Препоръчайте ми абсорбатор

• 81 481
  • 870
  •   2
Отговори
# 600
И как ще разбере дали варя вода или пържа миризлива риба? Хич не ми харесва нещо да мисли вместо мен, ама вкусове разни.

# 601
И как ще разбере дали варя вода или пържа миризлива риба? Хич не ми харесва нещо да мисли вместо мен, ама вкусове разни.
Бош разправят, че имат сензор за миризми Simple Smile  Да не се мотаят, ами да вземат да предложат и на градския транспорт Wink
Сега сериозно: не знам как е обучен този сензор и дали ако се напарфюмирам до него докато работи, няма да му объркам работата  с рибата Simple Smile
Този за парата/влагата е ясен.

# 602
Основно питах за Елиците

# 603
  • Sofia
Предполагам сензора е за пара/пушек, като и двете оказват влияние върху пречупването на светлината.

На мен идеята ми харесва и бих си взел.

# 604
  • 1st floor
Моят стар Faber работи вече 11 години, но част от пластмасите вече пожълтяха и е за смяна. От тези традицинните е, такъв тип:
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=10&pid=1543
Но се чудя дали не искам нещо по-прибрано:
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=102&pid=3248
Притесняват ме тези телескопичните дали не се прецаква издърпването? Моля за плюсове и минуси. Също ако имате по-добри предложения от тези двете. Цветът трябва да е бял, бюджет около 300лв. Кухнята е много малка - 20 куб.м. , естествено гледам да има степени с по-голям капацитет за бързо проветряване.

# 605
В кухнята на майка се наложи да сложим аспиратор, който да може да работи с филтри активен въглен, поради премахнат комин н горния етаж. Като го е пуснала за да види как работи установила, че три степенния шум си го има, но няма засмукване. Филтрите са ги сложили мебелистите. Чудя се възможно ли е липсата на засмукване да е свързана с тези филтри ако са неправилно поставени. Утре вечер ще ходя при нея и искам да се ориентирам за какво да погледна. Аспираторът е Фабер, модел flexa ng am/x a60.

# 606
  • София
Здравейте,
Моля за препоръка на абсорбатор/аспиратор за пълно вграждане, като предвиденият шкаф е с дълбочина 30см.
Размерите - дълбина и ширина ш, които се дават в описанието, са на долният ръб, нали? т.е. ако ширината е 28 см това означава, че ще се събере в такъв шкаф.

# 607
Здравейте ,
успях с ваша помощ да открия най-подходящите уреди за обзавеждане на новото ни вкъщи. Остават ни няколко уреда и за това реших да пиша директно ,за да получа отговор в конкретика .

Търси се аспиратор за пълно вграждане , за помещение 27м2 , въздушен поток ( по мои изчисления ) трябва да е между 700-850м³ .
Не знам до колко е резонно ,но бюджета който сме определили е до към 1000 лв .
Разглеждах продукти на Bosch , AEG , Teka и NEFF ,но според характеристиките ми се струват не достатъчно мощни .
За това и реших да попитам вас за конкретни предложения. Не държа на конкретна марка , просто да върши работа и да не струва 2к и нагоре.
Благодаря предварително на всеки ,който се отзове !

# 608
Има Falmec, Faber, Teka, Elica…
Не знам защо гледате марки, които не са специализирани в аспирацията.
www.leksgroup.bg

# 609
Здравейте,
Моля за препоръка на абсорбатор/аспиратор за пълно вграждане, като предвиденият шкаф е с дълбочина 30см.
Размерите - дълбина и ширина ш, които се дават в описанието, са на долният ръб, нали? т.е. ако ширината е 28 см това означава, че ще се събере в такъв шкаф.

Може и да се събере, ама трябва да се огледа добре монтажната схема. Като цяло ми изглежда тесничко.

# 610
Има Falmec, Faber, Teka, Elica…
Не знам защо гледате марки, които не са специализирани в аспирацията.
www.leksgroup.bg

Може би,защото не съм запозната кои са специализираните такива . Simple Smile
Благодаря ви за линка.Всъщност, точно защото не съм много ориентирана ,нито по отношение на параметрите, нито по марките, реших да се допитам до мненията тук.
Опитвам се да намеря най-доброто решение и оценявам всякакви съвети и препоръки, независимо дали става дума за по-известни марки или за такива, които са специализирани в аспирацията. Вашият опит би ми бил много полезен!

# 611
  • София
ЧС, благодаря. Да тясно е, но имам толкова място там, има прозорец.

Petiaivanov,  имам/купувах някои неща на Тека, Фабер, Евролукс/Ейролукс - котлон, фурна, мивка, смесител, абсорбатор (на различни места и по различно време) и съм до тук с тях.
Нямам опит много с други, тези бих ги избягвала.
Скрит текст:
Котлони:
-  Ейролукс: много бързо бързозаграващата зона стана бавнозагряваща, т.е. по-бавно от бавната.
- Тека: забиваше, рестартиране чрез бушона, не ми беше удобен за работа. Така да се каже отървах се чрез неволно счупване.

Мивка Тека:
след нея разбрах защо има разлика в цената с Бланкото.
Смесител Тека.
Няма плавно пускане на водата.

Фурна нещо от Лексгруп бе.
- има някаква лайсна по цялата дължина от двете страни, но частта на врата не съвпада с тази отгоре.
Смениха 2 фурни, след това и 2 врати и не се получи пълно съответствие. Ама кат'не слуша свеки..., още ме е яд като я видя тая фурна, дървено управление, как се отваря вратата не ми се разправя.

Абсорбаторът (само той не е дал фира)
- прекалено шумен, не съм сигурна и до колко се справя, тъй като се включва понякога пречиствателя на въздух.
ОК е според кубатурата на помещението. Тогава нямах много избор.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 18:58 от Desem

# 612
  • 1st floor
Кой модел е шумен на Faber? И с какво по-безшумно го сравняваш?

# 613
ЧС, благодаря.

Petiaivanov,  имам/купувах някои неща на Тека, Фабер, Евролукс/Ейролукс - котлон, фурна, мивка, смесител, абсорбатор (на различни места и по различно време) и съм до тук с тях.
Нямам опит много с други, тези бих ги избягвала.
Скрит текст:
Котлони:
-  Ейролукс: много бързо бързозаграващата зона стана бавнозагряваща, т.е. по-бавно от бавната.
- Тека: забиваше, рестартиране чрез бушона, не ми беше удобен за работа. Така да се каже отървах се чрез неволно счупване.

Мивка Тека:
след нея разбрах защо има разлика в цената с Бланкото.
Смесител Тека.
Няма плавно пускане на водата.

Фурна нещо от Лексгруп бе.
- има някаква лайсна по цялата дължина от двете страни, но частта на врата не съвпада с тази отгоре.
Смениха 2 фурни, след това и 2 врати и не се получи пълно съответствие. Ама кат'не слуша свеки..., още ме е яд като я видя тая фурна, дървено управление, как се отваря вратата не ми се разправя.

Абсорбаторът (само той не е дал фира)
- прекалено шумен, не съм сигурна и до колко се справя, тъй като се включва понякога пречиствателя на въздух.
ОК е според кубатурата на помещението. Тогава нямах много избор.
Ами -ок, само дето не говорим за каквито и да са неща с тези марки. Някъде  да препоръчвам на жената фурни, плотове и смесители с тези марки?
Става дума за марки, специализирани в аспираторите. Както разбирам, твоят си е ОК?
Прекалено шумен е силно разтегливо понятие и зависи от правилен монтаж, с правилните компоненти и размери, помещение, подсигуряване на постоянна струя свеж въздух, като се вземе предвид, че тих, стандартен аспиратор няма.

Иначе е добре, че даваш отзиви, но го направи в съответните теми, та хората да знаят.

# 614
  • София
Да си кажа,че има и добри аспиратори и на уж неспециализираните марки. Аз съм с Горение,вече на 14 г, телескопичен. Спрямо много от специализираните е буквално безшумен. На скоро му търсих децибелите,когато трябваше да търся нов,за новия ни дом. Никога не е оставял стаята умирисана,смуче си яко,оказа се че децибели са 40, за толкова стар модел на неспециализирана марка бие доста от специализираните.
В темата има много полезна информация ,но на моменти излиза,че или гледаш "трите" марки от конкретен сайт или си игнориран с въпросите си,защото не е към някоя от марките в сайта .

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 19:48 от trikitil

Общи условия

Активация на акаунт