Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

• 34 737
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
По цял ден почти слушам радио и много често говорят за храна. Кой какво сготвил, какви храни за утеха и т.н. и познайте какви храни се обсъждат - пица, сладолед, паста, картофи, take away, сладкиши и си обясняват как в тези тежки времена храната е утеха...

# 586
  • Бургас
Рися, харесвам прямите и откровени хора! Вероятно имам нужда от точно това "сритване в задника",вяра че положението е поправимо и действие. Станах пример за човек с непостоянни цели, можещ да напише дисертация на тема отслабване, но за голямо съжаление не съм приложила нищо от наученото на себе си. Борба ще бъде, но съм упорит скорпион и мисля, че ще постигна резултати. Приемам, че всичко, което се случва в живота идва да ни покаже, че трябва да си научим урока и да продължим напред. Благодаря за това, че сте тук, всички момичета, някак е по-лесно да знаеш, че има и други като теб. За сега нямам смелост да се включвам със съвети, но съм при вас ежедневно. Надявам се да не съм отегчила някои от вас с дългите си писания. ❤️😊

# 587
Бел Фем, докато си на етап ИР нещата са много по-лесно обратими. Имаш късмет, че разбираш сега за ИР. Положението не е съвсем изпуснато все още. Grinning КЗ на гладно все още не ти е близо до горна граница- това е добре и с режим и хапчета вероятно по-бързо ще я понижиш още.
Миоки, ами това са си все храни носещи утеха и комфорт (и излишни см)...докато един ден неприятните последици не се представят Wink По-лошото е не, че някой яде от изброените храни чат-пат "за утеха", ами че ежедневно се ядат комбинации от тези храни...и в сериозни  количества...

# 588
Да, само че сега ще се ядат без никакви угризения.

# 589
Ще се ядат без угризения...ама "сметката" ще се плаща по-късно. Пандемията не имунизира срещу неправилно хранене, за съжаление, независимо колко ти е било комфортно докато се "утешаваш".... Confused

# 590
Лошото е, че точно това хранене което ще практикуват повечето хора е дало като резултат именно голяма част от заболяванията които се водят в "рисковата група" ама нали сме свикнали да чакаме на лекарства, чакаме лек или ваксина.

# 591
Аз помолих ендокринологът ми да смени Метформина ми след година ползване, защото беше 3 по 500 милиграма на ден.

Аз исках да го пия по веднъж примерно за да мога да гладувам спокойно сутрините (той се пие с храна) и да прескачам по ядене и ми изписа Glumetza - 2 по 1000милиграма дневно.

Не виждам разлика от двата като действие, но 2рият е по щадящ за стомаха ми май.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 00:09 от Анонимен

# 592
2х1000 всъщност е по-висока доза от 3х500 мг... Thinking

# 593
2х1000 всъщност е по-висока доза от 3х500 мг... Thinking
Да, така е.
Не го намали, въпреки подобрените ми резултати, свалени кг и прочие.

# 594
А каза ли защо го увеличава вместо да го намали? По-лесно щеше да бъде просто да махнеш едното хапче или дори да взимаш 2х750 мг, струва ми се. Още повече, че имаш подобрени резултати и свалени кг. Странно ми е.

# 595
  • Paris, France
А каза ли защо го увеличава вместо да го намали? По-лесно щеше да бъде просто да махнеш едното хапче или дори да взимаш 2х750 мг, струва ми се. Още повече, че имаш подобрени резултати и свалени кг. Странно ми е.

Не зная защо са и увеличили дозата. Причините може да са:

1. Трябва да свали доста кила, има резултат, но до препоръчителните кила остават доста кила.

2. Хапчетата на бавно отделяния се Метформин, който се пие по-рядко, отделят малко по-малко активната молекула вместо да я избълват изведнъж. Ако има сложи на КЗ след ядене дозата от 2х750 няма да е равносилна на 3х500, които обаче действат точно след хранене, когато захарта скача, защото черният дроб мисли, че има нужда от допълнителна захар в кръвта, поне е е усетил висок инсулин.

3. Предвид COVID-19 пандемията лекарите се презастраховат, защото вече е известно, че диабетиците са сред високорисковите, а хлорокин и Метформин свалят захарта и това е един от механизмите чрез които трепят вируса.

И а и други причини сигурно.

# 596
Невена, откога не си писала тук, радвам се, че се включваш Grinning  
Не съм разбрала, че 2х1000 мг е с бавно освобождаване. Но дори и да е така, макс дневна доза на Глюкофаж с бавно освобождаване (а предполагам и на другите метформинови препарати с бавно освобождаване) е 2000 мг дневно. На обикновения Глюкофаж/метформин е 3000 мг (доколкото знам). Т.е. максималната доза на медикаментът с бавно освобождаване е такава, защото всъщност е с по-добро усвояване (вярно, не мигновено, но за по-дълъг период), от изчетеното досега това разбрах. Интересна хипотеза за коронавируса, не се бях замисляла изобщо в тази посока.... Blush А от постовете на Yummy Mommy останах с впечатление, че идеята и всъщност е да пропуска поне 1 от храненията и затова е искала да не пие 1 от хапчетата. Т.е. скок в КЗ който да изисква обикновен метформин, за да понижава веднага КЗ в този случай няма. Освен ако аз нещо не съм разбрала добре, разбира се...

# 597
Да, исках да пропусна едно ядене на деня и ми изписа новият медикамент в тази доза. Това беше още през Август, миналата година.
Не ми е дал обяснения защо.

# 598
Значи от август си на тази доза. А по отношение на кг (и ако е имало и др. симптоми) подобрение има ли оттогава? Мерила ли си някога КЗ?

# 599
  • Paris, France
dolce, здравей, човеко! Отдавна не чета и не пиша в темата, но предвид пандемията и важността да държим захарта ниска реших да драсна и да строя народа.

https://www.beckershospitalreview.com/pharmacy/69-experimental-c … s-identified.html

Всъщност диабетиците и хората със сърдечно съдови проблеми умират от ова, че белите им дробове се увреждат и надуват до степен, която не позволява на кислорода да премине в кръвта.

Вече се знае, че високата захар е фактор, сериозно повишаващ смъртността.

https://www.medscape.com/viewarticle/927044

Ниската захар няма да попречи да се заразим, но ще спомогне да се отървем бързо и да не стигаме до усложнения.

От две седмици съм на кетогенна диета. В момента имам нещо като грип, но не знам 👑 ли е или което грип. Носът ми тече и ме болеше гърло оня ден. По едно време закашлях, та глътнах йод и го пресече. Пия витамини и витамин Ц повечко. Не съм тежко болна, де.

Смятам да седя на кето докато се стопли времето. Чувствам се зле и ми е много студено непрекъснато, та може и да приема някакви въглехидрати. Кето не ми понася добре на студ. Пия по супена лъжица оцет преди ядене за всеки случай, 2 е дозата за да свали захар и инсулин при ИР.

Това от мене засега.

Пожелавам здраве и пари, че ни трябват в момента.

Имам деца абитуриенти и си е притеснително с матурите.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 01:09 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт