Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 20 780
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Явно е някакъв пвриод със спането то. От 3 дни не съм спала повече. От час постоянно се буди. Не реве бори се с одеалото и иска да яде ако  му се спи. Успиваме се един час и след час пак е  буден. Наистина е по-зле от началото. От вчера давам тиква. Почуди и се но днес си хапна 10 лъжички без проблем. Аз се чудех дугата седмица като искам да дам картоф мога ли да прибавя примерно половин картоф заедно с тиквата в уреда на пара и да се сварят заедно или трябва отделно да ги правя и после да добавям едното към другото?

# 91
  • Пловдив
Josefin, а на 2рия, 3тия и 4тия месец ли бият 6-валентната?

Ето снимка наа ваксините и месеците. Значи 6 валентната се нарича Hexyon тук, доколкото разбирам.
Бие се на 3 мес , 6 мес и трети път 1 година след втория прием.

# 92
При нас този период с неспането поотмина малко. Доста продължетелен беше - около месец някъде се будеше на всеки час буквално... или спи 1 час, буди се и се приспиваме 2 часа, пак поспим 1 час и така... просто бях труп. Започна да ми пада кръвното. В един момент нервите ми бяха опънати до краен предел. Случи ми се веднъж да плача, защото повърна и трябваше да го преобличам, а точно го бях оправила за разходка.

Сега вече е добре положението, но спря да прави каквито и да било паузи... яде си на 3 часа през нощта, през деня на 2 часа и половина. А преди си спинкаше от 22 до 5 като пич...

# 93
Josefin и Worldwide,  много ви благодаря за информацията!

# 94
  • Белгия
И при нас е Hexyon, но по календар е 8-12-16 седмици. По стечение на обстоятелствата почнах по-късно, а сега реших да си оставям малко повече от 4 седмици между приемите.

Да спането е ужас!! Слава богу самото заспиване няма проблем, но това ставане на 2 часа ми разказа играта. Опитвах се да залъжа с биберон, с пеене, потупване, не та не. Иска да хапва, полу-сънен, поне пак директно заспива. Но на мен ми трябва малко повече, и докато се унеса и пак трябва да ставам... Ужас... Преди ставаше само веднъж, сега по 4-5 пъти..

# 95
После продължават така...

Имате ли представа защо са такива свежарки бебковците? Аз все си мисля че по-дълго трябва да започнат да спят.
Ние сме точно обратното. От седмица си заспива пак към 20: 30, но започна да се буди в 3, и в 7. Като нощем я храня и тя дори не си отваря очите. Страх ме е даже да не се задави.

Дано бързо мине този период.

# 96
Нали единят признак, че бебчовците са готови за захранване е, че искат да я ядат по-начесто, защото кърмата не им стига 🙄
При нас малката се буди по-рано сутрин, но го отдавам на захранването, защото има газове.

# 97
A вие вaкcинa зa менингококи ще cлaгaте ли?

# 98
А накой знае ли кой е производителя на българската 6 валентна която слагат?

Ами като за начало трябва да изяждат по 125гр това е едно ядене, до около 7м, то после бебето ще си покаже иска ли повече, може и по- малко да изяжда, има всякакви.
Като според Педито до 10 дни трябва да достигнат тази доза и да бъде премахнато едно млечно ядене . Когато това се случи се преминават към заместване на второ и започва въвеждането на друг тип продукти или пък когато са въведени поне 6 зеленчука, нашият иска да започна въвеждането на без глутенови каши, но това е защото Дарио е много слаб, а иначе ако бебето си е нормални кг е по добре кашите да се въведат по късно или само до толкова че да се види дали няма реакция към тях, защото от тях качват много. След зеленчука може да се въведе плод, а други педиатри препоръчват месото да е второто, заради желязото.
Vesenceto това твоето също е схема за захранване и някой я правят като теб.

Мен най много ме дразни, че няма установени правила за захранването и както всичко останало всеки си прави каквото знае. Grinning
И така всички сме объркани...

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 09:39 от Amerikkas

# 99
Момичета, помагайте. В събота сме на рожден ден на момче на 11 години и нямаме никаква представя какво да му вземем. Няма плейстейшън, така че игра не става. Някоя от вас има ли представа какво е подходящо на тази възраст?

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 08:43 от BMR

# 100
BMR, аз обикновено питам майката, за да не купя нещо неподходящо или пък повтарящо се. За сега се сещам за няколко неща: очила за виртуална реалност, кънки/ролери, енциклопедия (космос, динозаври, техника, история...теми много), глобус, козметика (аз бях взела веднъж парфюмче и шампоан Стар Уорс, те са за тая възраст), готина блузка/суичър, пижама с любим герой, 3D пъзел (макетчетата, които се сглобяват), настолна игра (от сорта на монополи), LEGO (ако е фен, иначе цената не си заслужава), детски микроскоп.
Успех и весело изкарване!

# 101
Момичета, помагайте. В събота сме на рожден ден на момче на 11 години и нямаме никаква представя какво да му вземем. Няма плейстейшън, така че игра не става. Някоя от вас има ли представа какво е подходящо на тази възраст?
Във връзка с този пост предлагам безжични слушалки или допълнителна батерия за телефон или някакви такива по-големи слушалки, съдя по братовчед ми. А във връзка с предния ти пост, като го прочетох чак се изсмях, просто все едно чета на мен какво ми се е случило, в един момент така като ми повърна щях да се гръмна.... Но слава Богу минава

# 102
  • Белгия

Мами, възможно ли е това да е бенчица? Нормално ли е да се появяват на тази възраст?

# 103

Мами, възможно ли е това да е бенчица? Нормално ли е да се появяват на тази възраст?

Според мен е раничка от одраскано това. Беба има същото на носа днес . И аз преди си мислех , че са бенки , но я видях как се драска и щипе  и ако е имало ръбче на нокътчето остава точно такава следа.

# 104
Нашият батко е на 14 и от 10 годишни си "подаряваха" пари,за да може рожденика да си ги събере и купи каквото иска. Скоро бяхме на р.д. на момиченце на моя приятелка /8 годишно / и тя също пожела пари,за да си събере и вземе каквото иска. На мен лично ми е грозно,но пък е по-добре от ненужен подарък,който ще стои захвърлен. Много е трудно да избираш вече подаръци, защото повечето деца имат всичко...

Относно захранването и заместването-мисля да заместя след като вкарам всички зеленчуци за възрастта,разбира се и детето ще си покаже,макар,че после идват месните пюрета...
На нас ни отложиха консултацията и втория прием на 6 валентната  ваксина,защото отново има грипна ваканция. Не знам кога ще ни извика педиатърката,каза,че ще ми звънне,но не било проблем.Времето от първия и втория прием ще е повече от 45 дни.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 14:10 от vesenceto_85

Общи условия

Активация на акаунт