Парфюмни размисли и страсти - 237

• 66 164
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Не знам защо днес реших да се напръскам с Brit EDP, който принципно не харесвам. Засега не ме дразни, ще видим по-нататък. За протокола, не съм у дома, ходя на работа.

# 451
Добро ви утро,

аз днес извадих ЛВЕБ ЕДП, ходя на работа, ама е толкова пусто- няма да го усещам навсякъде и ще го преоткривам Simple Smile

# 452
Привет и от мен!
Вкъщи съм си си от няколко дни и май парфюмите ми са това, което поне ми топли душичката и ме карат да се усмихна.
Рязко ми се промениха и приоритетите и желанията. Сега за сега май желанието ми и мечтата ми е да сме живи и здрави да си износим наличностите, пак за нови попълнения, когато целият този хорър филм свърши и видя финалните надписи.
Днес съм с Еликсира на чудесата, той ми е аантидепрастчето, в най-трудните ми моменти ми дава успокоение и покой.
Носете си парфюмите момичета и момчета, няма да се даваме!
Желая здраве и търпение на всички! Да се пазите и да внимавате! Kissing Heart

# 453
И аз съм на работа, редуваме се 2/2 дни с колегите по стая. Тези дни се радвам на Tom Ford Métallique - разкошен е и ми дава настроение в тази тегава обстановка. Ухае ми на скъп шампоан.

# 454
Аз съм вкъщи, излизам само до магазина и в тези моменти гледам да избирам парфюми, които да държат хората далеч от мен Joy

# 455
  • BG
Аз съм вкъщи, излизам само до магазина и в тези моменти гледам да избирам парфюми, които да държат хората далеч от мен Joy

Например кои (заинтригува ме)? MaskSimple Smile

# 456
  • Sofia
Аз съм на бачкане и разхождам с мен - ном, ном, ном - Elie Saab Le Parfum Royal.

# 457
  • София

Днес съм с Еликсира на чудесата, той ми е аантидепрастчето, в най-трудните ми моменти ми дава успокоение и покой.
Точно идвах да напиша това! Hug
Аз нямам все още хоум офис заради хилядите секюрити рестрикции на компанията ни. Sad
От вчера нося само Елексира на чудесата и ме кара да вярвам, че наистина чудеса има и се случат и тая чума ще ни подмине!
Басламът от Перу в него, който усещам най-интензивно ми действа като талисман за успокоение и пазене от зли сили!
Чувствам се сигурна някак си с този парфюм! Въпрос на внушение или не знам какво, но важното е да поддържа духа висок! Smiley

# 458
Залагам на Essence N3 Ellie Saab засега, пък ще видим. Вкъщи никой освен мен не го понася, дано е така и навън. Нямам като че ли други  парфюмни репеленти , все гледам като ги купувам да са и политкоректни, че работя с хора. Макар че някои от коректните също стават отблъскващи ако се прекали с количеството. Дано само не провокират кихане, вместо спазване на дистанция Joy

# 459
  • София
Бледолилава - Да не би да си приела съвета на Левон Хампарцумян - да ядем мощно чесън всеки ден Satisfied  Не че сме щели да бием вируса, ама поне ще държим хората на  5 метра от нас Satisfied

Може би сега е времето да си разгледаме колекциите и обърнем внимание на някои недотам ползвани или достатъчно тествани парфюми/проби Simple Smile
Аз мисля да се концентрирам върху тези, които са по-трудни и не съм сигурен дали са приятни за околните  Smile
Вчера например, избрах  Christiane Celle Calypso Figue Calypso / https://www.fragrantica.com/perfume/Calypso-Christiane-Celle/Cal … o-Figue-6711.html
На открито, в по-хладния ден ми се стори доста интересен и по-хубав от предишни носения, защото пачулито не го усетих така прашно, а смокинята беше сочна, млечна и изявена. 
За днес мисля да пръсна  Ferrari Vetiver Essence / https://www.fragrantica.com/perfume/Ferrari/Vetiver-Essence-28051.html
Скрит текст:
Хубав и парфюмен да е деня Ви, дори и у дома или в празните офиси Hands Pray

# 460
Аз днес съм по пижама и с Girl of Now Elie Saab, ами чук е това нещо. Не съм сигурна дали то ме разсъни или кафето. Smile

Редактирам си поста, че се сетих, че исках да споделя. Вчера, когато напръсках навън за първи път Girl of Now Elie Saab, страшно ми напомни на AFNAN ORNAMENT POUR FEMME, който няма да откриете в базата на Фрагрантика, но е със същото ДНК за мен: силно сладко, гурме излъчване, в Орнамент се усеща по-силно кокос и жасмин (тук цветята са много + магнолия, гардения).

