Парфюмни размисли и страсти - 237

• 65 743
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
В едно магазинче в Сандански неочаквано успях да пробвам Alien Eau Sublime - хубав, но мноооого ми напомня Eau Extraordinaire (отдавна го нямам, но по спомени). На мен такива хладни белоцветни бързо ми омръзват.
Вчера пък имах "късмета" да пробвам новия Ели Сааб и La vie est belle en rose... Сега се чудя... Много ми се иска да можех да се сдобия с мостра и да си пробвам на воля, но никъде не се предлагат на тези точно.
За списък с желания по-добре да не мисля Animal See No Evil

# 106
Здравейте. От известно време упорито издирвам  Ninfeo Mio на Annick Goutal, но никъде не го намирам. Моят е на свършване, пазя си го, обаче ми е любим парфюм и е наложително да го подновя! Помощ! 😂
Няма го никъде от много отдавна. Ориентирай се към друга смокиня.

# 107
  • виртуално
Здравейте. От известно време упорито издирвам  Ninfeo Mio на Annick Goutal, но никъде не го намирам. Моят е на свършване, пазя си го, обаче ми е любим парфюм и е наложително да го подновя! Помощ! 😂
Няма го никъде от много отдавна. Ориентирай се към друга смокиня.
Намират се бройки в ebay, но и цените са високи

# 108

Виждах го преди  месец в една парфюмерия и му се чудех, понеже и моят е на привършване. Мога да проверя във вторник и ще пиша в темата.

# 109
Честита Баба Марта! Да сте бели и засмени, румени червени! ❤
На първо място в списъка ми е Габриел есенс, след него някой Килиън. Друго мисля тази година да не придобивам. Искам да изчистя някои от наличните.

# 110
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и весели!
Аз успях да пробвам  Love Tuberose и Portrayal  във една невероятна парфюмерия във Франкфурт и съм много доволна. Толкова интересни пюрфючни къщи бяха представени и толкова пробвах,  че ми се отвинти всичко..

# 111
Да си призная, понеже не ми се започваше с чистенето, днес се зарових в Нотино Worried ... иии, в главата ми влязоха London на Burberry, Insolence на Guerlain и Eiphoria на СК ... И трите ми се струват подходящи за края на зимата и ранна пролет, а и цените им в момента са повече от добри. Сега съм в голямо чудене кой да си поръчам, и дали пък да не взема и от трите ... Worried Стари са, но незнайно защо не съм пробвала никой от трите до момента.

Всякакви берита - без ягода, бели цветя, божури, мандарини, портокалови цветчета и жасмин обичам и ми пасват.
Към виолетки имам непоносимост от времето, когато бях бременна
Скрит текст:
(свеки, ми беше подарила някакъв парфюм на Орифлейм с много трайна и неприятно натрапчива виолетка. Прилошаваше ми от него FearfulИмето му не помня дори, но до днес го усещам ако го е сложил някой)
, но пък след почти 15 години може би е време да им дам нов шанс.
Бих се радвала, ако споделите впечатления от изброените.

Тези дни носих Mon Paris на YSL, но не мисля, че ще ми стане любимец някога. Много лепкаво-сладък ми идва  - гъсто сладко от ягоди .... и малко миризма на животинка се прокрадва от време на време при мен.

# 112
Имах Лондон на Бърбъри и го носих точно пролетта. Беше ми малко тежък, като че ли за по-студено е подходящ.

# 113
Този s.t. dupont perfect tobacco знае ли някой дали е подобен на royal amber, защото го имам и на сляпо взех noble wood, това бе най-безсмислената ми покупка, двата парфюма са почти идентични! Ако и този прилича на тях, е безсмислено да купувам трети с подобен аромат! Питам, понеже няма инфо за този модел дори във fragrantica!

# 114
Light beam,
Ако имаш непоносимост към виолетки, Insolence изобщо няма да ти хареса...
Аз много го харесвам!

# 115
Млад мъж, много спортен тип, спортува ежедневно, досега е ползвал предимно парфюмите на Зара. Дори според мен очаква нещо от там, но искам да го изненадам, той определено харесва изненадите. Ще си дойде през април и ще е тук до септември, затова ми се иска нещо пролетно-лятно, подходящо за престоя му на морето. Бюджетът ми е макс 50лв, може и 50мл, но ще се радвам и на 100.

