Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 027
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, ако някоя няма витамин Д, намерих от къде да си поръчам Вигантол,който е от София ако иска да ми пише ЛС, мога да ви взема и на вас.

# 106
Момичета, ако някоя няма витамин Д, намерих от къде да си поръчам Вигантол,който е от София ако иска да ми пише ЛС, мога да ви взема и на вас.

Трудно ли е дa cе нaмери витaмин Д в Cофия?

# 107
Вигантол са го спрели, а другите видове ги взимат заради корона вируса... В един момент се оказа много трудно... По данни нямало да има до лятото... Та не знам...

# 108
Хората тотално са изтрещели! Да пиеш вит. Д, за да се предпазиш от коронавирус и направо смехотворно!

# 109
  • София
Привет! Ние си бяхме в Хасково до вчера. Сляхме си почивните дни. Отрази ни се много добре. За пръв път бебата излиза от София. През почти целия път спа. Тя и на разходките там през цялото време спа. Както и тук. Общо взето, голяма поспалана си е. Аз реших на 1-ви да започна да захранвам и за да не мъкна и уреда за готвене на пара с останалия багаж, взех две пюренца картоф на Слънчо. И с тях я захраних. Днес обаче сготвих картоф на пара. Не добавих АМ, а добавих малко гхи. Много й хареса. Ама много. Доста повече от Слънчото. Даже мисля, че й дадох малко повечко, отколкото трябва. Дохраних с АМ, но изпи само 50 мл. Явно добре си похапна картоф. Днес й беше четвъртия ден. Не се изака и малко се притеснявам. След два дни почваме и тиквата.
Моята беба като заспива, търси да ми хване пръста и го тегли към главичката си. После започва да го движи така, че да я галя. Иска да я галя по главата докато заспива. Ако не й дадеш показалец, започва да се удря по главата с ръчичката. Аз забравих да предупредя свеки за ексцентричното заспиване и като я оставихме при нея едната вечер, за да излезем, после като се прибрахме, двамата със свекъра бяха силно притеснени, че се удряла по главата.

# 110
Привет! Ние си бяхме в Хасково до вчера. Сляхме си почивните дни. Отрази ни се много добре. За пръв път бебата излиза от София. През почти целия път спа. Тя и на разходките там през цялото време спа. Както и тук. Общо взето, голяма поспалана си е. Аз реших на 1-ви да започна да захранвам и за да не мъкна и уреда за готвене на пара с останалия багаж, взех две пюренца картоф на Слънчо. И с тях я захраних. Днес обаче сготвих картоф на пара. Не добавих АМ, а добавих малко гхи. Много й хареса. Ама много. Доста повече от Слънчото. Даже мисля, че й дадох малко повечко, отколкото трябва. Дохраних с АМ, но изпи само 50 мл. Явно добре си похапна картоф. Днес й беше четвъртия ден. Не се изака и малко се притеснявам. След два дни почваме и тиквата.
Моята беба като заспива, търси да ми хване пръста и го тегли към главичката си. После започва да го движи така, че да я галя. Иска да я галя по главата докато заспива. Ако не й дадеш показалец, започва да се удря по главата с ръчичката. Аз забравих да предупредя свеки за ексцентричното заспиване и като я оставихме при нея едната вечер, за да излезем, после като се прибрахме, двамата със свекъра бяха силно притеснени, че се удряла по главата.
И аз захраних на 01.03. с картоф, днес дадох 60 грама, но го правя 2:1 с АМ и добавям зрънце гхи, че все не остава време да се изцедя. И аз мисля в петък да почна да давам и тиква, после морков и т.н.
Ти колко гхи слагаш за порцията?

# 111
Мами бебка е на 4+м. И от няколко седмици ака само по 1 или макс 2 на седмица. Само на кърма е. На други случвало ли се е ?

# 112
  • София
Гхи слагам колкото две лещени зърна на десет лъжички. Не че е някакво правило. Просто така, по усет. После може да поувелича малко. Опитвам го, за да преценя, дали не съм сложила много или малко.

И аз захраних на 01.03. с картоф, днес дадох 60 грама, но го правя 2:1 с АМ и добавям зрънце гхи, че все не остава време да се изцедя. И аз мисля в петък да почна да давам и тиква, после морков и т.н.
Ти колко гхи слагаш за порцията?

# 113
Worldwide моят е така откакто се роди. Само на кърма.
Ака през 3 дни.
Вече е втори ден на пюре и ака всеки ден.

# 114
Здравейте, вчера някакъв кошмарен ден, за първ път не излизахме заради дъжда и малката цял ден не спа, вечерта чак в 22:30 заспа и в 03:30 се събуди до 07:30 будува и тогача чак заспа. Откачихме, това не го беше правила от два месеца, все си спеше, след 6 дни става на 5 месеца и мислехме, че няма да има проблем със съня, дано е единичен случай.
Днес и да вали излизам с найлона 😁
Еха повечето сте захранили вече, май само аз останах 😁
Гхи и аз обичам и за нас с мъжа ми готвя с гхи, като я захраним се надявам да сме изпразнили “диабетичния” шкаф 😁 исками се да не яде пакетирани неща възможно най-дълго, а у нас има поне 5 шоколада в момента.

# 115
Захранила съм до сега с 6 зеленчука, към моркова има алергия и въртя 5 зеленчука вече се изчерпах😁 Но за останалите четох, че е рано, давам картоф, тиква, пащърнак, тиквичка, сладък картоф. Днес става на 5 м, след около 2 седмици мисля да въведа кашите. Иска ми се аз да му ги правя, някоя от вас правила ли е каши за да ми обясни как се правят?

# 116
Аз още не съм захранила, няма и да захранвам скоро.

# 117
И aз не cъм зaхрaнилa още, но cкоро ще зaпочвaм. Не трябвaло дa cе зaкъcнявa, не по-къcно от 26 cедмицa, зaщото имaт нуждa от желязо бебоците, което не могaт дa cи нaбaвят чрез кърмaтa.

# 118
Момичета, преведоха ли ви паричките за февруари?

# 119
Според мен днес трябва да дойдат паричките, защото е първият четвъртък от месеца (а първият вторник беше почивен ден).

Общи условия

Активация на акаунт