти човек? Какво му е, я кажи? Grinning Доколкото мернах, е парфюмер и на последния парфюм на Zoologist - Sloth. Аз нямам впечатления от него като личност, запознах се със 7-8 негови парфюма от мостри и най-много ме впечатли Salted Green Mango, допадна ми доста и Les Mauvais Garçons. Аз затова съм огромен фен на Сара от 4160 Tuesdays - освен че е създател на един от най-любимите ми парфюми за всички времена (Goodbye Piccadilly), се възхищавам на работната ѝ етика, на продуктивността ѝ и на отношението към клиентите - изключително мила, отзивчива и земна. Мечтая си за една парфюмна работилница при нея, но не знам кога ще мога да се организирам. Naomi Goodsir има/ше в 0 Concept Store (скоро не съм ходила), ако имаш път натам, може да провериш за туберозата (Nuit de Bakélite) при тях. Аз я наричам "смертелната" тубероза, защото е безумно мощна и обсебваща, но е феноменално красив парфюм, за мен е шедьовър - туберозата е силно зелена, горчива, студена, създава усещане за студен въздух, лед и величествена архитектура.
Раличка - не знам колко са ми модерни желанията, но пък са отдавна мислени и мечтани неща. Heart Lubin все се каня да ги проуча, интересна марка са, но познавам само Kismet, който не ми се понрави, имаше нещо ретро-задушливо в него, което не ми пасна никак. Как ти се стори Gin Fizz? Ако се запознаеш и с други неща на бранда, ще е интересно да ги опишеш. Hug
Gadamer, Нинфео явно наистина е изчезнал от бг сайтовете, но виждам в сайта на марката опция за поръчка на 100 мл бутилка, та става за краен случай, предполагам, ако не намериш по-добра оферта и ако парфюмът е много, много любим. Интересен ник. Wink

Честита Баба Марта на всички, макар и със закъснение - бъдете здрави и ведри! Flowers HibiscusFlowers BlossomFlowers Cherry Blossom

Парфюм за деня: Grenadille d'Afrique Aedes de Venustas Blue Heart

P.S. Някой тествал ли е нещо от линията на Neela Vermeire - мнения и препоръки? Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 03:32 от Klodilia

# 131
Този s.t. dupont perfect tobacco знае ли някой дали е подобен на royal amber, защото го имам и на сляпо взех noble wood, това бе най-безсмислената ми покупка, двата парфюма са почти идентични! Ако и този прилича на тях, е безсмислено да купувам трети с подобен аромат! Питам, понеже няма инфо за този модел дори във fragrantica!

Не познавам Royal Amber, но имам Noble Wood и за мен не си приличат с Tabacco-то, като аромати

# 132
  • España
Здравейте, Парфюмни!
Някой има ли представа къде мога да намеря ето този :

# 133
Здравейте,
Имам нужда от помощ,ако знаете за кой парфюм се отнася? 😚
Много харесах аромат на една дама, и на въпроса кой е парфюма, отговори - Zadig & Voltaire,
Искайки да уточни кой точно, дали е This is her, само каза - класическия...
И сега искам да си поръчам, но се чудя дали е имала предвид Just rock или This is her? 🙄☺️

# 134
This is her е класическият.

Здравейте, Парфюмни!
Някой има ли представа къде мога да намеря ето този :

Имаше го в бутиците, скоро не съм го виждала, вероятно е спрян.

Общи условия

Активация на акаунт