Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

• 34 788
  • 743
  •   2
Отговори
# 135
Хм, Бледолилава, напомняш ми за израза "дали имам глюкоза"- пак така от жена го чух в лаборатория.... Добре сме, дааа... Rolling Eyes
В моята лаборатория има много хубав плакат какво да се/не се прави 24, 12 и т. н. часа преди изследване. Само ме озадачи нещо, за цигарите май беше- 1-2 часа преди боцкането да не се пуши. Не запомних добре, но следващия път пак ще погледна...

# 136
Ами Рися, да ти кажа ... не знам... Според лекарите - това категорично не е ИР, а някакъв остър отговор на въглехидратите, което било нарушение... нищо не можело дс се направи ( освен режим, ама не ми казаха за него) и това било... щяла съм да си живея така ... ако се оправи - оправи... ако не, не .... А пък психиатрите са убедени, че се дължи на тревожното разстройство .... имало го при много хора с генерализирано тревожно разстройство ( тежко, като моето) и щяло в един момент да се оправи... ама някъде поне година още ще съм така ..  И аз не знам какво да правя... най - доброто, което мога дс направя за себе си е, да започна режим, за да не си тормозя поне организма с толкова висока КЗ... Пък каквото стане - ако се оправи, супер.. ако не .. ще си живея така Simple Smile
Искам да отбележа, че аз доста си стъпих на краката де, за една година и от толкова тежко състояние, в момента взимам сутрин само - хапченце деанксид и вечерта 1/4 бета блокер конкор от 5 мг + 1/2 атаракс, но нея ще я спирам след седмица - две... Като цяло по план до 5-6 месеца би трябвало да съм спряла всички лекарства ..

# 137
  • София
Бледолилава, стискам палци! Какво си яла вчера, освен пица?
Остави ли 12-часов прозорец до кръвното изследване?

# 138
Да, 12 часа оставих. През деня ядох една филия ръжен хляб с резен шунка и кашкавал. Все "хубави" работи. Ама нарочно, нали целта е да видя какво се случва при отклонение от режима. Поне месец я карам през просото, всъщност повече, от проблема с жлъчката насам съм ограничила мазнините, яйцата и месото, а последната седмица доста джънк ми беше храненето - макарони, пица, пълнозърнест хляб.

Долче, мисълта ми беше, че тази жена ако искаше наистина за диабет да се изследва, можеше да си пусне примерно гликиран хемоглобин, да не говорим за инсулин, обременяване и пр. Каква информация ще получи само от една захар? Не беше с направление. Значи представям си го, как взима резултатите и гледа примерно глюкоза 5.8. Референтни граници 6.1. И си вика, а, добре съм. И така. Докато се обърне каруцата. И ще се чуди от къде ѝ е дошло. Изследвала се е иначе, не е като да не е.

# 139
  • Пловдив
Идеална ми е сметаната, никаква слуз не ми образува както и киселото мляко не ми създава никакви проблеми..

НЕ говоря за киселото мляко - при него млечната бактерия изяжда млечната захар и не е такъв проблем (макар че в днешните кисели млека не е много ясно какво има). Същото е и със зрялото саламурено сирене, говоря за течни сметани, пресни млека. Споделям мнение, което почива на безброй статии и проучвания. Все пак на първа страница Елора е сложила книгата на д-р Хироми Шиния "Ензимният фактор". Признавам, че не съм я чела, но пък за сметка на това съм чела "Ензимът на младостта" от същия автор, където той тотално отрича приема на мляко. Освен, ако удобно четете изборно, в което все повече се убеждавам Simple Smile Но да оставим настрана всички проучвания, сами си отговорете на въпроса, какво става с тялото ни, когато приема мляко, благодарение на което теленцето за няколко месеца качва по 300 килограма?

