Лидл 137 - По женски...

• 131 398
  • 2 174
  •   1
Отговори
# 1 905
  • София
За тези дето търсят мая - може да си направят "маса мадре" (естествена мая) много лесно.
Това да не е квас?

# 1 906
Слоукукър

# 1 907
  • София
Уфф, за момент реших, че са пуснали мултикукъра, който беше наскоро в Гърция.

# 1 908
  • In transit
За тези дето търсят мая - може да си направят "маса мадре" (естествена мая) много лесно.
Това да не е квас?
да същото е...така явно му казват на испански. На италиански е паста мадре.

# 1 909
Това да не е квас?
да същото е...така явно му казват на испански. На италиански е паста мадре.
Мисля, че на италиански съм го срещала като лиевито мадре.

# 1 910
  • Мадрид / София
Ами не знам как е на български. Смесват се 30гр брашно и 30мл вода в съдинка с капаче и се оставя на стайна температура едно денонощие. После всеки ден от тази смес се маха 1суп. лъжица и се добавя брашно и вода 30 - 50гр и съответно толкова вода. Разбърква се добре и този процес се повтаря 5 дни. След това вече е готова да се меси с нея.

# 1 911
  • София
Понеже се бях запалила преди време,четох че с бяло брашно ,квас не става. Така и не се навих да си губя времето с тая процедура.
Хляб не ям и ако въобще правя за останалите в къщи е от лимец, соден хляб.

# 1 912
И аз като Миленски обикновено не използвам мая, а бакпулвер, сода или комбинация между двете. Но понякога за нещо използвам и мая, колкото и да е рядко. Искаше ми се да има вкъщи, а не като ми притрябва да не знам дали ще намеря. Те кварталните магазини са станали по-зле откъм чакане, а да чакам без да знам дали ще има салфетки, хляб, яйца, мая или друго- не, мерси. Grinning Днес член на домакинството ни беше "набързо" за мляко в квартален магазин- ами, имало "състезание" за последното прясно мляко, та го докопал преди някакъв мъж. Joy

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 23:13 от dolce miele

# 1 913
  • shumen
При нас онзи ден към 16 часа нямаше много хора в Лидл.Тази седмица,но пък не харесах много неща и сигурно няма и да отида.Аз онзи ден взех зелени салатки и вече ядем от тях и си мисля,че ако имаше нещо досега да сме се заразили.

# 1 914
Уфф, за момент реших, че са пуснали мултикукъра, който беше наскоро в Гърция.
Еее, и аз него чакам, но не помня да е пускан изобщо, тук при нас...

# 1 915
Аааа мултикукър Лидл са пускали. Даже ми беше подарък за миналия рожден ден Grinning Значи са го пускали февруари 2019 г. Моят е такъв, но ако пуснат с налягане, ще се замисля.

# 1 916
Здравейте, към тези които ползват хлебопекарна. Как точно да премеря брашното без кухненска везна. Някъде четох, че 200 мл. се равнява на 140 гр. брашно, но хляба ми става влажен.

# 1 917
Добро утро, с гофретки от уреда 3 в 1 от Лидл
Скрит текст:
Не знам как се чисти под нагревателите обаче Sad някой с идеи? Имам го толкова отдавна ама все не го чистя идеално

# 1 918
Мисля тук четох, че заради ситуацията в момента са спрели прехвърлянето от един филиал в друг. Има ли смисъл изобщо да звъня да питам дали могат да ми препратят една хлебопекарна ,тъй като гледам че тук там все още се намират?

# 1 919
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, към тези които ползват хлебопекарна. Как точно да премеря брашното без кухненска везна. Някъде четох, че 200 мл. се равнява на 140 гр. брашно, но хляба ми става влажен.
Докато меси, наблюдавай тестото.  Ако не се оформи на гладка мека топка, добавяш още брашно. Така ще се ориентираш, щом нямаш везна. Но и имай предвид, че брашното често е с различна влажност и количеството варира с по няколко лъжици за различните партиди.

Общи условия

Активация на акаунт