Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

• 34 836
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Хммм.... аз изпих малкото, защото реших, че е режимно .. Нали млечните са разрешени ? За това изобщо не се замислих, че е възможно да вдига и то КЗ...

# 151
Готови са ми резултатите. Не са хубави, разбира се Simple Smile Глюкоза 5,55 не помня да съм имала друг път. Дори в началото на борбата ми с ИР тръгнах с по-ниска стойност, но с доста по-висок инсулин, който я е смъквал. Засега инсулинът леко се е повишил само, но си мисля, че ще е тенденция, ако не се предприеме нещо. Холестеролът е спаднал, но това не ме радва, ако ще е на цената на повишаващата се глюкоза. Хубавото е, че и триглицеридите са спаднали, иначе при предишни изследвания ми правеше впечатление, че често вървят с холестерола в различни посоки. Актуализирах си таблицата, оказа се, че последно съм изследвала инсулин и през септември, не само през август. В зелено са резултатите от кето периода, в жълто от либерално НВ ВМХ, в червено е последния период, когато проядох доста въглехидрати - в началото бавни, а през последната седмица и по-калпави. Първият извод, който правя, е че само теглото не е показател, че нещата са наред. Явно има един период, в който все още не качваш, но се започва по учебник - първо захарта, след нея инсулина, и след това останалите екстри. Така че да не се заблуждаваме, че ставаме по-толерантни след отслабването. Поне аз не ставам. Тихо си дълбае под повърхността. Не съм решила още от тук насетне с какъв режим ще продължа. Ще ми се да експериментирам следващите два месеца с това, което лекарите обикновено препоръчват и изпадаме в темата в ужас като го прочетем Joy За отслабване е ясно, че не става, ама да видя поне за поддържане дали ще работи. Пълнозърнести, бавни въглехидрати, нискомаслени, ала-бала. Ако не бях яла тия пици и макарони, щях да се впиша през последните седмици. С тях ми се компрометира експеримента. Как да кажа сега ето, въглехидратите изобщо не са ок, като реално и бързи си хапвах. Слагам таблицата в скрит текст.
Скрит текст:

# 152
Аз спрях бързите въглехидрати вкл.плодовете.Пия вечер чаша домашно сухо вино.Карам на яйца,месо,риба ,салати,сирене,кашкавал...,но усещам,че много ми пада захарта и кръвното ми пада доста.Не я меря,само предполагам.Ще спре ли някога това вариране на КЗ?На мен така и не ми пуснаха инсулин и не знаех,че се пуска и лекарката ме диагнистицира с преддиабет само въз основа на глюкзата.Те не са и добри резултатите и предвид фамилната обремененост...Та да питам,кога ще спре това вариране и ще спре ли?Да си купувам ли глюкомер?

# 153
Бледолилава, забелязвам, че докато си била в кето инсулина ти е бил висок. В момента, в който си излязла от кетото рязко е спаднал. Припомни ми моля те, спря кетото , защото видя инсулин под 10 или след като спря кето режима и свали кг, ти падна инсулина

# 154
Първият извод, който правя, е че само теглото не е показател, че нещата са наред.
Аз това от кога го разправям...

Иначе интересни експерименти си правиш, ама между последното либерално и сега, малко време е минало. Ако се задържиш повече, ще са още по-лоши нещата, убедена съм, дори да не качиш на тегло.

# 155
Второто. Спрях кетото, защото станаха доста месеци, а четях противоречива информация дали е безопасно толкова дълго. Вдигнах въглехидратите до 50 гр, но рядко ги стигах. Доколкото помня към 40 ги докарвах средно. Така свалих още малко. И в един момент реших, че спирам да отслабвам и ги вдигнах още малко. До 70 гр си поставих лимит, но пак трудно ги достигах, след като си изградих други хранителни навици. Може би трябваше да ги разгранича в отделни цветове в таблицата. Така че и след 30 кг имам лека промяна в храненето. И от там нататък се е случвало да тръгна пак да качвам, но веднага коригирам въглехидратите и си задържам теглото.

# 156
Това не мога да си го обясня. Увеличаваш въглехидратите, а инсулина пада

# 157
Да, аз затова казвам, че иска време, не зависи само от приема на въглехидрати. Свалените килограми също благоприятстват. И двете неща са ги казвали и лекари на момичета от темата. Направило ми е впечатление, че често им казват след 6 месеца на контролен преглед. И горе долу и при мен за толкова имаше резултат.

# 158
Елица, ами така като гледам, не са били толкова увеличени въглехидратите- от 30 на 40-50, то дори и до 70 гр пак не е високовъглехидратно...но пък междувременно Бледолилава е продължила да отслабва, макар и по-бавно. Аз също съм имала вариращ инсулин без значителна промяна в храненето. Едва ли зависи само от кетозата, вероятно има други фактори...Отслабването според мен е доста важен фактор.
Бледолилава, ти не беше ли споменала, че след свалени 20 кг нещата са започнали да стават по-лесно?

# 159
След първите 10 става лесно. И от други познати съм го чувала. Но и последните 10 са трудни. Аз не ги свалих тях напълно. Поне още 5-6 трябваше да сваля, но взе да ми се изпива лицето.

# 160
Аз си прецаквам леко режима, ама нямам избор. Доста съм зле. Към антибиотика и авирона, ми изписаха и проспан, а той е зверски сладък. Отделно пия и едно за вдигане на имунитета с мусковадо....демек бая ще се подслаждам около седмица.

# 161
Алина, лекувай грипа, другото не го мисли. Аз като бях болна ,  бях ба кето режим, но го прекъснах. Пиех си чая без мед, но разните му там фервекси са си сладки. Разтворими витамини също. Увеличих въглените, за да се и наспивам по-добре.

# 162
Аз си прецаквам леко режима, ама нямам избор. Доста съм зле. Към антибиотика и авирона, ми изписаха и проспан, а той е зверски сладък. Отделно пия и едно за вдигане на имунитета с мусковадо....демек бая ще се подслаждам около седмица.
Разтворимите неща повечето имат алтернатива в друг вид и там няма нужда да са подсладени че да ги преглътне човек. Ако не се лъжа, Колдрекс примерно го имаше и на таблетки, сигурно не е само той от всичките видове такива препарати. Витамините пък изобщо не е нужно да са разтворими точно, повечето са пълни с цикламат и захарин и какво ли още не, отделно оцветители, изкуствени аромати и прочие. Виж за сиропите няма как, ако са нужни си се пият... Все пак е временно състояние, по-добре човек да гледа да се излекува. Всичките сме изяли с годините толкова захар и други въглени че няма точно някакви грамчета в лекарства за някакви дни да ни обърнат колата. Дано се оправиш бързо

# 163
Увеличих въглените, за да се и наспивам по-добре.
Какви са тези въглени?

# 164
Увеличих въглените, за да се и наспивам по-добре.
Какви са тези въглени?
Въглехидрати Laughing

Общи условия

Активация на акаунт