Силно сладък и флорален е наистина напомня на усилен Girl of Now Elie Saab, макар нотите да са различни. На любителкит ена силно сладките женствени парфюми ще се хареса много. На мен ми идва идея твърде силен.
Composition: Coconut, Mandarin, Orange, Ambra, Peach, Citrus, Gardenia, Jasmine, Magnolia, Musk, Orange flower, Vanilla, Precious woods

Вчера носих из града Mon Guerlain Florale – много свежа сладост, възхитителен е този фланкер на Мон. Сладък, но по елегантен начин и свежичък.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:20 от Базила

# 461
  • Пловдив
Взех си пратките с очакваните разоряващи красоти - на китката пръснах https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Wanted-Girl-Tonic-59732.html -  веднага се пренесох на плажа на Керамоти, където ходя вече 15 години и се сетих за розовия джин смесен с тоник, който пием с приятелки всеки обед под чадърите, много хубав и интересен аромат❣ На сгъвката на дясната ръка пръснах новия Ланком ла ви интенсман /извинете за бг изписването😊/ и потвърждавам думите на Ковачева  много хубав парфюм различен от цялата линия, носи мощта на предшествениците си, но доста по приятно сладък от тях е, имах и миниатюрка 4мл подарък с несесер към поръчката🥰 и накрая, но не по важност е парфюма на https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Edition- … s-d-Or-47218.html -  направо не очаквах да помириша толкова плътен и мощен медено - цветен аромат, не съм помирисвала до сега доста различен от другите му парфюми, трябва да се изчака развитие при него, защото доста се изменя, но определено ще го прибера за зимата🍯

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:53 от astravera

# 462
Дано се срещнем тази година на плажа на Керамоти и ще ми дадеш да се напръскам с това Азаро, а аз с Аква Ди Парма примерно. Дано!

Стоя си вкъщи с цялото ми семейство. Пръскам си парфюмите, чета много и пиша за тях. Обичам ги и ми помагат в трудни моменти. Чакам и един Ла Ви е Бел Едп, защото животът е хубав и се надявам бързо и безболезнено да излезем от тази криза.
Пазете се и бъдете здрави!

# 463
Последното изкушение, което не преборих (въпреки че съм си наложила лично въздържание по свои съображения) и което някога като излезе, и пробвах, ми хареса; което после като пробвах в приятелка не ми хареса, но което инстинктивно и въпреки въздържанието, и харесване/не харесване, поръчах, е Girl Of Now Elie Saab. Четох ви, че е много мощен, много шлейфов и много траен. На кожа не бях го носила както си трябва. Вчера бях с него. Всъщност, доста ми харесва на кожата ми! Но го подновявах на всеки 3 часа, защото ни мощ (освен първите 5 минути), ни шлейф, нито пък впечатляваща трайност. Никой не ми каза, че ще го удуша (на работа съм) и мм не ми каза "прекалила си с парфюма", което не ми спестява когато наистина съм. Не, че съм изненадана и Mon не е траен на мен също, както и някои други световно известни парфюмни бомби, ама тези, които казвате, че Girl е траен и шлейфов, ако се пръскате с този парфюм на всеки три часа по 6-7 пръскания, сигурно ще се изтребите! А аз - ъ! Rolling Eyes
И малко спам, който би могъл да е полезен на някого:
Скрит текст:
Deetron, аз съм ужасена от глупостта човешка и всичката идиотщина, която избуя заедно с този вирус, превзел света! На фона на всички глупости, които прочетох, които ми пращаха "приятели", за които до преди дни мислех, че са разумни хора, получих едно малко видео на възрастен руски лекар, за което смятам, че има "хляб" в него. Може да е смешно на някого, но чесънът е смятан за лекарство, за антибиотик, за превенция именно от вируси и всички подобни респираторни проблеми, получаващи се основно заради занижен имунитет. А и срещу вампири! Smiling Imp
Който прецени, би могъл да се възползва от съвета. Аз от три дни взимам сутрин, наистина дъхът НЕ мирише на чесън. А чай си обичам и пия с удоволствие, така че не е нещо, което тепърва трябва да свикна да правя редовно

# 464
Имах късмет преди да затвори БЗ, ама хубаво напръсках L'Ombre des Merveilles https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/L-Ombre-Des-Merveilles-59799.html на листче. Спокойно може да се подрежда в зоната за мъжките парфюми. След голямото разочарование от новата версия на Диор Ом https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-2020--58714.html, как можаха да ми причинят това от Диор, изгря звездата на Ермес 2020. Не просто звезда, цяла празнична заря си е.  Съвършенният мъжки парфюм за любов по време на коронавирус, след това време и завинаги. Опушен черен чай, зашеметяващо мъжко ухание.
      Deetron трябва да имаш този парфюм. И за мацките, които си залитат по мъжките парфюми също.

Общи условия

Активация на акаунт