Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 223
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мами. Чета ви редовно, но почти не пиша.

Пиша с молба за съвет и/или помощ за кърма.
Търсим кърма за 6 месечно бебе, което е болно. Бебето до сега е било на АМ, но лекарите посъветвали да се премине на кърма.
Банката за кърма към момента не може да им осигури заради извънредното положение.
Молим за съвет от къде може да се набави необходимо количество кърма или ако някоя от вас има повече и може да даде.

Здравейте.

Аз имам запаси от замразена кърма и бих могла да помогна - не е в промишлени количества, но все пак може да ви е от полза. Ако ви интересува, пишете на лично 🙂

# 496
Здавейте на малкия му излезнаха пъпчици по коремчеро и под лактите,почти са незабележими. Имате ли идея от какво може да е.От претопляне какви са пъпчиците и къде излизат.И от храна ако знаете как изглеждат.

# 497
И на беба и излязоха... преди месец започнах да захранвам с картоф и излязоха около устата. Спрях да давам картоф и започнах с други зеленчуци. Всичко Ок до миналата седмица като пробвах сладък картоф. По целия корем пъпки , малки и ситни. И аз се зачудих дали не са от претопляне , но за по сигурно спрях да и давам и сладък картоф. И така като не може да се види от лекар е много тъпо . Само си гадаем по домовете от какво са им пъпките ....

# 498
И аз вчера дадох сладък картоф но ги имаше отпреди това,ще давам само мляко да видим дали ще му мине.

# 499
И на моят син бяха изчезнали такива ситни малки пъпчици по коремчето, но не са свързани със захранването, нито претопляне. Доста време си седяха и преминаха самички, мажех с балсам за тяло.

Иначе днес сме голямо мрън мрън. Ядене, спане е ок, но като дойде време за игра изръмжава всичко наоколо, мята играчките, никакъв интерес. Този 5- ти месец е голям ужас. Колкото неща усвои, два пъти повече беше мрънкането. Започна буквално в деня на навършването на 5м, та до днес. Дано по-нататък се оправят нещата, че пак ме хвана депресията. Confused

# 500
Чували ли сте за болести, предавани чрез кърмата?
Как ще взимете неизследвана кърма от не-се-знае-кой?
Потресена съм!
Най-безобидното е, че дори не знаете майката какво, кога е яла, приема ли лекарства...

Търсим кърма за 6 месечно бебе, което е болно. Бебето до сега е било на АМ, но лекарите посъветвали да се премине на кърма.
Банката за кърма към момента не може да им осигури заради извънредното положение.
Молим за съвет от къде може да се набави необходимо количество кърма или ако някоя от вас има повече и може да даде.

# 501
Потресена съм!
Най-безобидното е, че дори не знаете майката какво, кога е яла, приема ли лекарства...

Не търся за себе си/ моето дете! А тази майка, която търси е в много трудно положение да е съгласна да взема от някой в този момент.

PS: от националната банка взимат само веднъж проба от дарителите, а не на всяко даряване...
http://www.bankazamaichinakarma.free.bg/donorki.html

# 502
Ама все пак взимат, нали?
Няма значение за кое дете взимате- Вашето или чуждо!
Какво значи, че майката е в трудно положение? Ако е в затруднено финансово положение, можем да помогнем по друг начин- да купим АМ например. Не е ли по-добро решение?
Потресена съм!

Не търся за себе си/ моето дете! А тази майка, която търси е в много трудно положение да е съгласна да взема от някой в този момент.

PS: от националната банка взимат само веднъж проба от дарителите, а не на всяко даряване...
http://www.bankazamaichinakarma.free.bg/donorki.html

# 503
Бебето е на АМ и не е финансово затруднена.
От заболяването, което има се е получило забавяне в разтежа.
Лекарите са препоръчали да премине на кърма, с надежда за подобрение...
Именно в това се изразява трудноста на майката! Аз лично съм предложила да изпратя няколко плика със замразена кърма.

PS: До колкото разбрах банката в момента не приема и/или дава кърма...

# 504
Novichka, Недей дa cъдиш тaкa cтрого кaто не cи зaпознaтa cъc cлучaя и дори не cи прочелa внимaтелно кaкво е нaпиcaлa женaтa.  Aко не можеш дa помогнеш по-добре cи мълчи.

# 505
Отменени ли са ваксините за бебенцата?

# 506
Да. Няма в момента реимунизации и консултации.

# 507
Безотговорно е да се замълчи като прочетеш това. Отговорната позиция е да реагираш- заради бебето.
Много добре съм прочела даже! Не може да се дава на бебе неизследвана кърма, защото освен заболяването, което вече има, рискуваш да му лепнеш още нещо. Как да замълчи човек???
Novichka, Недей дa cъдиш тaкa cтрого кaто не cи зaпознaтa cъc cлучaя и дори не cи прочелa внимaтелно кaкво е нaпиcaлa женaтa.  Aко не можеш дa помогнеш по-добре cи мълчи.

# 508
Безотговорно е да се замълчи като прочетеш това. Отговорната позиция е да реагираш- заради бебето.
Много добре съм прочела даже! Не може да се дава на бебе неизследвана кърма, защото освен заболяването, което вече има, рискуваш да му лепнеш още нещо. Как да замълчи човек???

Момичето апелира за помощ... не е нужно наистина да съдиш така. Всеки сам си преценя. Не се знае изобщо това бебенце в какво състояние е и колко е на зор майката. Никой не е задължен да помага , просто момичето пита. Не знам какво толкова безотговорно има в това. Хората търсят вариант да помогнат на детенцето и щом са стигнали до там, да търсят помощ в бг мама , представи си в каква ситуация са. Ако не искаш или не можеш да помогнеш, по- добре не съди излишно. Иска се помощ , а не критично мнение според мен Simple Smile

# 509
Като гледам неграмотността, която се шири, не бих се учудила ако тези хора дори не са чували за рисковете на неизследваната кърма. В такъв случай: не е ли редно да знаят?
То някоя майка може да прецени и да си набие детето, и друго да направи: това, че така е преценила, значи ли, че е правилно?
Аз рядко съм така критична. Ако бях по-малко информирана, вероятно щях просто да подмина поста. Но отговорността и знанията ми не ми позволяват да го направя. Съжалявам! Който смята, че е редно да се замълчи, да мълчи, а не да ме критикува, защото аз в крайна сметка правя нещо В ИНТЕРЕС НА БОЛНОТО БЕБЕ. Дано го разбираш!
То е ясно, че не се търси критика, но дано разбираш, че понякога именно критиката е помощ, а не премълчаването на това, което знаеш..

Общи условия

Активация на акаунт