# 140
Хора отговорих си ... изпих една ефервесцентна таблетка магнезий... сега я погледнах, тя била с подсладители.... Sad Още не съм свикнала да съобразявам всичко Sad Добре де... как от една разстворима таблека ми скача КЗ на 7.3...!?  Добре, при вас - като ядете нещо сладко или въглехидратно до колко ви скача КЗ ? Съжалявам, че досаждам и пиша постоянно... и си пиша резултатите, ама наистина се видях в чудо с тая цялата работа Sad

# 141
Ако е с подсладители, ще ти вдигне инсулина но не и захарта. Но да, разтворимите таблетки, прахчета и прочие всичките са подсладени - кое със захар, кое с най-гадните подсладители, кое и с двете. Избягвам ги, освен когато няма друг вариант, ама предимно има. Повече за млякото ме съмнява, лактозата в него си е вид захар и е едното заради което толкова си говорим за млечните продукти тук.  От всички млечни, прясното мляко най-много се отразява и най-малко се препоръчва. Слагат си някои по мъничко в млякото, ама 1-2 лъжици мляко хич не са като една чаша.
Ако съм на твое място, бих си скрила глюкомера някъде и няма да го погледна известно време, само се филмираш така. Колко ми се качва захарта не знам, щото не я меря. Ям си по режима през повечете време, по някой повод ям и извън него, после се прибирам и си продължавам както си знам и така. Жива и здрава съм все още, нищо че не си знам точно колко ми е кръвната захар ей сега... В кетоза не мисля че някога съм била, в паника по повод някой показател в момента - също. Опитай се поне стреса който сама си създаваш, да си го спестиш, че спокойствието също е важно, и то доста.

# 142
  • София
Аз затова не си купувам глюкомер - ще се филмирам. Трябва да разнищим що е това постпрандиална кз, т.е. - качване на кз след Каквото и да е ядене (очевидно 1 таблетка надали има толкова захари, че да качи КЗ с над една единица)....

# 143
Хммм .... съвсем се обърках вече ... Сутринта измерих 5.7 ( ама съм в цикъл, в най - тежките дни и според мен за това е по - завишена)... Закусвах кашкавал с малко суджук ( без добавки и е-та) о чаша топло прясно мляко.... измерих 1 час след това - КЗ 7.3.... !?

Прясното мляко е според мен, че и цяла чаша. Аз от него качвам КЗ, плюс покачва инсулина.

# 144
И аз мисля, че от прясното мляко се е повишила КЗ.

С това постоянно мерене на КЗ само си товариш психиката още повече. Според мен трябва да спреш и както те посъветваха, да се храниш НВХ. Няма как постоянно да си мериш глюкозата.

ПП: Роналд, и аз така. Бях се замислила по едно време, но си казах, че не ми трябва допълнителен стрес Grinning

# 145
КЗ 7,3 е от прясното мляко...

# 146
Някой ползвал ли е хранителна добавка Берберин?Имате ли отзиви?Пиете ли добавки и какви или всички сте на лекарства?Извинявам се ако е обсъждано, не съм чела всичко.

# 147
Някой ползвал ли е хранителна добавка Берберин?Имате ли отзиви?Пиете ли добавки и какви или всички сте на лекарства?Извинявам се ако е обсъждано, не съм чела всичко.

Някои хора тук май го пиеха, но според мен не е за ИР, а за диабет. На някои места пише, че увеличавал секрецията на инсулин, а на хората с ИР им трябва точно обратното, по-малко инсулин.

Добавки пия - б12, д3+к2, магнезий. От лекарствата Глюкофаж.

# 148
  • София
Аз пих берберин с активната съставка берберис вулгарис (в ремедиум за ок. 37 лв., стига за един месец). Може би едно 7-8 месеца, с почивка на всеки 3. Мисля, че е добра. Сега, понеже ми е финансово по-изгодно, реших да тествам Берберин с активна съставка куркумин (1 опаковка стига за 3 месеца, в ремедиум - за ок. 25 лв.). Едва от седмица го пия, така - не знам.

# 149
Аз си мисля, че фактът, че прясното мляко е било и доста топло също е съдействал за увеличение на КЗ....Но и не знам някой тук в темата обичайно да пие по цяла чаша мляко- и то наведнъж?
Бледолилава, реално и аз при КЗ и референтни  (забележи горната!) 6,5...мислех, че 5,6- 5,68 не е съвсем зле, но ме човъркаше отвътре, че и по-добре може да е...Е, не съм си мислела, че така си изследвам диабета... Joy Но масово логиката е- ако имаш проблем с КЗ, чак тогава ела...като дори максимална референтна се приема за норма, вече от 6,6 (при макс 6,5) започват да те приемат по-сериозно...

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 12:54 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт