Препоръчайте ми абсорбатор

• 81 477
  • 870
  •   1
Отговори
# 615
40 децибела, ама на какъв дебит? Понеже при нормален монтаж няма начин мощен аспиратор да е тих.

# 616
trikitaki, сигурно е хубав, (аз съм имала уреди Горенье и още имам една печка бабичка на вилата), но явно е от ерата преди Hisense.

# 617
  • София
Petiaivanov, малко съм объркала темите (с Кухненската), но и аз търся абсорбатор, просто споделих, че Теката не я харесвам, всъщност заложих на Тека, за да избягам от Лексгруп.
Шумен е толкова, че като съм до котлона ,за да чувам човека, трябва да дойде до мен на около 60 см. За съжаление тогава не мислих за dB-лите. По-шумен от пералнята, когато суши, сигурно е над 40dB. Но това ме подсеща освен размер/м3 да гледам и dB.
Когато го купувах ми беше важно да не се вижда, да е за пълно вграждане (да съответства на 40+м2), широк е, шкафовете ми там да с дълбочина 38 см.
Коминът е долепен до него.

# 618
Щом търсиш тишина, си избираш модели с горе-долу еднакъв дебит за 1, 2, 3 и интензивна степени и гледаш съответното ниво на шум.
Предполагам, ще констатираш, че съществени ралики няма.
Абсорбаторът "буха", когато няма приток на свеж въздух и прави вакуум в стаята(вратата се отваря трудно).
Аз имам Тека и Фабер и от скоро Фалмек. Съществена разлика в шума не усещам.
Ами те и моите са по-шумни от пералня и сушилня.
Ако някъде си се натъквала на бешумен, сподели.

Гледай им Продуктовия фиш или Информационен лист на ЕС и там ще видиш дебита на всяка степен и нивото на шум.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 11:40 от petiaivanov

# 619
  • София
Да, може да се получи такъв ефект, но при мен в кухненската част има прозорец и го отварям (точно срещу него), за да предотвратя "вакуума".
....Предполагам, ще констатираш, че съществени ралики няма.... Задачи викаш да си свиркам, няма спасение Joy
По-скоро препоръката:
Има Falmec, Faber, Teka, Elica…
Не знам защо гледате марки, които не са специализирани в аспирацията.
www.leksgroup.bg
ме замисли, хвалят ги за всичко кухненско, а моя опит не е положителен.

# 620
Да, може да се получи такъв ефект, но при мен в кухненската част има прозорец и го отварям (точно срещу него), за да предотвратя "вакуума".
....Предполагам, ще констатираш, че съществени ралики няма.... Задачи викаш да си свиркам, няма спасение Joy
По-скоро препоръката:
Има Falmec, Faber, Teka, Elica…
Не знам защо гледате марки, които не са специализирани в аспирацията.
www.leksgroup.bg
ме замисли, хвалят ги за всичко кухненско, а моя опит не е положителен.
Е.... не знам кой ги хвали като не всичко им е собствено производство на тези марки, а просто асортимент в лъскава обвивка. Има разни хора-първенюта, които наблягат на това колко струва нещо, колко е модерно и най-вече каква марка му е закована на фасадата. Няма нито една марка (която и да е тя и колкото и скъпа да е тя), която да е добра във всичко кухненско. Ще ти дам пример с хладилници Миле, които всъщност са Либхер.

Лекс груп са си един търговец. Те нищо не произвеждат.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 17:05 от petiaivanov

# 621
  • София
мда, Миле и Либхер, не и двете са добри, а Милето си имат изисквания, просто не правят хладилници.
Под Лексгруп имам предвид това, което продават.

# 622
мда, Миле и Либхер, не и двете са добри, а Милето си имат изисквания, просто не правят хладилници.
Под Лексгруп имам предвид това, което продават.
Не е така.
Имат си- дръжки... Едно към едно са. Безобразно скъпи и недодялани.

# 623
  • София
Не са върха на сладоледа по отношение на SW, не ми е проблем, а и нямам високи технологични очаквания към домакинските уреди, които искам да ги ползвам ползвам години наред. Това което имам би ме накарало да повторя избора си.
А за изискванията, не са дръжки, инфото ми е от преди 20+г.

# 624
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Предстои ми ремонт на кухненска тераса. Няма да имам мебелист, а разчитам на готовите модули на ИКЕА. А терасата е малка - 4,50 куб.м. Абсорбаторите стандартни ли са като монтаж, защото съм се спряла на такъв горен шкаф -
Не съм сигурна и на какъв абсорбатор трябва да се спра за това малко "помещение" Simple Smile Да взема ли по-мощен за евентуално по-голямо помещение в бъдеще, което би било около 19 куб.м?

# 625
Oпределено в този шкаф няма да влезе всеки аспиратор. Може би най-малките, ама не знам дали ги има още.

# 626
Предположих Sad Сега разгледах и това, което предлагат ИКЕА с надеждата, че би трябвало да са "изчислени" като за техните мебели. Този дали ще върши някаква работа? https://www.ikea.bg/products/utdrag-aspirator-za-vgrazhdane/10389142/?_gl=1*1ghu4do*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwuMC2BhA7EiwAmJKRrOSEwz19vOeoLjuLaswk3eOfGGo7LChbocx9kwQ-RNs9huiZCFNraBoCp_YQAvD_BwE

За съжаление по инструкция виждам, че за газов котлон трябва да вдигна шкафовете поне на 65 см., а мислих да са на 50, понеже съм 161. Така ли е за всички абсорбатори и газови котлони?

# 627
По принцип трябва да се образува въздушна фуния и може би затова има изискване за 60 см - за оптимално засмукване. Но специално при газта има риск от запалване и там вече не става дума за ефективност.

Въпросният може да стане, ама може и да не стане. Но не е достатъчно само да се побере вътре, трябва и въздуховодите да минат нанякъде, а аз в този шкаф не виждам накъде, освен назад.

# 628
Тези дни ще видя шкафа на живо. И аз предполагам, че отзад минава въздухопровода. Иначе като характеристики бива ли го?

# 629
  • 1st floor
Хора, има ли някъде реален магазин, в който да видя абсорбаторите на Faber? Няма ги в ни една големите вериги. Само онлайн ли вече се предлагат? И ако да, откъде препоръчвате да го поръчам? Електрон.БГ читави ли са?

Общи условия

Активация на акаунт