Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 194
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Тук много хора от моите познати "избягаха" на село или по вилите с роднините си.

Аз не смея да се виждаме с моята мама, защото тя работи във фабрика с много хора. Щяхме и ние да се "евакуираме" на село, но ме е страх да не занесем вирОса на баба и дядо там.. седим си в тъпия апартамент.

Добре, че имаме куче и тераса.

Sews... късат се да говорят по тв да не се събираме с други домакинства?! Вие със свекърите и сестрата ли живеете по принцип? Пазете себе си и другите хора, аз съм в Австрия и постоянно си мисля за "спазващите" карантината българи (които могат да навредят на моите родители там), дето нищо не ги хваща, събират си се проблем, щото нали  " ще пием една ракия и сме здрави". Не казвам , че вашето семейство е от тях, но поста ти ме кара да се сетя за всички гастербайтери, които се върнаха уволнени от чужбината и сега ядене, пиене и събирания! Ужас!

# 631
  • Пловдив
Мда...масово са така. Уж за добро, но не пазят и своите възрастни роднини. Майка ми вижда баба ми през прозореца. Братовчедка ми, живееща 10 метра от баба ми , също само през прозореца. Трудно е, но ще мине все някога и дано са живи и здрави всички. В Австрия има 10 хил болни вече, а допреди 10 дни бяха 200 човека.
Аз избрах да си останем тук, колкото и да искам да се изолирам в къщата ни с 1 декар двор над Пловдив, райско място. Сега съм в апартамент затворена , но...майка е доста рискова, лекар е и ходи на работа. Каза ми, че въпросът не е дали ще се разболеят повечето, а кога..

През телефона не мога да скривам текст, иначе нямаше да занимавам в открит текст всички.
Днес тук е слънце и отивам за павловича мас..открих, че всъщност имам от тази термална вода на уриаж. И вече.пръскам и да видим. За мен е от памперсите...бейби драй.

# 632
Да попитам перете ли вече бебешките дрешки с вашите ? Нз кога трябва да започна да ги смесвам...

# 633
Ние си пускаме отделно пералня за малкия, но така или иначе нз какво правим и все има за пране. То са пелени, чаршафи, одеяла, дрехи.. даже играчките му пера в пералнята. 3 дни поредни си пускам все бебешки перални 😂

# 634
На моят бебок обрива се усили и спряхме захранването.Рефлуксът също се усили и за 1 ден смених всички бодита, а имаме бая... Най-забавното е, че се научи да крещи със все сила. Изпъва се целия и крещи докато почервенее като домат. Не знам това нормално ли е, боли ли го нещо, някакъв проблем ли има или просто е научил нещо ново. Прави го само като е по гръб и най-обича като го преобличам. Ушите ми кънтят цял ден.
Относно прането, аз смятам поне до годинка да го пера отделно, но аз го пера постоянно...

# 635
  • Пловдив
Нашето пране беше отделно до 7мата година на детето...Но пък нашето също го перяхме с прах за чувствителни кожи, че мъжът ми е един бял и се зачервява. Не сменям често препарати или ако сменям са все Сенситив.
Бебето ще има отделно пране , макар, че ми е по-трудно и тук сме с обща пералня на сградата....така е почти навсякъде в сгради до 90те години. Който си е сложил , ок. Ама ние и място нямаме. Просто апартаментът ни е така направен и няма къде , дори да си купя пералня.

# 636
  • Белгия
Джозефин, аз също съм ужасена от всички, които мислят, че са над нещата. Всеки ден преглеждам хасковските новини и сайтове и последно от вчера имаше снимки как хубавото време било предпоставка един популярен парк в покрайнините да се напълни с народ..

Главата ми не го побира направо.. Confused

Поболявам се от страх за майка ми, дето е самичка там..Cry

# 637
Момичета имам въпросче към вас. Спрях да кърмя януари и пт тогава вече 3 пъти си ми идва , обилно с болки , по 5 дни макс 6 . Преди 2 седмици се консултирах с моя гинеколог , защото исках да започна да пия ясмин ( и преди го пиех няколко години и знам , че нямам проблем с хапчетата) и той каза , че няма проблем и да започна от първия ден на цикъла. Така и направих. Закъсня ми с 2 дни и когато дойде започнах с Ясмина , но проблема ми е , че вече 10ти ден не ми свършва . Тече си по малко, но не като в последните дни а си е червена кръв . На някоя от вас случвало ли и се е? Болки иначе нямам вече поне...

# 638
  • Пловдив
Аз още нямам цикъл , но нали кърмя.
Относно обилен цикъл - вит ц. Той също намаля кръвотечението. Но не злоупотребявай с този витамин. Попитай и лекаря си.
Кой още няма цикъл ?

# 639
Привет Blush

И аз нямам МЦ.

Имам питане към вас, момичета. От около седмица, на бебчо започнаха да му излизат червени и грапави петна по тялото. Все още сме само на кърма. ММ се свърза с дерматоложка от една частна клиника, изпратихме й снимки по Вайбър и тя ни предписа 3 препарата, които трябва да смесим - крем + мазило с кортикостероиди + антибиотичен крем. Обаче, в аптеката са казали на ММ, че не са подходящи за толкова малко бебе и се чудя какво да правя. Педиатърката ни няма Вайбър и няма как да изкаже мнение. Според вас това АД ли е? 🙄

# 640
Много прилича на АД. Какво ви изписа? При нас и по-зле е бил, но кортикостероид не са му изписвали. Досега сме мазали с Протопик като лекарство и козметика за атопична кожа. Ако има силен сърбеж - са ни изписвали капки фенистил.

Ние го водим в Токуда при др Дърленски. Лошо, че в тези времена не е хубаво да се разкарвате по лекари. От него знам, че кортикостероидите са тежката артилерия и не е удачно да се дават на толкова малки дечица, освен ако положението не е много зле (с открити рани).

По принцип съм против диагностицирането в бг мама и винаги съветвам, ако нямате вяра на доктор, да чуете и второ мнение - жалко, че сега с тая епидемия е така. Пишете ми на лично, ако искате. Мога много да споделя по темата

# 641
albzаз съм на ясмин ..първите три месеца имах някакви аномалии явно докато свикне организма освен че ме боляха мн гърдите имах и такъв теч 10дни но ми течеше кафяво ...следи дали ще спре ..

# 642
  • Белгия
Момичета имам въпросче към вас. Спрях да кърмя януари и пт тогава вече 3 пъти си ми идва , обилно с болки , по 5 дни макс 6 . Преди 2 седмици се консултирах с моя гинеколог , защото исках да започна да пия ясмин ( и преди го пиех няколко години и знам , че нямам проблем с хапчетата) и той каза , че няма проблем и да започна от първия ден на цикъла. Така и направих. Закъсня ми с 2 дни и когато дойде започнах с Ясмина , но проблема ми е , че вече 10ти ден не ми свършва . Тече си по малко, но не като в последните дни а си е червена кръв . На някоя от вас случвало ли и се е? Болки иначе нямам вече поне...

Аз имах такава ситуация! Само че вече не помня с кое хапче точно. Преди няколко години имах „проблем” - едната ми гърда много ме болеше, изкарах си акъла, ходих на мамограф дори. Оказа се хормонално и ЛЛ каза, че трябва да си сменя хапчето (и общо взето да сменям, докато болката не престане). С едно от последващите хапчета ми се случи точно така, че цикълът ми дефакто не престана и след 25 дни кървене (пътувахме и не можех да отида по-рано) и се оказа, че за лудите ми хормони съотношението на съставките на даденото хапче ми ги влудиха оше повече и затова.

Сега честно повече никакви хапчета не искам вече Confused че от там си докарах и още някои проблеми, пак на хормонална основа..

# 643
Привет Blush

И аз нямам МЦ.

Имам питане към вас, момичета. От около седмица, на бебчо започнаха да му излизат червени и грапави петна по тялото. Все още сме само на кърма. ММ се свърза с дерматоложка от една частна клиника, изпратихме й снимки по Вайбър и тя ни предписа 3 препарата, които трябва да смесим - крем + мазило с кортикостероиди + антибиотичен крем. Обаче, в аптеката са казали на ММ, че не са подходящи за толкова малко бебе и се чудя какво да правя. Педиатърката ни няма Вайбър и няма как да изкаже мнение. Според вас това АД ли е? 🙄
Прочети за Адвантан крем, една приятелка го ползва широко спектърен  е..

# 644
Благодаря за отговорите! Ще си го чакам да спре ...

Общи условия

Активация на акаунт