Според мен това са ти най-добрите 2 вариант за 50-на лева 100-ки . За млад мъж , незапознат много с парфюмерията са супер и двата. Младите момичета също доста ги харесват , като предполагам това е важно за него. И двата ги има тестери в сайта , който беше дала линк ти. First Instinct като аромат е малко по-интересен заради пъпеша в него , но Coach Platinum е по-траен , с по-добър сиаж.

Аз така и нямам намерение да го купувам. Сигурно нямам никакво обоняние или пък ми липсва нещо в главата, защото никак не ме вълнува този парфюм. Мои приятелки го превъзнасят, една усеща нежен жасмин, друга - благородни смоли, на трета на йод и мирише. Аз уж познавам описаните аромати, но освен, че за мен е неопределено химичен, усещам само лека прилика с онези захарни петлета, безнадеждно залепнали за целофана от моето детство - никога не съм ги обичала и макар да го пробвах няколко пъти, не ме очарова.

Baccarat Rouge 540 или го харесваш много , или не ... общо взето средно положение няма. Тази комбинация от захарен памук/петле , смоли и леко йод е от една от съставките ... нещо ми избяга Sweat Smile
Доста популярна е в момента , и тя точно е ДНК-то на Baccarat Rouge 540. Един път срещнеш ли я , после лесно я разпознаваш във почти всеки парфюм , в който я срещнеш.Затова всеки нов парфюм , който я има веднага му лепват етикета "Копие на Baccarat Rouge 540" , или поне "инспириран от Baccarat Rouge 540" , което не е точно така.Това е като да кажеш , че Сахер и Гараш са едни и същи , защото и в двете има шоколад .

Сега първия е ясно кой е , но за мен   е доста по-добър парфюм от  Baccarat Rouge 540 . 

Вчера водихме спора за Сахер или Гараш . На вас коя ви харесва повече? За мен Гараш > Сахер . Cake

"Най-спешните" желания в списъка в момента:
....
3. 4160 Tuesdays Rhubarb and Citrus Cologne или... още 2-3 от прекрасната Сара МакKартни, голям сантимент имам към бранда
4. Naomi Goodsir Nuit de Bakélite
.....
6. Nasomatto Nudiflorum
7. Maison Violet Un Air d’Apogée (BoMarina, благодаря за препоръката за този тютюн, невероятно фин, мек, красив и богат в същото време, взех дискавъри сет в края на миналата година, но докато се наканя да поръчам, се постопли доста и ще остане за идната есен Flowers Maple Leaf Flowers Jack O Lantern Flowers Fallen Leaf)
8. Papillon Artisan Perfumes Bengale Rouge
9. Escentric Molecules Escentric 02
10. Strangers Parfumerie Salted Green Mango - още не съм му решила съдбата, обаче е страшно интересен и релаксиращ, като аромат от природата, одомашнен и вкаран в бутилка за лична употреба вкъщи - основно сол и дим усещам аз лично, не прилича на нищо друго, което познавам.

С малко повечко дисциплина и без много разсейване дано успея да ги приютя по ред на номерата. Simple Smile

Я, Уолтър се появил. Simple Smile Може ли един въпрос, тъй като спомена, че си пребивавал в Щатите доста време напоследък. 2019 според мен беше годината на парфюмните брандове, създадени от Youtube ревюъри, като истински интерес за мен представляват само 2 бранда дотук, тъй като ревюърите са и създатели на самите парфюми, а не просто лица на марките си - Peter Carter/Centauri Perfumes (UK), чакам с голям интерес третия му парфюм, който ще бъде представен през март. Другият бранд обаче е щатски и не вярвам скоро да успея да си транспортирам мостри: Motif Olfactif на Oswald Pare - имаш ли някакви впечатления от парфюмите на Оз?

3. 4160 Tuesdays съм им фен , имам не малко неща. Със Сара си писах преди няколко дни за нещо над което работи , не е финализиран парфюма , но ще има в него червено вино Wine Glass
4. Много хубава марка , непонятно защо не получаваща нужното внимание. Точно този парфюм обаче не познавам.
5. Nudiflorum  го поноси на кожа малко , че доста се променя , и зависи много от времето.
6. Интересна марка , но с доста малка трайност и сиаж поне при мен.
7. Bengale Rouge e чудесен.
8. Интересен парфюм , за мен не е в топ 3 на марката. Собственика и парфюмер  е доста неприятен , ако на някой му пука.

