Модни тенденции в прическите. Тема 13

• 37 432
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Моите нокти са до кожа, вече махнах гела с пилене, едвам едвам, абе ужас, но няма как, ще потърпим. С косата може мама да се справи, да  подравни малко, много е изтощена и суха и определено не мога да я търпя. А после ще отида на фризьор за да отреже още, абе май твърдо съм решила да я режа. Още по-странното е, че дори искам доста късо...

# 376
Ако искаш да потъмняваш, каква е логиката да вдигаш % на оксиданта? Така ще постигнеш обратното. Освен това с по-висок % оксидант цветът е по-нетраен. 9% няма да убие червеното, просто ще е по-светъл цветът. Първо реши какво точно искаш. Потъмняване без да боядисваш и дължини няма как да се получи. Ако искаш да потъмниш, мажи цялата с 6% и на 20-тина дни, за да няма време да се отмие, а да се натрупа.
След неуспешното потъмняване реших пак да съм си светла. Затова и по-силния оксидант.
За потъмняването и дължините - ясно. Аз затова се  и отказах. Вече 5-6 пъти се опитвам и не се получава и само си изтощавам косата. Виждаш колко е къса, а е изтощена.
А, а това за мазането на 20 дни го кажи на фризьорката, която твърдеше, че като се боядисвам всеки месец, се боядисвам твърде често Simple Smile))
Бил ми много чувствителен косъма и не поемал нищо. Ей за това се отказах да съм брюентка или червенокоса.

# 377
Явно и моят косъм е такъв и не поема.
Ще редуцирам боята от 1 на 2 месеца.
Отрязахме косата с мама. Тя се справи много добре. 10 см отрязяхме. Чувствам се много доволна. Сега ще я имия,маска и серуми и ще я начупя. Ако има нещо за дооправяне следващия месец в салона😊

# 378
С висок % ще я изгориш още повече и съвсем няма да я оправиш... Ако искаш да махаш тъмното сложи маска със стрити хапчета вит.С и масла и стой поне 2 часа с нея. Пада тъмното веднага. После си сложи по светъл номер боя и готово.

# 379
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз успях в четвъртък да посетя козметичката, петък се боядисвах сама защото си навих на пръста. Снощи си направих ноктите защото сама си ги правя. Ами ток съм😊😊😊

# 380
  • Deutschland
Аз си купувам пакетчета тониращи шампоани от ДМ и се мацам на воля. Малко съм шарена, ама.... 😄

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:47 от Фрау Скитница

# 381
Ген-майор Мутафчийски: "Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще значи, че нищо не сте разбрали".

Колкото пъти я повтаряше тази реплика, се сещах за нашата любима тема тук. Simple Smile)

# 382
  • Street of Dreams
Maцки, какво ще правим с тази карантина?

Последно бях взела 5 бои за коса, кога са свършили - не разбрах.

Аз лично много ще се десоциализирам и няма как да не искам да си го изкарам на косата си - ама кой? ММ може да работи само с тример Joy

Алтернативно ми предложи флекс. Rolling Eyes

Представям си машата и красивите фиби затънтени в чекмеджето, заедно с червилата и ми става криво. Суетата си иска своето.

# 383
И на мен много ми си иска да си направя прическа. Ама като знам,че няма смисъл в къщи. Утре обаче имам повод-РД на дребосъчка и ще се накъдря(косата ще ми стане още по-къса,супер).
За сметка на това си правя маски на лицето  през ден и си се глезя. Имах нужда от тази "почивка" макар и много да се изнервих. Сега в момента детето ми прави преческа😆ох не е лесно. Никога не съм искала толкова да отида в салон за красота(сигурно щото генерала рече,че не може😉).

# 384
На мен пък ми омръзна да седя из къщи. Януари почти целия се наложи да пазя дивана. И оттогава все нещо ми има. Сега като ми просветна, хич не ми е до мръхтене из нас. Ние още ходим на работа, така или иначе, но една карантина съвсем би ме побъркала.
Поръчах си една боя от Рибата. Надявам се да ми я доставят.

# 385
  • София
И аз съм като измита чиния. Вече седмица без грим, а преди това всеки ден се гримирах за работа, понякога по семпло, понякога по старателно и по наситено, но спирала, оформяне и подчертаване на веждите, плюс червило задължително.
За боядисване съм сега. Много бързо падна тая боя на Шварцкопф 5.1. Иначе хубав цвят, но за нула време лъснаха корените. Не ми се занимава сега с боя.

Трябва да си отложа и часа за маникюр, че моята си работи, ама какво да я правя. Не ми се ходи и не мисля че е редно, ако трябва да съм честна. Имам счупени нокти, лепих ги с торбичка от чай Joy Изобщо..... В натурален вид съм.

# 386
Фрау, супер коса и цвят. И аз мисля да се подстрижа сама, имам професионална ножица Simple Smile Ноктите също ще ги оправя сама. Имам олющен гел лак Simple Smile

# 387
Аз си отмених часа за нокти и мигли, че кото знам колко мн хора ходят при тях. Точно на 12ти се постригах, като се стремя към плътна черта.
Доскучава ми вече, но поне косата  ми ще е най-доволна. Имам време да и правя терапии, то какво друго ми остава 🤷‍♀️

# 388
Елена, с коя боя се прави? И аз искам 8.1, но знам, че заради бялото трябва да е чиста 8-ца, новата на Шварцкопф точно мислех да пробвам

# 389
Добре, че скоро се боядисвах и няма да ми се налага поне до края на април.
Гел лак си правих в петък.
Нямам нужда от нищо.

Сега съм решила да си правя домашна маска за коса:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт