Парфюмни размисли и страсти - 237

• 66 234
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ralitsa_, на мен също много ми хареса Омбре-то (L'Ombre des Merveilles), но не ми дойде мъжки хич, аз мъжки парфюми не харесвам на жена, по-скоро топъл, но някак дзен, тонка и чай. При мен сладостта се усеща добре. Ще ми е интересно да го подуша върху мъж, може би развитието ще е различно.

Тиква, за шлейф на Girl Of Now Elie Saab не мога да кажа, защото съм го разносвала засега само у дома, но го усещам поне 5 часа под носа си само, да се раздвижа лекичко.

# 466
  • BG
Скрит текст:
Имах късмет преди да затвори БЗ, ама хубаво напръсках L'Ombre des Merveilles https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/L-Ombre-Des-Merveilles-59799.html на листче. Спокойно може да се подрежда в зоната за мъжките парфюми. След голямото разочарование от новата версия на Диор Ом https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-2020--58714.html, как можаха да ми причинят това от Диор,
изгря звездата на Ермес 2020. Не просто звезда, цяла празнична заря си е.  Съвършенният мъжки парфюм за любов по време на коронавирус, след това време и завинаги. Опушен черен чай, зашеметяващо мъжко ухание.
      Deetron трябва да имаш този парфюм. И за мацките, които си залитат по мъжките парфюми също.

Ralitsa, може ли снимка/линк на Ермес 2020?

# 467
... аз мъжки парфюми не харесвам на жена, по-скоро топъл, но някак дзен, тонка и чай. При мен сладостта се усеща добре. Ще ми е интересно да го подуша върху мъж, може би развитието ще е различно.
Дзен е при мъжа ми, аз усещам танина от чая, изобщо не ми се получава.
Stephy, линкът е в поста ми. Но за снимка винаги

# 468
И аз си нося старите любимци в къщи. Настъпих The Beat EdP, до края на седмицата ще го довърша. След него идва ред на EA White Tea. Много ги харесвам и двата. Heart
Извадих си и Шалимарите, те са ми за вечерното кино.

Хех, и при мен предстои White tea. Определено ще го натисна лятото, когато ще ми се носят повече цитруси. The beat го свърших миналото лято-има доста общо с белия чай и сякаш ми е една идея по-приятен от чая.
А Brit само леко съм го почнала. Много го харесвам и него, но разните му нови придобивки ми забавиха употребата му 😊

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 14:55 от tuali

# 469
Относно Girl Of Now, фин е, не е някоя ароматна бомба. На открито се усеща повече.

# 470
  • BG
... аз мъжки парфюми не харесвам на жена, по-скоро топъл, но някак дзен, тонка и чай. При мен сладостта се усеща добре. Ще ми е интересно да го подуша върху мъж, може би развитието ще е различно.
Дзен е при мъжа ми, аз усещам танина от чая, изобщо не ми се получава.
Stephy, линкът е в поста ми. Но за снимка винаги

Много благодаря (аз не бях разбрала Pensive)!  Flowers Rose А каква е цената приблизително (гледам, че има големи разлики в нета)?

# 471
Базила, благодаря за коментара! Flowers Hibiscus Тепърва ще ползвам парфюма, ще го видим как ще се държи.

Относно Girl Of Now, фин е, не е някоя ароматна бомба. На открито се усеща повече.
Да, и за мен не е бомба. Нямах много движение на открито и още нямам впечатления как ще излъчва навън. Аз дори и във въздуха пръсках (в стаята) и пак не ароматизираше за повече от 10 минути.

# 472
Аз си получих един пролетен парфюм Elisabeth Arden Splendor. Поръчах го насляпо и не съжалявам. Мирише на пролет - усещам момини сълзи и зюмбюли.

# 473
Искам само един парфюм да си взема и това е Mon Guerlain Bloom of rose edp.Тоалетната вода,която излезе миналата година март месец страшно много ми харесваше ,мисля,че парфюмната ще е също толкова прекрасна,но по-плътна и наситена,по-излъчваща....Ако не беше ситуацията толкова сложна вероятно щях да си го поръчам от Дъглас,но сега някак си така ми се е стегнала душицата,че не ми е до никакви покупки....Видях,голям удар сте направили в петък,честити ви нови придобивки,бъдете здрави да си ги пръскате с кеф,а аз си пожелавам всичко да преминава бързо и по Великден да се облея порядъчно с новия Мон...сега желание нямам за нищо.....