Парфюмите на YouTube ривюъри са МНОГО повече. Повечето неща съм пробвал без на MrOZ  . Не си споменала за:
а) На Jeremy Fragrance Office и Date , дамските още не съм.
б) На Redolessence всичко на Navitus
в) На MrSmelly1977 Gravitas
г) Maxed Out на 4160 Tuesdays , колаборация с Maximilian Heusler , имам винтидж версията с 2 пъти повече кумин т.е. кимион на български.
д) Toukka Ta Tao , колаборация между Кристи Мишел от House of Matriarch и Тими от  Imagine Scent. Отличен !!!

Яна от  Tommelise има парфюм със SP Parfums , Кристин от Beauty Meow и тя имаше парфюм с известна марка , но не мога да се сетя с коя .... Не съм ги пробвал и двата.
Тези които ще пробвам задължително са :
а) Wafts from The Loft колаборацията със 4160 Tuesdays . Това е парфюма , за който споменах по-горе с червеното вино. Говорят за него във YouTube канала им , който е страхотен между другото ,  и има доста видеа със Сара.
б) Frag-Mental колаборацията му Aaron Terence Hughes. Невероятен талант има този човек , злобата която се сипе срещу него е доста голяма,защото казва каквото мисли , и често споменава колко евтини като съставки и за производство са известни дизайнерски и ниш парфюми , което доста хора го приемат като обида.

Парфюм за деня

# 116
Този s.t. dupont perfect tobacco знае ли някой дали е подобен на royal amber, защото го имам и на сляпо взех noble wood, това бе най-безсмислената ми покупка, двата парфюма са почти идентични! Ако и този прилича на тях, е безсмислено да купувам трети с подобен аромат! Питам, понеже няма инфо за този модел дори във fragrantica!

Не зная дали прилича на Royal Amber, но адски много прилича на Royal Edition, който пък дават, че прилича много на Noble Wood... Joy
Аз го купих почти веднага, след като излезе, но скоропостижно го размених именно по тази причина - имам почти пълна бутилка Royal Amber и нямам нужда от такова количество идентични аромати (особено при наличния ми асортимент). Имам подозрения, че ще е доста сходен и с амбъра. Wink

# 117
Densi,чудесна нова тема,изчетох ви с голям интерес на неделното ми кафе!След като си придобих Бушерон Руж /червеното бутилче/,сега му се радвам и се пръскам с кеф и май нямам нови желания.Макадамия ме развълнува със Съншайн и може би ще се поръчва проба:))
А,сетих се,е имам едно желание,де-Гучи Амброзия ди фиори:)))

# 118
Уолтър, с тези снимки...отивам да си взема един Сахер.Joy

# 119
  • Чукарландия
Какво ви е мнението за това? Подходящ ли е за идващата пролет и лято https://elinor.bg/product/salvatore-ferragamo-ferragamo-acqua-essenziale-blu

За мъж ли търсиш нещо? Колко е годишен,какви неща харесва и какъв ти е бюджета?
Благодаря за включването.
Млад мъж, много спортен тип, спортува ежедневно, досега е ползвал предимно парфюмите на Зара. Дори според мен очаква нещо от там, но искам да го изненадам, той определено харесва изненадите. Ще си дойде през април и ще е тук до септември, затова ми се иска нещо пролетно-лятно, подходящо за престоя му на морето. Бюджетът ми е макс 50лв, може и 50мл, но ще се радвам и на 100.

От мен предложения за млад мъж, спортен тип:

https://www.parfumi-shop.net/parfjumi/mercedes-benz-cologne-b-o.html

https://www.parfimo.bg/azzaro-chrome-sport-eau-de-toilette-za-maje-100-ml/

https://parfium.bg/jil-sander-sun-toaletna-voda-za-myje-bez-opakovka

https://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/He-Wood-Cologne-44408.html

Свежи, летни, моите момчета много ги харесват. 😉

Общи условия

Активация на акаунт