Кралски работи и клюки - март 2020

• 181 821
  • 4 957
  •   1
Отговори
# 4 920
Пу за мен лилавата на Летисия и синята на Кейт. Simple Smile

# 4 921
  • España
Истинска наслада за очите са тези цветни рокли! Аз съм максималист....всичките ги искам 😉!
Що се отнася до коронавируса на Чарлс, не намирам за странна,че вече се е излекувал ,ако човек е принципно здрав, с правилно лечение ,за максимум две седмици се оправя
Скрит текст:
имам човек от семейството, който само за 10 дена ,след негативния тест , вече е излекуван напълно и спокойно се завърна към обичайния си начин на живот!

# 4 922
  • София
Истинска наслада за очите са тези цветни рокли! Аз съм максималист....всичките ги искам 😉!
Това е приказка, присъединявам се, даже и тия на баба ще ми свършат работа, след 30-тина години, да сме живи и здрави Simple Smile

Баба последно беше през деня със светли обувки на сватбата на Кейт и Уилям (тогава ми направи впечатление, мисля и коментираха даже), и по разните приеми, когато слага разни сребристи, златисти (слава богу). Разбирам че е възрастна, но колкото е класическа черната обувка, толкова е и скучна. Би могла да разнообрази с тъмносини, нюд, по-тъмен нюд - сега чак зелени, оранжеви и червени няма нужда да слага Joy

# 4 923
Стилът й бил един и същ през последните 50години, както вече се спомена.

И една по-стара, на която попаднах.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:02 от G&B

# 4 924
Сега забелязвам някои прилики в гардероба на Кейт и Елизабет. Не искам да кажа, че Кейт копира от Кралицата, но ми се струва, че тези цветни палта определено са си запазена линия и за двете, и и двете са разпознаваеми, заради този стил на обличане.

# 4 925
  • Варна
Аз пък се замислих защо ли кралицата никога не е била с дълга коса? А така хубаво щеше да й стои с тези къдрици.

# 4 926
  • España
Аз пък се замислих защо ли кралицата никога не е била с дълга коса? А така хубаво щеше да й стои с тези къдрици.
Предполагам ,защото във времената на нейната младост са били на мода не толкова дългите коси ,ето ,примерно ,Мерилин Монро,която и е “наборка” ....или Елизабет Тейлър ....горе/долу на същите години

# 4 927
  • Някъде там

Красива Шарлийн. Много ми харесва цялостното и излъчване на снимките.
Роклята също е страхотна.
За дамата на снимката до тях няма какво да говоря 💓

# 4 928
  • España
Тъй като по-горе отворих тема за “наборките” на Елизабет ,реших да Ви разкажа за още една велика жена ,родена през 1926-та, в чиито вени течеше повече синя кръв от ,от която и да е аристократична особа в света!
Дукесата на Алба ! Алба Мария дел Росарио Каетана Алфонс Виктория Юджийн Франсис Фиц-Джеймс Стюарт и Силва ,както всъщност е цялото и име притежаваше повече титли от всеки друг аристократ по света. Тя имаше 7 титли на херцогинята, 23 - Маркиза и19  на графиня, а това е дори повече от главата на Обединеното кралство Елизабет II. Това е причината, поради която Каетана е включена в книгата на рекордите на Гинес като най-титулярният човек в света. Аристократичният статут на херцогинята беше толкова висок, че не е трябвало да се изправя, дори , когато е била с кралицата..или е на аудиенция при Папата ! Преди време писах един материал за нея и ще дам инфо в скрит текс за ,на когото му е интересно,за да не разпъвам чаршафи 😉

Скрит текст:
Въпреки ,че за мнозина тя е по-известна от страниците на жълтите издания заради многобройните си недотам успешни пластични операции, ексцентрично поведение и модни недоразумения, Каетана е най- богатата и най-удивителната жена в Испания,известна като 18-та херцогиня на Алба, е представител на древно семейство, чиято история може да бъде проследена 7 века назад.

Кайетана" бе третата жена, предвождала семейството като херцогиня.  Една друга дукеса на Алба е била муза на Франсиско Гоя и се предполага, че е прототипът на шедьовъра му "Голата маха", а "Кайетана" разказа, че Пабло Пикасо я помолил да повторят позирането и картината, но консервативното ѝ семейство отказало.

Херцогинята е родена през 1926г. в Мадрид, тя обаче прекарва значителна част от детството си в Лондон. Баща ѝ е посланик, което ѝ дава възможност да вечеря с Уинстън Чърчил и да се срещне с принцеса Маргарет.

За първи път Алба се омъжва през 1947 г. Нейният избраник е Луис Мартинес де Ирухо, а самата церемония е била толкова пищна, че е конкурирала тази на британската принцеса Елизабет няколко месеца по-късно. Гостите на тържеството пък са били най-разнообразни и все знаменитости – Одри Хепбърн, Джаки Кенеди, Ив Сен Лоран.

Въпреки жълтите клюки, Дукесата беше много обичана в Испания. В Севиля още приживе и издигат паметник.Тя също била обичана заради лоялността си към андалуските традиции - любовта си към бикоборството и фламенкото.. Смята се, че никой не може да танцува типичен испански танц по-добре от нея. Нищо чудно, че й е присъдена наградата "МОФ и АРТ" за приноса й за популяризирането на фламенко рокли и танцова култура. Последният път, когато изпълнява фламенко на третата си сватба, за 85 години.
Дукесата имаше 3 брака и 6 деца ( всичките от първия),но най- полемичен е последният ,когато през 2011-та на 85 годишна възраст се омъжва за “простосмъртният” социален работник Алфонсо Диас ,който,освен всичко друго е и с 24 години по-млад от нея! Скандалът е чутовен! Стига се до там,че децата й молят Краля да й бъде забранено да се омъжва и Хуан Карлос го прави! Бракът се осъществява само ,след като Дукесата с писмен декрет се отказва по-голяма част от богатствата си  ,няколко палата ,колекция от произведения на изкуството,между които платна на Рубенс и Гойа!

Въпреки възрастта и броя на неуспешните пластични операции, херцогинята винаги се държеше така, както й харесва.До последните си дни тя никога не престава да удивлява журналистите с ексцентричните си рокли и странно поведение ! В началото на 2014 г. месеци преди смъртта си, през 88-тата година от живота си, Каетана де Алба се появява на сватба в мини рокля в цвят червено вино и дантелени чорапи..

Херцогинята де Алба се счита за легендарна жена, която е преживяла всички трудности в живота и след като е възвърнала щастието си в старостта си, е оставила всичко заради любимия си мъж..

# 4 929
  • Варна
Господи... Това жена ли е!?!?

# 4 930
Леле! Била е хубава жена, преди да се обезобрази така. А потеклото й е повече от впечатляващо, щом дори и за папата не трябва да се изправя. Жената си е жива история.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:27 от Анонимен

# 4 931
  • Down south
Господи... Това жена ли е!?!?
Тя е легенда.
Изключително интересна и колоритна личност.

# 4 932
Така е. Ама много страшна стана накрая.

# 4 933
Жалко, че си го е причинила, но пък гледам си е живяла живота както и харесва. За това, адмирации!

# 4 934
  • Бургас
Била е красива преди и съм сигурна,че е много интересна жена!Не жена,а Дявол!
В първия момент с представянето на всичките имена и титли си помислих за Денерис,родена в Бурята....абе,вие си знаете!

Общи условия

Активация на акаунт