Препоръчайте ми абсорбатор

• 77 186
  • 845
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Здравейте,
Имам питане. Изборът ми на аспиратор е сведен до 3, като най-много ми харесва на външен вид Елика, а той се оказва, че е с най-лошите параметри от 3-те. Според вас ще има ли голямо значение, ако предпочета него. Дневната е точно 56 кв.м, но тук влизат и антре и коридор, към които няма врати.
Elica, Faber и Neff
Скрит текст:

Оправдавам си избора на Елика, тъй като има много по-големи дневни, а аспиратори с капацитет над 800 и малко не съм виждала. Хм? Какво мислите?

Според мен Фабер-ът е по-добър избор. Той не само е по-мощен, но е и по-тих - показателят за шум на интензивната му степен е колкото на 3-та степен на Елика-та. Четири децибела са сериозна разлика.

Нашият вкъщи е Елика с подобен капацитет, а помещението ни е само 36 кв. м. Въпреки това, често използвам интензивната степен.

В идеалния случай, една-две от редовните степени трябва да имат достатъчен капацитет за помещението, а не само интензивната. Затова и направо отписвам Неф-а с неговите 445 кубика максимална степен - това е колкото 2-рата степен на Фабер-а и Елика-та.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 21:32 от Vilemina

# 841
Здравейте, имам нужда от малко помощ за стартиране на влагоабсорбатора ни. Той е Finlux FDH-205L. Не сме го ползвали повече от година и нямам спомен с кой индикатор се отваряше преди да се включи на мощност. Не намерих вкъщи оригиналните инструкции, а в нета няма никакви. Само ревюта и общо описание.
Та моля за помощ.

# 842
По принцип темата е за аспиратори. От големия бутон в средата би трябвало да се включва.

# 843
Аз виждам едно копче за включване. Предполагам трябва да светне индикатора вляво над него, а когато свети другия да изпразните контейнера.

Темата е за абсорбатори, а това е влагоабсорбатор.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 11:02 от •mimoza•

# 844
Lady April, в предното жилище имах такъв аспиратор- 90см инокс. Моят беше Фалмек, много добър, поглъщаше всякакви миризми и пара. Нямам спомен каква мощност беше, изглеждаше като третия на снимката. Но, да знаеш, че този тип са много тегави за чистене. Филтрите се чистеха само с вряла вода, обаче от тоя инокс ми се ревеше когато го лъсках. Ставаше целият на едни ситни точки чак до тавана, които се размазваха, абе ужас, не искам да си спомням.
Дано сега да са подобрили покритията, ама аз вече не ща да чувам и виждам такова чудо🤪

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 22:04 от Чи лу

# 845
Здравейте. Предстои ни закупуването на абсорбатор. Двоумя се между Teka и Faber.
Какво ви е мнението за тези двата

https://www.technopolis.bg/bg/Absorbatori-za-palno-vgrazhdane/Ab … 760-INOX/p/651185

https://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=101&pid=2003

Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт