🎭 Като две капки вода - сезон 8, тема 2 /01.03.-15.03.2020/

• 27 706
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Тъй де, и аз подчертах ВИЗУАЛНАТА  прилика

# 676
  • София
Много добри прилики имаше и не говорим за 1 към 1, всеки има някакви дадености и все пак са много хора, трябва и да могат да пеят, така че маските трябва да са умерени, но поне някаква прилика да има. Винаги са гримирали добре само 3-4 на епизод, а другите по-леко, но сега няма почти никой, който да се доближава.

Рафи като Фреди
https://www.vbox7.com/play:beb7180ec9

Поли Генова като Адел, давам като пример за много по-сполучилив от вчерашния грим на Дара
https://www.youtube.com/watch?v=dDI8jJo60dc

# 677
Скрит текст:
Тъй де, и аз подчертах ВИЗУАЛНАТА  прилика
И кое тук е по-различното в грима, от този на Луна, Галка и т.н. от снощи? Калин Врачански просто има известна доза прилика с изпълнителя, които имитира в това, че и двамата нямат обем в лицето и имат дълбоки назолабиални бръчки. Формите на лицата им са що-годе близки и вуаля, ето ти близка прилика. Сега, ако на Луна и се падне да имитира същия, както се е напълнила с филари, бая трудно ще им е на гримьорите Гримът все пак си има някакви лимити. Дори и в холивудските филми вече използват повече cgi ефекти, отколкото грим.

# 678
http://www.highviewart.com/krasota/grimyorka-se-preobrazyava-izu … hnosti-12049.html

само с грим и то характерно лице, което няма европеидни черти например
гримьорка бе, гримьорка е жената
дори прави по-трудното-гримира себе си

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 17:48 от срало мече

# 679
Не че оправдавам лошия грим в този сезон, но наистина някои участници трудно могат да бъдат гримирани така, че да се постигне каквато и да е прилика с някого. Не може гримът да прикрие нечий голям нос или силно раздалечени очи.
Аз вчера се възмутих от маската и косата на Дара - маската беше абсолютно ненужна, а косата - пълен потрес.
Маската на Маги също беше ужасна.
Георги приличаше на Азис в "женския период" , а и пееше като него. tooth Толкова позволяват лицето и фигурата му, де.

# 680
Може. Гримът прикрива идеално голям нос. И всякакви други черти мгат да бъдат буквално визуално променени.

# 681
http://www.highviewart.com/krasota/grimyorka-se-preobrazyava-izu … hnosti-12049.html

Много е добра, не мога да отрека, но и образите, които прави са сходни. Остри брадички и малки носове, и въобще малки лица като цяло. Тя явно си ги подбира на такъв принцип. Със сигурност, ако реши да се преобрази като един Джефри Стар, например, който има супер слабо лице и изразени черти, няма да и се получи или поне ефекта няма да е УАУ. При Роналдо подозирам, че има фотошоп, особено при носа.
Едит: Сега и влезнах в профила в Ютуб и, да. При Дауни Джуниър никаква прилика, а версията и на Том Холанд прилича на лесбийка. В тази статия, която си постнала, явно са избрали най-точните и попадения.

# 682
Даа, и сигурно с грим Папи Ханс може да се превърне в чипоносо момиченце. tooth

# 683
  • София
Разбира се, че не може всичко да се постигне, защото трябва да могат и да пеят, но аз в по-горен пост показах двама, които са гримирани добре и има прилика. В случая Дара и Маги имаха маски и въпреки това нямаше и грам прилика, а Адел и Лиззо не са чак толкова трудни са постигане с техните дадености, абсолютно постижима е поне някаква прилика да имаше.
В крайна сметка, обаче знаем, че и бутонът е нагласен, така че да го нагласят и спрямо способностите на гримьорите, щом не могат нищо да постигнат. Започнаха да го обръщат на пародия, а не на имитация и вината не е в участниците.

# 684
Даа, и сигурно с грим Папи Ханс може да се превърне в чипоносо момиченце. tooth
Да, и Фънки с грим може да стане Памела Андерсън или Зуека Анджелина Джоли.
Ех, така ако ставаше всички щяхме да сме холивудски актриси.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:09 от Blackbling

# 685

Много е добра, не мога да отрека, но и образите, които прави са сходни. Остри брадички и малки носове, и въобще малки лица като цяло. Тя явно си ги подбира на такъв принцип. Със сигурност, ако реши да се преобрази като един Джефри Стар, например, който има супер слабо лице и изразени черти, няма да и се получи или поне ефекта няма да е УАУ. При Роналдо подозирам, че има фотошоп, особено при носа.
Едит: Сега и влезнах в профила в Ютуб и, да. При Дауни Джуниър никаква прилика, а версията и на Том Холанд прилича на лесбийка. В тази статия, която си постнала, явно са избрали най-точните и попадения.

И все пак го докарва на прилика. Ако на тази и намирате кусур, за Капките не знам какво остава да се каже.
И съм до тук по темата с жалкия грим.

# 686
Не, не и намирам кусур. Казвам, че образите, които са далеч от нея, не ги докарва толкова добре, което абсолютно доказва думите ми, че за един гримьор и това до колко ще е успешен гримът му, до голяма степен има значение и какво има за основа.
Просто ми е чудно цялото това лаене срещу гримьорите на Капките все едно са факири или най-малко пластични хирурзи.

# 687
а, не, не е така
Първо-кадърен гримьор ще докара поне малко някаква (далеч не перфектна, но) прилика
в капките е бутафорно и става гротескно така, че да се смеят на Фики,щото нали-смешно е, пародийно е.
Второ, предаването е именно за превъплащения, имитации, а не за -ми колкото успеят според формата на главата на участника. Да не го промотират като такова просто.
И трето, последно-самото журЕ се прехласва колко са УаУ, а те далеч не са, и се набива в очи, това дразни. да си траят, ни ние ще си траем, ама те-умре им циганката, и те така.

# 688
Не казвам, че гримът не е важен, но за мен най-главното винаги е било  пеенето - участникът да умее (поне да се старае) да си преправя гласа и да пее вярно. Пък приликата - колкото - толкова. Simple Smile
Мъжете в женски образ почти винаги са пълна пародия, колкото и да се стараят. Само Стефан Илчев почти успяваше да прави женските образи без пародия. Почти. Но са забавни, а това е развлекателно шоу и не виждам нищо лошо в това да се забавлявам - било с Фики, било с Димитър Маринов или друг. Simple Smile
Жените в мъжки образи обаче са скучни в повечето случаи, с малки изключения - Милица, Албена, Неве.

# 689
За преправянето съм съгласна. Да, следва да успяват и с глас и пеене. Сори, но тук Фънки ме губи, като каже, че не е важно пеенето. Напротив, много е важно.

Общи условия

Активация на акаунт