# 474
Парфюмен размисъл за препарат за пране:
Поради липса на обичайния ми препарат си взех някакъв насляпо, защото не ми се ходеше в още магазини. Парфюмен УЖАС се оказа!!! Представете си супер силна миризма на домашен сапун, която е и безобразно трайна Sad Още по гадното е че прясно изпраните дрехи не миришат толкова силно и аз набързо врътнах три перални.
Та питането ми е следното - как може препарат за пране с такава голяма трайност на аромата, а доста по скъпи парфюми да изчезват за много по кратко време, дори на дреха.

Всъщност в този размисъл се впуснах, защото гадния препарат има някой общи нотки с Нероли Портофино, за което все си мечтая да е поне двойно по трайно.

# 475
  • София
Момичета, записвам се в тази значително по-приятна тема Simple Smile.

Искам да попитам - ползвате ли парфюм в тази ситуация? Не се ли опасявате, че после ще свързвате аромата с нея? Аз се чудя какво от моите да жертвам, или да си взема нов, който да ми е ароматът за тези дни и след това да не го ползвам никога повече Simple Smile.

Бъдете здрави!

# 476
  • София
Права беше Денси, че ще се дезинфекцираме с парфюми. Най-големият парфюмен производител LVMH се е ориентирал да подпо …  на дезинфектанти

И парфюмната индустрия вече няма да е това, което беше! Сега се чудя да си пазя ли парфюмните запаси или обилно да се “дезинфекцирам”?
Аз си получих La Belle (100 мл.) и продължавам да му се радвам, работейки от вкъщи. Доизпръсквам си 50-тката, която  си имах и ще продължа с новия запас. Оправя ми настроението в целия хаос и ме кара да се чувствам нормална, все още.
Поръчах насляпо и една Donna (Valentino), но ми е тежка, душлива и бабешка от първо пръскане. Не е моя, определено. Но изкушенията на големите намаления не прощават!!! А бях обещала да не правя така. Успокоявам се, че купувам козметика и парфюми, а не тоалетна хартия. Но май е време да спра! Ще отлежава за следващата зима. Сега няма как да я разбера.

# 477
Права беше Денси, че ще се дезинфекцираме с парфюми. Най-големият парфюмен производител LVMH се е ориентирал да подпо …  на дезинфектанти

И парфюмната индустрия вече няма да е това, което беше! Сега се чудя да си пазя ли парфюмните запаси или обилно да се “дезинфекцирам”?
Определено вече парфюмната индустрия няма да е това което беше. Dior и Givenchy ще произвеждат дезинфектанти вместо парфюми. "Конгломератът за луксозни стоки LVMH, сред чиито дъщерни дружества са марките Christian Dior, Guerlain и Givenchy, ще се опитат да помогнат на френските здравни власти, създавайки дезинфектанти, които ще се разпространяват безплатно". Вие представяте ли си, вместо кой с какъв парфюм е, да дискутираме ароматите на луксозни дезинфектанти!?
Кажете ми, че това ще свърши Hands Pray, защото на моменти мисля, че изперквам  и тичам да са фъщя с парфюм като за последно.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 14:21 от Sysly

# 478
  • София
Ползвам си всички! Сменям всеки ден, както обикновено. Това ми остана от нормалния живот.
Дона Валентино още като я помирисах за пръв път и си казах - това е за майка ми. Обаче тя не ползва парфюми.
Ламята, има Нероли Портофино интенз.

# 479
Искам да попитам - ползвате ли парфюм в тази ситуация? Не се ли опасявате, че после ще свързвате аромата с нея?
Аз ползвам, редувам и им се радвам с пълна сила. Животът е кратък, няма да си ги нося в отвъдното.
А и сега имаме толкова малко източници на радост.
Нямам проблем с отрицателните асоциации, минава ми.
Моят съвет е, ако действително не можеш да носиш някои парфюми след лоши преживявания, да жертваш един голям брой и да им се радваш сега. Голяма работа, кризата ще свърши, а парфюмите - не. После ще си намериш нови любимци. Heart Hug

Общи условия

Активация на акаунт